Radijska sobna dipol antena FM, DAB+

7,40 

FM, DAB+ dipol radijska sobna antena. Anteno enostavno prosto spustimo za omaro ali jo kako drugače prilagodimo za najboljši sprejem.

Na zalogi

Izračunajte ceno pošiljanja

Prosimo, izpolnite spodnja polja s podatki o destinaciji pošiljanja, da izračunate stroške pošiljanja.

Opis

Tehnične specifikacije:

  • Področje … FM in DAB
  • Impedanca … 75 Ohm
  • Dolžina kabla … 1,25 m; dolžina krakov po 70 cm
  • Oblika … raztegnjena v obliki črke T, po potrebi prilagodljiva

Potrebno je opozoriti, da je učinkovitost katerekoli sobne radijske antene, odvisna od vašega okolja, razmer na vašem naslovu in oddajne moči bližnjih radijskih postaj. Če želite doseči najboljše rezultate, je priporočljivo namestiti zunanjo radijsko anteno.

Dodatne informacije

Teža0,20 kg

Mnenja in vprašanja

  1. Avatar of Anonimnež

    Anonimnež .

    Imam star FM radio sprejemnik (8 let), ki mi vec ne lovi radia salomon zaradi prehoda na digitalno omrezje.
    Zanima me, ali bi antena v vasi ponudbi “ Radijska sobna dipol antena FM, DAB+”, omogočala digitalni sprejem in predvajanje radia Salomon?

    Hvala in lep pozdrav,

    • Avatar of Trgovina ANTENE

      Trgovina ANTENE Z.

      Morda. Praviloma oziroma največja verjetnost, da boste uspešni je namestitev zunanje radijske antene . Nekaj zapisov o sobnih antenah si pa preberite na tej strani

  2. Avatar of Trgovina ANTENE

    Trgovina ANTENE Z.

    Vse sobne antene, ki jih imamo v prodaji povežemo z napravami izključno s kablom. Za to mora imeti radijski tuner vhod za anteno.

  3. Avatar of Anonimnež

    Anonimnež .

    Imam radio brez priključka za zunanjo anteno. Ima pa USM priključek in priključek za mikrofon. Ker imamo slab radijski signal, bi želel dodatno sobno anteno za radio.

  4. Avatar of Trgovina ANTENE

    Trgovina ANTENE Z.

    FM dipol je primeren za DAB. Če je signala dovolj potem morda sobna DAB antena z ojačevalnikom https://www.antene-zupancic.si/sobna-dvb-in-dab-antena-maximum-da-2100-lte-p-1470.html . Slednja res le, če so pogoji za sobno izpolnjeni, to je zadovoljiv vhodni signal. Drugače praviloma DAB antene montiramo zunaj ali na podstrehi (odsvetujemo zunanje kombinirane FM- DAB antene) priporočamo tole Radijska antena DAB+ 4F

  5. Avatar of Anonimnež

    Anonimnež .

    Moj receiver ima DAB+ sprejemnik. Priložena je dipol antena z “premerom” cca 1 m. Raztegnjena je za televizorjem. Ko je ta ugasnjen, zadeva za silo lovi, a ne vsega in ne kvalitetno, ko je prižgan, ne lovi nič.Zadeva je v Ljubljani v šiški, v stanovanju na “otoku” sredi sobe, ni pametne možnosti potegniti anteno drugam.Za FM uporabljam vaš FM dipol, ki raztegnjen za omaro pogojno lovi samo 6 postaj. Preizkusil sem nekaj aktivnih sobnih FM anten, a je bilo še slabše.Imate kakšno idejo predvsem za DAB? Ali se da vaš dipol s kakšnim vmesnikom ponucati tudi za DAB?

  6. Avatar of Trgovina ANTENE

    Trgovina ANTENE Z.

    Da ali ne. Nekaj teh anten smo že prodali a nimamo nobene povratne informacije, da ne bi z njo bilo boljše. Tudi sami smo takoj, ko smo začeli s prodajo te antene eno preizkusili in rezultat je bil boljši kot pa samo sprejem z bistveno krajšo originalno žičko. Pa ima vaš tuner moški IEC vhod?

  7. Avatar of Anonimnež

    Anonimnež .

    V podstrešni sobi na naslovu Prežganje Ljubljana, (odprt pogled na Kum, s sosednjo zgradbo zastrt pogled na Krim) imam zelo slab FM signal. Tudi program “prvi” od radia Slovenija je največkrat moten. S spreminjanjem položaja antene (žice), ki je vezana na sprejemnik, se da začasno popraviti kakovost sprejema, trajno pa ne. Ali obstaja verjetnost, da bi bil z uporabo sobne antene FM dipol sprejem kaj boljši?

V polje znotraj okvirja podajte mnenje ali vprašajte o izdelku.

Drugi so potrebovali tudi to…

X

Dodaj v košarico