Karavan antena LUNA CAMPER (pasivna)

Karavan antena LUNA CAMPER je majhna širokopasovna antena za krožni 360º sprejem TV digitalnih (DVB-T) in analognih signalov na področjih, ki so zelo dobro pokrita s signali prizemne digitalne TV.

Ni na zalogi

Obvestite me o možnostih dobave

Šifra: AK OFF01369PAS Kategorija: Oznaka:

Opis

Antena ima vgrajen LTE 4G filter. Primerna je za uporabo v počitniških prikolicah, avtodomih, plovilih, vikend hišicah, tovornjakih in tudi za sprejem v stanovanjskih hišah. Je vodotesna. Z njo nadomestimo 4 usmerjene antene, ker sprejema signale iz vseh smeri in je zato ni potrebno posebej usmerjati proti oddajnikom. Anteno lahko montiramo na drog Ø 28 mm ali pa s priloženim priborom (vijaki, podložka, tesnilo) na samo karoserijo ali na kakšno drugo primerno mesto. Anteno lahko tudi začasno enostavno odstranimo z nastavka, ki ga pričvrstimo na karoserijo, odprtino za kabel pa zatesnimo s priloženim čepom. Antena je pasivna, brez ojačevalnika, za svoje delovanje ne potrebuje električnega napajanja. V kolikor se naknadno pojavi potreba po dodatnem ojačanju se lahko dokupi primeren ojačevalnik in usmernik.

Tehnični podatki:

  • Področje sprejema od 174 …790 MHz (kanal E5-E60)
  • Premer antene Ø 25 cm
  • Višina 17 cm
  • Impedanca 75 Ohm
  • Polarizacija horizontalna, vertikalno -3 dB
  • Konektor na anteni IEC ženski


Vsebina:

  • Antena
  • Vijaki in podločna ploščica s tesnilom za montačo na streho karoserije ali konzolo
  • Konektor  IEC ženski na anteni
  • Pozor! Koaksialni kabel ni priložen.

Dodatne informacije

Teža1,32 kg
Proizvajalec

Mnenja in vprašanja

  1. Avatar of Trgovina ANTENE

    Trgovina ANTENE Z.

    ANTENE:Da lahko uporabite. Delali smo podobne sisteme. Kot ojačevalnik in delilnik smo uporabili hišni ojačevalnik TELEVES 5457, ki je hkrati trivejni delilnik. V kolikor je potrebno razvejati na več uporabnikov potem na posamezne veje dodamo ustrezne delilnike. V vašem primeru na eno izmed vej dodate dvovejni delilnik (skupaj 4 TV). V kolikor se naknadno pokaže potreba za dodatno ojačanje, lahko enostavno k anteni namestite katerega izmed kvalitetnih malošumnih ojačevalnikov. Glede napajanja ne boste imeli težav, saj ima Televes 5457 možnost vklopa napajanja proti antenskim ojačevalnikom oz. predojačevalnikom.Spletna trgovina ANTENE

  2. Avatar of Anonimnež

    Anonimnež .

    Ali lahko uporabim to anteno in delilnik za 4 TV za sprejem digitalnih kanalov iz Trdinovega vrha in Slemena,saj sta iz moje strehe(sredi krškega polja) vidna oba oddajnika.Hvala !

  3. Avatar of Trgovina ANTENE

    Trgovina ANTENE Z.

    Ravno v vaš kraj sem že prodal LUNO KAMPER. Sicer rezultata ne vem, očitno deluje, ker me kupec ne pokliče. Lahko, da je rešitev v tej anteni. V kolikor bo vseeno sama pasivna antena premalo lahko naknadno rešujemo s kakšnim malošumnim ojačevalnikom (priporočam ES 1/Q ali ES 2/Q ali katerega izmed najnovejših Terra ojačevalnikov serije AB …)).Je pa tudi res, da zna biti pri vas problem v kakšnem izrazito močnem signalu, ki zna nagajati tudi pri tej vsesmerni anteni.V kolikor se boste odločili za več anten priporočam izbiro kratkih anten z mrežnim reflektorjem ali zaveso. GBS antena se mi zdi kot zanalašč za vaše kraje.Matjaž

  4. Avatar of Anonimnež

    Anonimnež .

    Pozdravljeni !Zanimam se za nakup antene Luna Camper in sicer za uporabo na stanovanjski hiši. Živim v Marezigah (vspetina nad Koprom) in se že nekaj časa spopadam s manjšo težavico. Pred več kot letom sem prešaltal na digitalno TV in na zunanjem drogu razpolagam s škatlo za sprejem 4x UHF na katero imam obešeni dve anteni. Prva je že kar stara in je usmerena proti Hrvaški (Učka) preko katere sprejemam brez težav hrvaške digitalne progame. Preglavice mi dela druga antena in sicer zaradi sprejema slovenskih ter italijanskih programov hkrati. Če stopim na streho in se uzrem proti oddajnikom imam od hiše oddaljen Tinjan cca 5 km zračne linije ter cca za 60 stopinj bolj levo oddajnik na italijanski strani Connconello kateri se nahaja cca 15 km vidnega polja. Priklopljeno imam triplex anteno katera pa se bojim da je preveč usmerjena, saj v kolikor usmerim anteno preveč v smeri enega ali drugega oddajnika izgubim sprejem na drugem. Zanimam me ali bi za moj primer bila primerna takšna antena saj je oddaljenst oddajnikov največ 15 km in želel bi sprejeti program iz vsaj dveh oddajnikov hkrati ali bi bila boljša odločitev, da namestim dve ločeni anteni ter kater mi svetujete. Menim da glede na mojo pozicijo bi potreboval anteno, ki ni ne vem koliko ojačana vendar ima širši sprejem.Hvala za pomoč in lep pozdrav.

V polje znotraj okvirja podajte mnenje ali vprašajte o izdelku.

Drugi so potrebovali tudi to…

X

Beri dalje