Satelitska antena Fracarro PENTA85R-opečnata

Nadpovprečna satelitska antena Fracarro PENTA85R, opečnate barve, kvalitetne izdelave in originalnega izgleda (romb z odrezanim spodnjim robom).

Obvestite me o možnostih dobave

Šifra: AS 1046 Kategorija: Oznaka:

Opis

Anteno odlikuje zaščita pred iso-frekvenčnimi co-in cross- polarnimi interferenčnimi signali iz satelitov razmaknjenih +-3 oz. +- 6 stopinj, kar je še posebej aktualno za sprejem signalov z dveh ali treh satelitskih pozicij (Eutelsat 16A, Astra in Hotbird).

 • Dimenzije: stranice 775×775 mm, diagonali: širina 980 mm, višina 920 mm
 • Offset kot: 22,1º
 • Dobitek: na 10,95 GHz: 39 dB
 • Zrcalo: aluminij
 • Barva: opečnato rdeča
 • Ozadje in vpetje: jeklo pocinkano
 • Upor vetra pri 150 km/h: 81 kg

Dodatne informacije

Teža10,20 kg
Proizvajalec

Mnenja in vprašanja

 1. Avatar of Trgovina ANTENE

  Trgovina ANTENE Z.

  Ne da je boljša, ampak dejstvo je, da monobloki, niso primerni za 100 cm antene. To bi vam lahko pri Conradu ob prodaji triple-feeda morali povedat. Mimogrede tudi mi prodajamo triplefeed monoblok in jih nameščamo tudi na PENTE. Torej PENTA satelitska antena je primerna za vse vrste monoblokov in ni potrebno za njih predelovati antene ali dokupovati posebnih fokusov, ker je skonstruirano tako da omogoča vse. Večina ostalih anten je potrebno predelati ali spremeniti mehaniko.ANTENE

 2. Avatar of Trgovina ANTENE

  Trgovina ANTENE Z.

  Seveda je primerna? Antena ničesar ne blokira. ANTENE

 3. Avatar of Anonimnež

  Anonimnež .

  Pišete da anteno odlikuje zaščita pred iso-frekvenčnimi co-in cross- polarnimi interferenčnimi signali iz satelitov razmaknjenih +-3 oz. +- 6 stopinj, kar je še posebej aktualno in tako naprej ..Torej je boljša kot črna 1 metrska ofset antena Gibertini? Mislim za originalni Totalov monoblok za tri satelite, ki sem ga kupil v Conradu?

 4. Avatar of Anonimnež

  Anonimnež .

  Ali je antena primerna za Eurosport?

 5. Avatar of Anonimnež

  Anonimnež .

  Torej, če je obrnjen v Totalov satelit, dobim RTV in Pink, brez da plačam Total naročnino? In menda lovi bolje, kot tisti grd črn Totalov krožnik, ki je velik 90cm?

 6. Avatar of Trgovina ANTENE

  Trgovina ANTENE Z.

  Tudi tako nekateri razmišljajo in delajo nekakšne svoje načrte in zastonjske kalkulacije. V vsakem primeru je to nesporno dejstvo da RTV SLO ne oddaja HD preko satelita (danes smo v 2018 op. ANTENE) in da je potrebno za TOTAL plačevati redno mesečno naročnino.Kar se tehnike tiče oziroma zunanje satelitske antene pa je a vseeno kaj je na anteni. Važno da je obrnjeno proti pravemu satelitu in da deluje. Tudi na desetletju in več starih satelitskih antenah in LNB s šumnim številom do 0,7 in celo več dB deluje TOTAL in RTV SLOSpletna trgovina ANTENE

 7. Avatar of Anonimnež

  Anonimnež .

  Jaz pa mislim, da je težava v tem, da moški misli, da so na satelitu programi radio televizije Slovenija full hd in v 3D tehniki, ženska pa, da bodo programi s satelita mislili, da je to Total tv, ko je kupila LNB narejen za Total tv in bo lahko brezplačno (piratsko) spremljala pop tv in kanal A.Po možnosti v delu Slovenije, ki ni pokrit niti s prizemnim signalom. Toda to ne bo šlo. Če bo hotela Total tv bo morala vsak mesec plačati 17€.

 8. Avatar of Trgovina ANTENE

  Trgovina ANTENE Z.

