Konektorji in adapterji tipa SMA (SubMiniature version A) so vrsta koaksialnih konektorjev in adapterjev, ki se pogosto uporabljajo v radijskih frekvenčnih aplikacijah in drugih aplikacijah z visokimi frekvencami. Nekatere glavne značilnosti konektorjev in adapterjev SMA so:

1. Frekvenčni razpon: Konektorji SMA so zasnovani za delovanje v frekvenčnem razponu od 0 do 18 GHz, kar jih naredi primernimi za uporabo v številnih radijskih in mikrovalovnih aplikacijah.

2. Velikost: SMA konektorji so relativno majhni in zasedajo manj prostora kot nekateri drugi koaksialni konektorji, kot so N in BNC konektorji. To jih naredi primernimi za aplikacije, kjer je prostor omejen.

3. Moč prenosa: Konektorji SMA so zasnovani za prenos relativno nizkih moči (do 500 vatov), kar jih naredi primernimi za uporabo v napravah z manjšimi močmi.

4. Navojni priklop: Konektorji SMA imajo navojni priklop, ki zagotavlja zanesljivo in trdno povezavo med dvema konektorjema.

5. Impedanca: SMA konektorji so standardizirani na 50 ohmov impedančne ujemanje, kar zagotavlja učinkovito prenos signalov na visokih frekvencah.

6. Material: Konektorji SMA so običajno izdelani iz bakra in zlitin, kar zagotavlja trpežnost in odpornost na korozijo.

Prikazovanje 1–9 od 47 rezultatov

X