Karavan antena LUNA CAMPER (aktivna)

Karavan antena LUNA CAMPER je majhna širokopasovna antena za krožni 360º sprejem TV digitalnih (DVB-T).  Antena ima vgrajen LTE 4G filter.
Primerna je za uporabo v počitniških prikolicah, avtodomih, plovilih, vikend hišicah, tovornjakih in tudi za sprejem v stanovanjskih hišah.

Ni na zalogi

Obvestite me o možnostih dobave

Šifra: AK OFFLA Kategorija: Oznaka:

Opis

Je vodotesna.
Z njo nadomestimo 4 usmerjene antene, ker sprejema signale iz vseh smeri in je zato ni potrebno posebej usmerjati proti oddajnikom.
Anteno lahko montiramo na drog Ø 28 mm ali pa s priloženim priborom (vijaki, podložka, tesnilo) na samo karoserijo ali na kakšno drugo primerno mesto. Anteno lahko tudi začasno enostavno odstranimo z nastavka, ki ga pričvrstimo na karoserijo, odprtino za kabel pa zatesnimo s priloženim čepom.
Priložen je ojačevalnik 1T30LUNA z lastnim usmernikom in s kabelskim akumulatorskim priključkom na 12-24 V enosmerne napetosti in s priključkom na izmenično omrežje 220 V.

Tehnični podatki antene in ojačevalnika:

 • Premer antene Ø 25 cm
 • Višina 17 cm
 • Impedanca 75 ohmov
 • Polarizacija horizontalna, vertikalno -3 dB
 • Konektor na anteni IEC ženski (priložen je moški plastični IEC konektor)
 • Vgrajen LTE 4G filter
 • Ojačenje ojačevalnika 30 dB
 • Regulacija ojačenje 0-20 dB
 • Področje sprejema in ojačenje od 174 …790 MHz (kanal E5-E60)
 • Poraba 70 mA
 • Konektorji F (priložena sta 2 navojna F konektorja za običajni koaksialni kabel RG6)
 • Možnost pričvrstitve ojačevalnika na steno z vijakom

Dodatne informacije

Teža1,65 kg
Proizvajalec

Mnenja in vprašanja

 1. Avatar of Trgovina ANTENE

  Trgovina ANTENE Z.

  Aktivna antena LUNA je prilagojena in pripravljena za mobilno uporabo, kot so avtodomi, čolni in podobno. Aktivna antena z ojačevalnikom se lahko uporablja kjerkoli, tudi v stanovanjskih blokih ali počitniških enotah. Po drugi strani pa je pasivna antena brez vgrajenega ojačevalnika in je namenjena uporabi na področjih, kjer je pokritost zelo dobra ali odlična. V primeru slabe pokritosti lahko dokupite LUNIN ojačevalnik ali katerikoli drug tip ojačevalnika, ki ustreza vašim potrebam. Primer: originalni ojačevalnik ni za zunanjo mokro montažo in če anteno LUNA montiramo na jambor in pri tem upoštevamo (moramo) pravilo, da mora biti ojačevalec čim bližje anteni, potem izberemo takšnega, ki je namenjen zunanji montaži. Recimo Antenski ojačevalnik signala Terra AB011L

 2. Avatar of Anonimnež

  Anonimnež .

  Za v kamp (hrvaska) bi potrebovali navadno anteno ker je za postavitev satelitske prevec motecih dejavnikov. Na vasi strani sem zasledila anteno lunar. Zanima me kaksna je razlika med aktivno in pasivo in kaj poleg antene se potrebujemo za ustrezen priklop.

 3. Avatar of Trgovina ANTENE

  Trgovina ANTENE Z.

