2 TV na 1 anteni problem

Zunanje in sobne antene, združilniki, ojačevalniki ...
Odgovori
Uporabniški avatar
gost
Prispevkov: 884
Pridružen: 03 Apr 2008, 10:15

2 TV na 1 anteni problem

Odgovor Napisal/-a gost » 11 Maj 2014, 10:33

Pozdravljeni, sem že uporabljal iskalnik in našel kar nekaj zanimivih informacij, vendar....


imam 1 zunanjo anteno triplex DTX aktivni dipol. Od antene peljem koaksialca na splitter ZLA0635. Od razdelilca imam 2 veji....eno vejo peljem na ojačevalnik AM50N in iz njega direktno na prvi TV, brez kake vtičnice. Tu dobim vse SLO, HTV programe OK. Antena je očitno napajana OK (brez napajalnika tako ali tako ne dela). Takoj ko pa drugo vejo iz razdelilnika priključim na drug TV nimam več nikjer niče. Na obeh TV ni signala. Drug TV je samsung LE37C630 in nikjer v priročeniku ni informacij, da bi TV dajala 5V na anteno, če bi to bil slučeajno problem. Vtičenica je končena, ki ima tudi neko dušenje.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2912
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ANTENE » 12 Maj 2014, 22:51

Vtičenica itak verjetno ni prehodna za enosmerni tok, tako da dodatno napajanje iz TV ne bi smel biti problem. Ali pače. Imate inštrument, izmerite če gre tudi po drugi veji kakšen tok. 2 usmernikov ne priključujte. Lahko pa poskusite in ga priključite na drugo vejo, kjer pa ga ne smete dati med TV in vtičenico, če le ta ni kot smo prej že omenili, prehodna za enosmerni tok. Ima delilnik power pas samo v eno smer in na obeh izhodih?? Končena vtičnice - pa ste prepričeani da je končena- mora biti končena. Prehodna ne pride v poštev .
preverite še, če imate kratek stik na konektorskih spojih
Matjaž

Promocijske kode za popust na vse artikle v spletni trgovini ANTENE. Obvezna registracija in nakup preko spletne nakupovalne košarice.

Slika
Naročila: info@antene-zupancic.si ali 041 542 020
Tehnična vprašanja: podpora@antene-zupancic.si
Odgovori