  Ni problem v fizičnem pritrjevanju LNB na PENTO temveč v združevanju teh “glav” in v razdalji med sateliti. Problem vidimo tudi v več nivojskem združevanju satelitov saj ima monoblok že vgrajeno DiseqC stikalo. In na to družiti še enojni LNB, ki ga omenjate ter vse skupaj pravilno nastaviti v za to primernih satelitskih sprejemnikih, zna biti za neizkušene temu poslu, kar velik problem. Če razmišljate o tem, da bi z ene antene dva uporabnika gledala programe iz nemške Astre in slovenskega Eutelsat 16 A potem morata biti oba satelitska sprejemnika ločeno povezana s satelitsko anteno, na kateri pa mora biti nameščen dvojni tristopinjski Twin monoblok http://tinyurl.com/zjmyv5f . Vaša oprema za to ni primerna.Kot je že prej povedano pa je antena PENTA takšne konstrukcije da omogoča nameščanje monoblokov, triplov in običajnih LNB univerzalna in niso potrebni nikakršni dokupi posebnih fokusov to je nosilcev , objemk LNB in predelav.ANTENE online

 9. Avatar of Anonimnež

  Anonimnež .

  Jaz živim v hribih in imam doma tisti lnb, ki sem ga pred meseci kupila prek Conradove spletne strani, ker sem enakega videla v sosednji vasi, pripetega na Totalovo anteno. Sosed ima domahttps://www.sn-multimedia.de/Zubehoerwelt/LNB-alle/Single/SN-Rocket-Single-LNB-LF-01-40mm-Feed-01db-Full-HD-3D-vergoldete-Anschluesse/, ki mu ga je pred nekaj dnevi poslal brat, ki dela v Nemčiji. Tudi on hoče gledati rtv in pravi, da naj jaz plačam dve tretini cene antene in da naj stoji na moji hiši, ker jaz lahko s tisto glavo, lovim tri satelite in gledam Kanal A, ker je narejena za Total. Toda petdeset metrov više je njegov kozolec in nanj pozimi sveti sonce. Samo jaz nočem krožnika na hišo. Penta je vsaj zelo lepa. Če bo krožnik naj gre kar na kozolec, ki je vsaj pozimi na soncu.No Conradovci, so mi v škatli poslali, tisto glavo in nastavke. Tisti nastavki so prvi, da z 23milimetrov nastane 4 cm, drugi pa da nastane 6 cm. Toda kako naj spravimo na anteno obe glavi? Imela bi ti dve glavi na tej lepi Penti. Se to da?

 10. Avatar of Trgovina ANTENE

  Trgovina ANTENE Z.

  To kar vi linkate ni triple ampak navaden enojni monoblok. Tudi takega mi držimo in je pri nas cenejši in povrhu vsega s primernimi adapterji. Ta 40 mm vam pri 90 % antenah ne pomaga. Pravi Triple LNB lahko vidite na http://tinyurl.com/hnl4vhu. Kako ni sonca? Če ste pod previsno steno ali kako drugače zaprti proti jugu potem s satelitsko ne bo nič. PENTA je vrhunska antena in vsi naši monobloki in triple LNB gredo na to anteno. Vendar le s primernimi adapterji in to niso 40 mm.ANTENE

 11. Avatar of Anonimnež

  Anonimnež .

  Če bi tole glavo https://m.conrad.si/Single-LNB-Monoblock-Inverto-Triple-Feed-premer-feed:-40-mm.htm?websale8=conrad-slowenien.01-aa-m&pi=1399690 pripel na tole Pento na sliki in vse skupaj postavil na streho v kraju, kjer celo zimo ne posije sonce, priklopil v televizijo, ki ima vgrajen satelitski sprejemnik, ali bi delal rtv, v času, ko ni zaklenjen?

 12. Avatar of Trgovina ANTENE

  Trgovina ANTENE Z.