  Združilnik MX202 ni namenjen združevanju treh anten. Če pozorno pogledate shemo, ki je narisana na njem lahko vidite, da je tam na enem vhodu prikazana možnost ali vhod + ali vhod, ki ne prepušča enosmerni tok proti anteni. Se pravi ali na enega ali na drugega na oba pa ne. Ta možnost je predvidena v kolikor želimo bodisi preprečiti ali omogočiti napajanje aktivnih anten ali ojačevalnikov nad združitvijo.Karavan antena LUNA Camper je odlična antena, vendar je treba upoštevati, da je to specialna antena za mobilne variante, kjer se predvideva, da ni težav z slabimi signali. Seveda jo lahko zelo dobro uporabimo na zidanih objektih, sploh v kakšnih večjih urbanih naseljih, kjer so po pravilu signali v redu, vendar prihajajo iz več smeri.V kolikor so pri vas slabi pogoji pa bo potrebno poseči po zmogljivejših ozko usmerjenih antenah, po možnosti takšnih z reflektorjem ali zaveso (sigma, lambda, omega, alpha, dtx, blu …)glede na shemo, ki ste jo posredovali pa bi bilo morda dobro preizkusiti, če bi smer Pohorja in Boča sprejemala samo ena antena. Kot je takšen, da bi s komprosmisno smerjo, nekje vmes ali malo bolj proti šibkejšemu, morda pokrili oba oddajnika z eno anteno. Glede združevanja anten je dobro vedeti kateri so številke kanalov, ki jih želite sprejemati po posameznih smereh.Spletna trgovina ANTENE online

 4. Avatar of Anonimnež

  Anonimnež .

  Imam vprašanje glede tv antene in sicer sedaj imam na strehi 3 antene ter združene z antenskim združilnikom mx 202 sedaj pa me zanima katero anteno bi mi priporočali (sam sem nekaj gledal karavan anteno luna camper aktivna) saj je sprejem slab mislim moč je dokaj kvaliteta pa slaba saj slika skače v kocke.Imam pa zato tri antene ker imam eno proti oddajniku Boč eno proti oddajniku Pohorje ter eno za hrvaške programe.Za odgovor se vam že v naprej lepo zahvaljujem.

 5. Avatar of Trgovina ANTENE

  Trgovina ANTENE Z.

  ANTENE:Ni jo potrebno snemati, če bo nameščena tako kot je treba. Za avtodom je to dobra rešitev.Spletna trgovina ANTENE

 6. Avatar of Anonimnež

  Anonimnež .

  Antena bo vgrajena na avtodom.Ali je antena fiksna ali jo je potrebno demontirati pred vožnjo?Zanima me predvsem vaše mnenje o kvaliteti tega izdelka. Kaj vi priporočate?

 7. Avatar of Trgovina ANTENE

  Trgovina ANTENE Z.

  Da, je primerna. Ali bo zadovoljila vaše potrebe in želje, pa je predvsem odvisno od sprejemnih razmer na vašem naslovu

 8. Avatar of Anonimnež

  Anonimnež .

  Rabim nasvet: ali je ta antena primerna za počitniško hišo v Istri? (konkretnih anten ne bi nameščali, ker bomo v kakem letu priklopljeni na njihovo optiko)

 9. Avatar of Trgovina ANTENE

  Trgovina ANTENE Z.

  Težave so ob ukinitvi 37 kanala kar precejšnje in to pri vseh tipih antenah smernih ali vsesmernih kot je vaša. Sploh pri uporabnikih z več antenami z več smeri. In takšen primer je tudi vaša antena, saj je v bistvu ona nadomestek za štiri antene. Na nekaterih lokacijah imamo pri reševanju sprejema tudi sami kar nekaj problemov. Ne vem, če je rešitev vedno samo v zamenjavi s smerno ali bogatejšo anteno. Ravno včeraj smo imeli takšen primer s pobočja Gorjancev, kjer sta zahod in center kot na dlani, najslabše pa gravitira ravno Trdinov vrh. Zato smo tudi pred letom ali dvema postavili sistem proti zahodu in severu in vse je delovalo normalno do ukinitve 37 kanala v Centru. Dejansko kanala 32 sprejemnik pri skeniranju sploh ne naloži (vse ostale od ORF , celo HRT , naš MUX B pa v vsakem poskusu) Ko smo anteno zasukali proti Trdinovem vrhu, pa smo 32 ujeli. K sreči so ostali še vedno tako izrazito zadostni, da so tudi v tej za njih nepravilni smeri ostali prisotni.Kako pri vas? Najprej bi bilo potrebno nekaj preizkusov, če imate seveda to možnost- premikajte anteno vertikalno in horizontalno ( tudi nekaj metrov stran od sedanjega stojišča)- poskušajte z drugim sprejemnikom (praviloma bi moral sprejemnik sprejemati samo bližnji 32 kanal, če pa je v vašem primeru 32 kanal močnejši iz oddaljenejšega oddajnika, ki je celo preko zaščitnega intervala nad 70 km stran potem ni kriv sprejemnik)- zmanjšajte nivo ojačanja- odstranite napajalnik z ojačevalnikom in preizkusite samo s pasivno anteno- koliko metrov stran od antene imate ojačevalnik? Ojačevalnik naj bo čim bližje anteni- zamenjajte ojačevalnik s kakšnim malošumnim ojačevalnikom (serija AB0..)- ali lahko anteno skrijete za kakšno oviro (dimnik , stena …)V kolikor se stanje v Sloveniji ne bo spremenilo bo v takšnih primerih potrebno poseči po tudi bolj zahtevnih rešitvah kot so uparaba kanalnih ojačevalnikov, nastavljivih slabilnikov in pasovnih zapornih filtrih in sitih in predvsem dobra izbira stojišča antene in izbira najprimernejše antene za posamezno lokacijo, smer in kanal.

