GSM Repetitor GOR- 70

Izdelek smo umaknili iz spletne prodaje. Morda ga še lahko dobavimo za vas, če pa to ni več možno, najdemo alternativno zamenjavo zanj.

Pokličite nas ali pa nam pišite.

Ni na zalogi

Obvestite me o možnostih dobave

Šifra: RG GOR70 Kategorija: Oznaka:

Opis

GSM Repetitor GOR- 70 omogoča širitev telefonskega GSM signala na območjih, kjer je le-ta moten ali onemogočen glede na bazno postajo. Deluje na 900 MHz področju ( 890 960 MHz ).

UPORABA
GOR- 70 uporabljamo za brezžično širitev telefonskega GSM signala, na mestih kjer je le-ta šibak ali pa ga sploh ni . Najpogosteje se uporablja v pisarnah, hišah, restavracijah, hotelih, trgovskih centrih, na podeželju in v prostorih, kamor signal iz zunanjosti zaradi različnih ovir ( največkrat stene, pregrade, kleti ) ne more prodreti.

Komplet GOR- 70 vsebuje:
usmerjena zunanja antena z 10 m koaksialnega kabla
notranja antena s krožnim sevanjem z 10 m koaksialnega kabla
1 kos GOR – 70, dvosmerni ojačevalnik z velikim ojačenjem. Uporabljamo ga za širjenje signala iz zunanjosti v notranjost zgradb v obsegu do 500 – 600 m, v dolinah, predorih, podzemnih prostorih itd. Sistem torej deluje širokopasovno.V optimalnih pogojih, GOR – 70 omogoča 10 istočasnih zvez ( tipično: 6 zvez ).
navodila za uporabo in inštalacijo. Namestitev je enostavna. Zunanjo usmerjeno anteno namestimo na streho, ter jo usmerimo proti GSM oddajniku našega operaterja. Anteno s krožnim sevanjem namestimo na območju, ki ga želimo pokriti s signalom, t.j.notranji del objekta. Ta mora biti v zastrti poziciji glede na zunanjo anteno.

EVROPSKE NORME O VARNOSTI IN USTREZNOSTI
Repetitor GOR – 70 ni radijski oddajnik, temveč le dodatni element in sam ne oddaja ali ustvarja radijskega signala (Evropski standard EN 55022 €“ EN 50081-1 €“ EN 50082-2 €“ ETSI300 609-4, evropska smernica

SEVALNO POLJE
Repetitor GOR – 70 ima nizko elektromagnetno sevanje. Običajno je stopnja sevalnega polja enaka oziroma nižja od sevanja, ki ga posredujejo različni operaterji. V vsakem primeru je stopnja varnosti višja od priporočene glede na standard, ki znaša 5 – 6 V/m. Tipična vrednost naprave GOR – 70 znaša 1,5 V/m.

DELOVANJE MOBILNEGA TELEFONA
Običajen mobilni telefon v primeru slabega signala avtomatsko poveča svojo moč in doseže do 100 V/m ob glavi uporabnika mobilnega telefona. Z uporabo GOR – 70 se radio-električno polje zmanjša skoraj 100 krat ( stopnja popolne varnosti ).

ZAKLJUčEK :
uporaba repetitorja GOR – 70 izboljšuje pokritost GSM omrežja, zaradi česar je sevanje mobilnega telefona ob uporabi veliko manjše.

TEHNIčNE KARAKTERISTIKE REPETITORJA 

DVOSMERNI OJAčEVALNIK ( FREKVENCA GSM 900 MHz ) V SKLADU Z EVROPSKO SMERNICO 1999 / 5 / CE

FREKVENčNO PODROčJE:
zgornje področje 935 – 960 MHz, ojačenje v down-linku 70dB tip.
spodnje področje 890 – 915, ojačenje v up-linku 60dB tip.
PASOVNA LINEARNOST: 3dB tip.
VHODNI NIVO: -55dBm max
INTERMODULACIJA: boljša od -36dBm dvotonski sistem
HARMONIKI: boljše kot -36dBm do 12,5 GHz
IZHODNI NIVO: +10dBm ±2dB max. +5dBm na kanal, norma E.C.C. (100mW izven E.U.)
DUŠENJE MED KANALI: 45MHz test €“55dB tip.
TIP MODULACIJE: klasa A, linearen
LINEARNOST OJAčANJA: ±2dB na 50dB
SOčASNE ZVEZE: 6 ob dobrem signalu (3 ob slabem signalu)
IMPEDANCA VHOD/IZHOD: 50 Ohm
KONEKTORJI: N ženski
NAPAJANJE: 230 V / 50 Hz / 15 W
TEMPERATURNO OBMOčJE DEL.: -15° do +45°C ( mejne vrednosti -15°C ; + 50°C )
RELATIVNA VLAGA: 85% ne kondenzirana
UPORABA: Inštaliranje v zaprtem prostoru (ojačevalnik)
DIMENZIJE: Š 360 G 150 V 90 mm

OSNOVNI POGOJI ZA NORMALNO DELOVANJE REPETITORJA :
Na vhodu GOR €“ 70 moramo imeti čist signal, brez odbojev. Pred instalacijo je potrebno na mestu, kjer naj bi namestili anteno (npr. na strehi objekta), zaznati signal na mobilnem telefonu z močjo najmanj treh nivojev od petih (3/5), 4/7, oz. €“ 65 dBm na vhodu repetitorja ( sprejem z zunanjo YAGI anteno ). Najbolj enostaven in zanesljiv način za ugotavljanje kakovosti GSM signala je sledeči preizkus: na mestu, kjer mislimo postaviti zunanjo anteno, moramo z navadnim mobitelom (brez dodatne antene) vzpostaviti brezhibno govorno zvezo z nekom drugim. če se medsebojno slišimo čisto, brez prekinitev, potem je signal dovolj močan in kakovosten. V nasprotnem primeru, repetitor nima osnovnih pogojev za delovanje.
Zunanjo usmerjeno anteno je potrebno namestiti na streho oz. na mesto, kjer je dober signal, notranjo anteno s krožnim sevanjem pa tako, da jo zunanja antena nikakor ne zazna. V nasprotnem primeru izhodni signal repetitorja GOR €“ 70 vstopi v vhod in povzroči avto oscilacije. Vhod in izhod delujeta na enaki frekvenci. Oscilacija onemogoča pravilno delovanje sistema. Temu pogoju zadostimo tako, da zunanjo anteno postavimo na betonsko ali kovinsko streho, nosilne stene, antenski drog .

Dodatne informacije

Teža100 kg

Mnenja in vprašanja

Zaenkrat še ni mnenj ali vprašanj o izdelku.

V spodnji okvir vpišite vaše mnenje ali postavite vprašanje o izdelku “GSM Repetitor GOR- 70”
X

Beri dalje