  PENTA antena je zelo primerna za monoblok izvedbe, saj ima v objemki LNB poseben distančnik, vložek, ki ga enostavno odstranimo in že lahko brez dokupa posebnih “monoblok” antenskih nosilcev LNB namestimo monoblok v originalni, obstoječi nosilec.PENTA ne sodi med lahke antene, (težka okrog 8 kg). Slednje gre na račun njene izredne konstrukcije, še posebej ozadja in dvojnega vpetja, kar dela anteno nepremakljivo in dolgovečno.Ker razmišljate o TOTAL TV, vam manjše antene ne priporočam0.Kabel DG 70 je dovolj kvaliteten za tako majhne razdalje.vseeno pa priporočamo (zaradi boljših konektorskih spojev in kontaktov) za samo milimeter debelejši DG80.Vaš sprejemnik ne poznamo, priključitev na TOTALOV sprejemnik pa boste, v kolikor gre za isti prostor, izvedli preko zanke.Spletna trgovina ANTENE

 13. Avatar of Anonimnež

  Anonimnež .

  Imel bi še nekaj dodatnih vprašanj.Koliko tehta Penta 85 in koliko “navaden” krožnik. Ker bom ta krožnikprevažal naokoli v camp prikolici oz. avtodomu, je velikost in teža karprecej pomembna. Vendar če razlika ni prevelika, bi se vseeno raje odločilza Pento, ker se mi dopade in zgleda fancy v kampu. Prvenstveno pa naj bibila vsa stvar čim lažja in enostavna za hitro kamp-montažo.Druga stvar je ta, da na potovanjih v glavnem gledam 3 programe RTVSLO1,POPTV in AKANAL. Tako da Astre sploh ne potrebujem in bi bil monoblok čistoOK.Ali imate kaj izkušenj s sprejemnikom Black Box in sprejemnikom TOTAL TV.Doma imam že nekaj let instaliran SATTV s 100cm krožnikom in dvema LNB, kista “obrnjena” na Astro in Hotbird. Ali si lahko s tem kaj pomagam, dapreizkusim kombinacijo obeh sprejemnikov.Mislim, da bi moral vedeti ali kombinacija sprejemnikov deluje, prej predennabavim vso opremo – že zaradi dvojnih kablov in Diseqc.Torej če povzamem. Odločil sem se za sistem z monoblokom. Vse skupaj bi najbilo čim manjše(vendar dovolj veliko za TOTAL TV !!!), predvsem pa enostavnoza hitro montažo. Klešče za kompresijske konektorje sem si mislil karkupiti. Da bi lahko naredil ravno prav dolge kable. Nisem omenil še tega, daimam Telecov iskalec satelitov, ki pokaže poleg jakosti signala tudi katerisatelit lovi. Ta škatla naj bi bila stalno montirana v avtodomu in sicer medsprejemnikom in dohodnim kablom. Ko se antena nastavi, se iskalec s posebnimstikalom izklopi(“prebrika”). Torej pride še en kratek kabel med iskalec insprejemnik in še en kratek kabel med oba sprejemnika.Na osnovi teh podatkov bi vas ponovno prosil kaj lahko priporočate zamonoblok varianto?

 14. Avatar of Anonimnež

  Anonimnež .

  Želel bi gledati TOTAL TV in RTVSLO (opcijsko tudi ASTRO, ni pa nujno). Sestav naj bi bilo čim lažje demontirati in ponovno sestaviti, ker bi ga uporabljal izmenoma na vikendu in v kamp prikolici.Imam že:- TOTAL TV sprejemnik – Sprejemnik Black BOX s PC-kartico in RTVSLO kartico (12V tudi za kampiranje), krožnik 65+LNB +stojalo – vse TELECO)Kaj še potrebujem?Predvidevam da nov krožnik – všeč mi je ta antena Penta 85, opečnate barve. Ali je monoblock enojni 3 MAXIMUM MB-3 LNB primeren za to anteno? Oz. kaj priporočate za želeno kombinacijo? Nekaj artiklov, ki se mi zdijo primerni sem že nabral v košarico.Moje želje:Če je le mogoče bi pri instalaciji rad uporabil najtanjši kabel (Cavel DG 70). Dolžina od antene do sprejemnika manj kot 10m. Želel bi tudi, da ne bi bilo potrebno peljati dveh kablov (po enega na vsak sprejemnik)Na kamp prikolici bi namestil »notranjo instalacijo« – pomeni, da bi imel na zunanji strani prikolice priključek za kabel, znotraj bi bil kabel stalno položen.Kaj mi priporočate oz. kaj še potrebujem?

V polje znotraj okvirja podajte mnenje ali vprašajte o izdelku.

Drugi so potrebovali tudi to…

X

Beri dalje