 10. Avatar of Janko Sirec

  Janko S.

  Pozdravljeni!Pred približno letom dni sem kupil karavan anteno LUNA CAMPER (aktivno). Anteno uporabljam pri vikendu na Travni gori pri Ribnici. Za to anteno sem se odločil zaradi tega, ker mi je prejšnja enaka po več kot 15 letih uporabe dotrajala.Na tej lokaciji vidim oddajnike na Sodražici (oddaljen cca 800 m), Krim, oddaljen cca 40 km, Krvavec, oddaljen cca 60 km in Trdinov vrh, oddaljen ca 50 km. Sprejemal sem tudi kar nekaj hrvaških programov, vse praviloma v dobri kvaliteti.Nato je “prišla” DVB televizija in ker imam cca 5 let star TV sem dokupil DVB-T adapter (pravi) in po začetnih težavah so se sprejemi TV signalov uredili.Pri SLO programih sem ugotavljal, da je bil sprejem brez motenj le na 45 kanalu (predvidevam, da Trdinov vrh), pri K37 in še enim pa so bile občasno motnje.V februarju 2012 pa je RTV ukinila oddajanje na K37 in K45 ter pričela oddajati na K32. Pri meni pa so se pojavile občutne motnje pri SLO programih, razen Norkringa (padanje kvalitete signala od 96% do 30% ali še manj- posledično nekajsekundna kockasta slika, občasno tudi prekinitev zvoka).Na RTV oddajniki so mi pojasnili, da sedaj v osrednji Sloveniji (če sem prav razumel) oddajajo vse na K32, torej dobivam signale od vseh vidnih oddajnikov na istem kanalu. Prav tako so mi pojasnili (upam, da sem prav razumel), da to naj ne bi povzročalo problemov, a po večkratnih telefonskih razgovorih so mi le predlagali, da si nabavim ozko usmerjeno anteno za ta kanal, da ne bi lovil drugih oddajnikov z istim kanalom. Če tako anteno nabavim in usmerim npr. proti oddajniku Sodražica, ki je najbližji, mi ostaja vprašanje, kaj sem s tem pravzaprav dosegel, saj moram drugo anteno usmeriti na drugo stran proti Hrvaški in ta antena mora “pokrivati” kanale od K23 do K64, torej tudi K32, kar pomeni, da bom tudi s to anteno prejemal K32 najmanj iz Trdinovega vrha, ki je v isti smeri.Ker ne nameravam nabavljati in postavljati raznoraznih anten in ker je dosedaj antena LUNA CAMPER delovala pravzaprav iznad pričakovanj imam vprašanje- mogoče naivno -ali je možno anteno LUNA CAMPER kako delno “zatemniti” – preprečiti sprejem kanalov iz npr. 1/4 kroga oz. oboda antene in če s tem kaj dosežem (izločim višek oddajnikov) ?Upam, da nisem bil predolgovezen.Lep pozdrav !

V polje znotraj okvirja podajte mnenje ali vprašajte o izdelku.

Drugi so potrebovali tudi to…

X

Beri dalje