Satelitska antena Fracarro PENTA85-A

Nadpovprečna satelitska antena Fracarro PENTA85-A, kvalitetne izdelave in originalnega izgleda (romb z odrezanim spodnjim robom). Anteno odlikuje zaščita pred iso-frekvenčnimi co-in cross- polarnimi interferenčnimi signali iz satelitov razmaknjenih +-3 oz. +- 6 stopinj, kar je še posebej aktualno za sprejem signalov z dveh ali treh satelitskih pozicij (Eutelsat 16A, Astra in Hotbird).

Obvestite me o možnostih dobave

Šifra: AS 431 Kategorija: Oznaka:

Opis

 • Dimenzije: stranice 775×775 mm, diagonali : širina 980 mm, višina 920 mm
 • Offset kot: 22,1º
 • Dobitek: na 10,95 GHz: 39 dB
 • Zrcalo: jeklo
 • Barva: bela
 • Ozadje in vpetje: jeklo pocinkano
 • Upor vetra pri 150 km/h: 81 kg

Dodatne informacije

Teža10,20 kg
Proizvajalec

Mnenja in vprašanja

 1. Avatar of Trgovina ANTENE

  Trgovina ANTENE Z.

  Pisali ste mi, da 13 in 19 ne bi pogrešali. V kolikor ne boste sprejemali 13 in 19 potem ne rabite več LNB. V kolikor boste vzeli 3 stopinjski nosilec, ki je obvezen pri 3-5 LNB- ski konfiguraciji potem obvezno enojni ALPS LNB. In pozanimajte se dobro kaj vse iz 28 vzhodno je s svojim snopom pokrivanja namenjeno našim krajem. O tem smo na tabli pred leti že pisali. Navsezadnje se lahko odločite tudi za enostavno monoblok varianto kar pa sam ne priporočam. V dual varianti 13 in 19 je PENTA res odlična odločitev. Povezovalni kabli , ki jih mi pripravimo (za njih ste mi pisali, da se vam zdijo predragi) so vseeno nekaj posebnega in jih predlagamo vsakemu, ki želi imeti te stvari kvalitetne in za dlje časa. Sploh jih ponudim vsakemu, ki nakaže, da ni najboilj vešč tem stvarem in bi rad čimveč stvari pripravljenih. Za pripravo teh kablov je potrebno posebno orodje in upravičeno jih ne boste kupovali za enkratno montažo. Večina kupcev pa se vseeno odloči , da jih sama naredi z običajnimi konektorji in navadnimi koaksialnimi kabli. S slednjim pa PENTI , delamo kar krivico. Predobra se mi zdi za železne koaksialne kable.

 2. Avatar of Trgovina ANTENE

  Trgovina ANTENE Z.

  V kolikor menite da sami ne boste zmogli umerjati posameznih SAT pozicij potem se raje odločite za originalen nosilec za 2 LNB. Tudi mi na terenu vsak LNB po varianti gibertini nosilec z več LNB na PENTI, posebej ciljamo. Izjema je antenski seStav na http://antene-zupancic.si/trgovina/catalog/product_info.php/cPath/45_248/products_id/900 , ki pa ga pripravimo pred montažo skoraj v celoti. Kabli po spodnji košarici,za katero ste zaprosili, so že pripravljeni, konektorji skrimpani. Po naši verziji s to dolžino povezovalnih kablov je stikalo montirano zunaj na ozadju antene.V kolikor želite stikalo skriti na suho mesto, temu primerno spremenite dolžino povezovalnih kablov. Anteno PENTA ne predmontiramo, ker jo potem ne moremo poslati po pošti. Anteno in nosilec za 2 LNB ni težko sestaviti, kako uspešni pa boste pri ciljanju satelita pa ne vem.Lahko si omislite tudi ceneni inštrument SATFINDER. V kolikor rabite več ali manj kabla od stikala do sprejemnika potem spremenite dolžino. Vijaki poleg stenskega nosilca niso priloženi. V kolikor južna stena ni približno pravokotno na jug, potem je potrebno naročiti daljši nosilec L50 (NS T46). Izbral sem železno parabolo v opečnati barvi.V kolikor želite lažjo aluminijasto potem v naročilu to spremenite. Košarica je na https://sites.google.com/site/antenezupancickosarica/nakupovalne-kosarice/satpentazaastroinhotbird

 3. Avatar of Anonimnež

  Anonimnež .

  Hvala za odgovor. Koliko bi stal komplet: 1. z original za PENTO dvojni fokus za Astro in Hotbird 2. z nosilcem z več LNB (4) V obeh primerih, če je možno, bi naročil že vse sestavljeno, da samo zmontiram anteno in jo usmerim. S satelitsko nimam izkušenj in tudi nimam inštrumentov, da bi sam pravilno umeril LNB-je. Je nosilec za anteno v kompletu? Nekaj starega bi se pri kolegu sicer še našlo. Je v opečnati barvi na zalogi?

 4. Avatar of Trgovina ANTENE

  Trgovina ANTENE Z.

  Original imamo za PENTO dvojni fokus za Astro in Hotbird. Drugače pa zelo uspešno na to anteno dajemo tudi posebne gibertini nosilce za več LNB ( 3 ali 4 celo 5 nekateri) . Primer od 28-13 vzhodno ipd. V kolikor se bi odločili za več kot dva bo potrebno pred namestitvijo Gibertini nosilca zvrtati na roki antene eno malo luknjico.NIč zahtevnega za vajene mojstre. Tako kot pri vseh ostalih antenah se potem vsak LNB posebej natančno umeri proti satelitu. Odgovorite kakšna je vaša odločitev in lahko vam odgovorim kaj vse rabite oz.kako bi lahko zgledala vaša košarica.

 5. Avatar of Anonimnež

  Anonimnež .

  Lepo pozdravljeni! Pred kakšnim letom sem kupil TV z vgrajenim satelitskim sprejemnikom. Od takrat imam v načrtu tudi postavitev satelitske antene, ker je na naši lokalni DVB-C zelo slaba izbira. In tudi predvsem malo za popestritev, saj vem da je na satelitski malo brezplačnih uporabnih programov. Iščem neko solidno in cenovno ugodno varianto in zanimiva mi je ta PENTA 85. Tudi zaradi variante v opečnati barvi. Želja bi bila tudi dva ali več LNB za sprejem več satelitov (recimo Astra in HB,…). Mi to anteno priporočate? Koliko LNB je možno zmontirati? Kaj vse še potrebujem? Je nosilec vključen?

 6. Avatar of Anonimnež

  Anonimnež .

  Penta 85 postavljena. Problemi reseni. Deluje vse 100 %. Hvala in lp.

 7. Avatar of Anonimnež

  Anonimnež .

  Pred kratkim sem po posvetu z g.Matjazem naproti mojim problemom z sumom signala prisel do zakljucka da naj kupim vecjo anteno. Svetoval mi je ali 100 cm ali penta … odlocil sem se za penta 85. Jaz vam ne morem opisat tega pozitivnega obcutka po koncani montazi, spremenilo se je vse skoraj za 100% v pozitivno smer. Signal, kvaliteta ,sum signala vse se je postavilo na svoje mesto tako kot je treba, tako da ISKRENO SVETUJEM NAKUP TE ANTENE, ker je vredna svojega denarja. Iskreno sem tako navdusen nad tem izdelkom da sem moral to deliti z vsemi vami. Hvala Matjaz in lp iz Zagorja.

V polje znotraj okvirja podajte mnenje ali vprašajte o izdelku.
X

Beri dalje