Usmernik AM100N

Usmernik Fracarro AM100N uporabljamo za napajanje vseh tipov antenskih ojačevalnikov, ki potrebujejo za svoje delovanje enosmerno napetost +12 V. Njihova skupna poraba ne sme presegati 100 mA.

Ni na zalogi

Obvestite me o možnostih dobave

Šifra: US AM100N Kategorija:

Opis

 • Vhodno napajanje 220-230 V
 • razred izolacije II
 • Temperatura delovanja od -10 do +55 stopinj C
 • Serija je narejena za najbolj zahtevne varnostne zahteve in ima posebno zaščito v primeru kratkega stika.

Dodatne informacije

Teža0,32 kg
Proizvajalec

Mnenja in vprašanja

 1. Avatar of Trgovina ANTENE

  Trgovina ANTENE Z.

  Antenski napajalnik potrebujemo za napajanje samostojnega antenskega ojačevalnika ali aktivne antene, v kateri je ojačevalnik že vgrajen. V nekaterih primerih z njim napajamo tudi predojačevalnike in aktivne delilnike.

  Napajalniki so v bistvu sestavljeni iz stabiliziranega usmernika in napajalne kretnice. Od tu tudi  naziv antenski usmernik, ki se zelo pogosto uporablja. Stabilizirani usmernik zagotavlja nemoteno delovanje aktivnih delov in jih oskrbuje z določeno enosmerno napetostjo (Vdc) tudi v primeru nihanja omrežne napetosti. Napajalna kretnica omogoča daljinsko napajanje aktivnih delov po koaksialnem kablu, ki v obratni smeri vodi signale do TV ali radia.

  Napajalnik kjerkoli običajno pa to storimo pri TV ali pa pri stojišču antene, če imamo tam dovod 220 V. Nekateri napajalniki imajo vgrajen delilnik za več TV.

 2. Avatar of Trgovina ANTENE

  Trgovina ANTENE Z.

  Pri priključitvi koaksialnih kablov je potrebno biti pazljiv, da se na kontaktih oplet ne dotika z vodnikom (srednja žica kabla). Če lučka ugasne pomeni, da je v sistemu nekje koaksialni kabel v kratkem stiku. Priključek proti TV je potrebno priključiti na levi vijak, proti anteni pa na desnega. Tako kot je označeno.

  Priporočljivo je tudi, da se vsi kabli s trakom ali z vezico malo nižje povežejo skupaj, s čimer dosežemo, da so kabli na kontaktih stabilni in jih ob premikanju napajalnika tako ne moremo iztikati na priključkih. Največ okvar teh antenskih napajalnikov so povzročile gospodinje , ki brišejo prah izza TV in če niso bili kabli fiksirani, so se začeli premikati in dotikati in kratek stik je bil povzročen. Na spodnjem rabljenem primerku je na vrhu kaveljček odtrgan. Služil pa je (v pretekliku zato ker novi TV tega nimajo), da se je napajalnik zataknil na reže zadnjega pokrova pri starih katodnih TV in s tem bil na miru in na varnem.
  Kljub temu, da je napajalnik (stabilizirani antenski usmernik) na trgu že več desetletij, je pri nas še vedno dobavljiv. Gre za zelo dober izdelek. Marsikateri, ki smo ga montirali pred desetletji še služi svojemu namenu.

  Pri antenskemu napajalniku pričvrstimo kable, da se ti ne premikajo

 3. Avatar of Anonimnež

  Anonimnež .

  Rešeno. Naša napaka. Nič se ni pokvarilo, sedaj deluje

 4. Avatar of Trgovina ANTENE

  Trgovina ANTENE Z.

  Če lučka ugasne pomeni, da ste kratkostično priključili konektor pri anteni ali pa ne dovolj natančno priklopili kabel na usmernik. Lahko, da ste tudi zamenjali izhod in vhod na usmerniku. Ni vseeno kam priključite katerega od obeh kablov, pazite na označbe ANT, TV. Upajmo, da niste že s tem poškodovali napajalnik in ojačevalnik. Sicer ima usmernik posebno zaščito za takšne primere. Nemudoma izklopite usmernik iz 220 V odstranite oba koaksialna kabla in ponovno vključite usmernik v 220 V. Če je ostal nepoškodovan bo sedaj lučka svetila. Še enkrat, pazite, da se oplet nikjer ne dotika vodnika v koaksialnem kablu.

 5. Avatar of Anonimnež

  Anonimnež .

  Pri vas sem kupil Anteno P-47N/ GE z ojačevalnikom ter Usmernik AM100N. Ko priklopim na televizor samo anteno brez usmernika signal je, ko pa priklopim vmes usmernik pa ni nobenega signala več. Usmernik je na dotik topel ampak lučka, ki je na njem ne gori. Pokvarjen usmernik?

V polje znotraj okvirja podajte mnenje ali vprašajte o izdelku.
X

Beri dalje