DVB-T antena DAT HD BOSS 790 LR

Izdelek smo umaknili iz spletne prodaje.  Nadomestili smo ga s DVB-T antena DTM-44F

Ni na zalogi

Obvestite me o možnostih dobave

Šifra: AZ TEL149741 Kategorija: Oznaka:

Opis

DVB-T antena Televes DAT HD BOSS 790 LR
(art. 149741) je
pametna antena najnovejše generacije TELEVES anten z napravo
BOSS- tech, ki optimizira sprejem. Antena je zasnovana posebej za
sprejem
prizemne digitalne DVB-T in HD TV. Je idealna antena za področja, s
kritičnimi sprejemnimi razmerami. Antena ima visoko kvalitetne
mehanske in električne lastnosti.
Antena omogoča le sprejem do kanala 60, LTE področje je filtrirano. S
tem je sprejem DVB-T kanalov še kvalitetnejši saj ni vpliva 4G signalov.
BOOS-tech naprava je v funkciji le, če je antena priključena na 12 ali
24 Vdc usmernik (usmernik k anteni ni priložen).

Izdelek149741
 Način
BOSStech
izključenovključeno
 Kanali21-60
 Maksimalno
ojačenje
dBi1934
 Izhodni
nivo
dBμVAuto
 Priporočljivi
sprejemni nivo
dBμV>75<75
 ŠumdB2
 NapajanjeVdc012-24
 Maksimalni
tok
mA40
 Zenitno
nastavljanje
º27
 Dolžinamm1825
 Upor
vetra
N141
(130 Km/h)
194
(150 Km/h)

Dodatne informacije

Teža100 kg
Proizvajalec

Mnenja in vprašanja

 1. Avatar of Trgovina ANTENE

  Trgovina ANTENE Z.

  Televes precej pogosto menja model. Verjetno ni slaba ampak poglejte diagram, če je primerna. Televes modele smo umaknili ker frekvenčno niso najbolje ustrezali za naše področje. Preveč dobitka so imeli na visokih frekvencah pri takratnih modelih. Pošljite kakšen diagram po celotnem UHF od teh novih modelov.
  Za te kanale, ki jih omenjate bi bila verjetno daleč najboljša ta antena https://www.antene-zupancic.si/dvb-t-antena-lambda-ant5143802/. Ali je res pri vas vzrok v dotrajani opremi pa skoraj dvomimo. Imate kakšnega lokalnega monterja?
  Antene ne poznajo zidu. Poglejte koliko ima še vedno dobitka na 625 MHz, kjer je 40 kanal. Te lastnosti anten, da imajo forsiran enega izmed bandov ta ima recimo 4 band, drugi 5 band pa je porezan, smo sami v prejšnjih desetletjih izkoriščali, kadar smo imeli v isti smeri močan bližnji oddajnik 5 banda in za njim šibke kanale 4 banda. Poglejte spodaj koliko na 40 kanalu ( 625 Mhz ) zmorejo najzmogljivejše Iskrine antene in koliko zmore ta Fracarrova, ki pa verjetno res ni primerna za vaš naslov. Vprašanje v čem je problem
  Diagram dobitka pri DVB-T strešnih antenah ISKRA serije DTX
  Diagram dobitka dobre antene za 4 band proizvajalca Fracarro

 2. Avatar of Anonimnež

  Anonimnež .

  Na spletu sem iskal anteno Televes DAT BOSS LR. Vrglo mi je ven tudi vašo firmo, čeprav je nimate na zalogi. Če ste jo pa imeli imate verjetno mnenje o njej. Ali je res tako čudežna kot jo opisujejo trgovci ? Piše da če nekega signala ne sprejema ta antena, ga ne bo nobena …..???
  Anteno iščem v glavnem za HRT kanale 25, 34, 40

 3. Avatar of Trgovina ANTENE

  Trgovina ANTENE Z.

  Ojačevalnik je že v anteni. Kje bo delilnik? Je na tem mestu 220 V? Kakšen kabel imate (za to dolžino mora biti zelo kvaliteten). Če je inštalacija dobra in vhodnega signala na anteni dovolj, dodatnih distribucijskih ojačanj ne potrebujete. Ali pač?Trgovina ANTENE

 4. Avatar of Anonimnež

  Anonimnež .

  pri vas bi nabavil to DVB-T antena DAT HD BOSS 790 LR [AZ TEL149741] anteno za sprejem zemeljskih programov. Zanima me kakšen ojačevalnik priporočate, da nabavim zraven. Signal iz antene bom delil na 2 TV-ja.Dolžina kabla od TV do antene cca. 50m.

 5. Avatar of Trgovina ANTENE

  Trgovina ANTENE Z.

  Andena je ustrezna, morda celo predobra za vaš primer. Sicer pa potrebujete naslednjeVaša košarica:1 x DVB-T antena DAT HD BOSS 790 LR1 x 6-vejni delilnik PA61 x Usmernik PSU200RKonektorji so F. Izberite takšne ki so primerni za vaš kabel. Antene online

 6. Avatar of Anonimnež

  Anonimnež .

  230V blizu antenskega stojišča bo, TV-jev je 6, to pomeni 6 sprejemnikov, kable menjam na RG6, vtičnice menjam, je pa vzporedno še satelitska TV, ki je obstoječa. Potrebujem dober nasvet, hvala.

 7. Avatar of Anonimnež

  Anonimnež .

  Koliko TV? Kaj je s kabli, vtičnicami, ali je blizu antenskega stojišča lahko električni priključek 220 V ali kje drugje?

 8. Avatar of Anonimnež

  Anonimnež .

  To anteno bi uporabil na obali in sicer v Parecagu nad Portorožem. Potrebno je sprejemati zemeljski signal dobre kvalitete ( kolikor je možno), zanima pa me kaj še potrebujem za izvedbo. Se pravi: antena, sprejemnik, ojačevalnik signala in delilnik signala za več TV jev, se razume vsak TV svoj DVB-T sprejemnik. Kaj svetujete?Hvala za odgovor in lep pozdrav.

 9. Avatar of Trgovina ANTENE

  Trgovina ANTENE Z.

  Vse kar je znanega v Sloveniji. Tudi večina ostalih UHF anten sprejema vse programe, ki oddajajo v Sloveniji izključno na UHF področju.Antena sodi med visoko kvalitetne TV antene in zato je večja verjetnost, da vam bo z njo uspelo loviti željene programe, kot pa z neko drugo cenejšo anteno. In v tem, kako uspešna je posamična antena na slabše pokritih območjih, je razlika med njimi. Žal pa v ekstremno slabih razmerah tudi pozlačene antene ne dajo dobrih rezultatov. Tudi ta pod katero sprašujete ne dela čudežev, če ni zadostnega signala.Antene online

 10. Avatar of Anonimnež

  Anonimnež .

  Pozdravljeni, zanima me koliko in katere programe lahko gledamo s pomočjo te antene ? Hvala in lep pozdrav!

V polje znotraj okvirja podajte mnenje ali vprašajte o izdelku.
X

Beri dalje