Tester JS – 468 za mrežni UTP kabel

UTP tester JS – 468 za UTP mrežne kable s konektorji RJ45 in RJ11. Z njim preverjamo prenos in napake na ožičenju. Sestavljen je iz glavne (master) in oddaljene (remote) enote. Za napajanje služi 9 V baterija, ki pa ob nakupu ni priložena testerju.

Ni na zalogi

Obvestite me o možnostih dobave

Primerjaj

Opis

Tester se uporablja za testiranje UTP mrežnih kablov s konektorji RJ45 in RJ11. Z njim se ugotavlja  delovanje in pravilne povezave kablov v omrežnih sistemih, saj lahko s preverjanjem signala in prevodnosti kablov ugotovimo morebitne napake, kot so kratki stiki, napačna namestitev konektorjev, napačne povezave ali poškodbe kablov. Testerji, kot je JS-468, običajno delujejo tako, da  en konec testnega kabla vstavimo v eno enoto,  drug konec kabla s konektorjem pa v drugo enoto in nato sprožimo testni signal, ki ga naprava analizira in prikaže rezultate na zaslonu. Rezultati testa nam lahko pokažejo, kje je prišlo do napake, ali so vsi konektorji pravilno nameščeni in vse parice pravilno povezane.

Naprava je primerna za uporabo s kabli UTP/FTP, ki so zaključeni z RJ-45 konektorji, ali s telefonskimi kabli, ki so zaključeni s telefonskimi vtiči RJ-11.

Komplet je sestavljen iz dveh delov – glavnega in oddaljenega dela (terminatorja) – , ki se uporabljata na nasprotnih koncih testiranega kabla. Z gumbom FUNC lahko izbirate med dvema razpoložljivima načinoma. Po priključitvi konektorjev RJ-45 kabla v ustrezne vtičnice glavne naprave in terminatorja ter po vklopu testa se testira vsaka žica posebej. V primeru FTP kabla testiranje vključuje tudi pravilno povezavo zaslona. Drugi način (ročni), se sproži s pritiskom in držanjem gumba FUNC približno 2 sekundi. Za preizkus naslednje žice je treba vsakič pritisniti tipko FUNC (za kratek čas). Rezultate prikazujejo svetleče LED diode.

Tester sestavljata dva dela: glavni del, ki ima stikalo, LED diode in vtičnice RJ-45 in RJ-11, in pomožni del (terminator), ki ima LED diode in vtičnice RJ-45 in RJ-11. Baterija ni priložena.

 

Dodatne informacije

Teža0,20 kg

Mnenja in vprašanja

Zaenkrat še ni mnenj ali vprašanj o izdelku.

V spodnji okvir vpišite vaše mnenje ali postavite vprašanje o izdelku “Tester JS – 468 za mrežni UTP kabel”

Drugi so potrebovali tudi to…

X

Beri dalje