119,00 €

Karavan antena LUNA CAMPER (aktivna)
[AK OFFLA]

Karavan antena LUNA CAMPER (aktivna)

Dodaj v košarico

Stran:  1  2  [ Naprej >>] 

Prikazujem 1 do 8 (od 10 objav)Pozdravljeni! Pred približno letom dni sem kupil karavan anteno LUNA CAMPER (aktivno). Anteno uporabljam pri vikendu na Travni gori pri Ribnici. Za to anteno sem se odločil zaradi tega, ker mi je prejšnja enaka po več kot 15 letih uporabe dotrajala. Na tej lokaciji vidim oddajnike na Sodražici (oddaljen cca 800 m), Krim, oddaljen cca 40 km, Krvavec, oddaljen cca 60 km in Trdinov vrh, oddaljen ca 50 km. Sprejemal sem tudi kar nekaj hrvaških programov, vse praviloma v dobri kvaliteti. Nato je "prišla" DVB televizija in ker imam cca 5 let star TV sem dokupil DVB-T adapter (pravi) in po začetnih težavah so se sprejemi TV signalov uredili. Pri SLO programih sem ugotavljal, da je bil sprejem brez motenj le na 45 kanalu (predvidevam, da Trdinov vrh), pri K37 in še enim pa so bile občasno motnje. V februarju 2012 pa je RTV ukinila oddajanje na K37 in K45 ter pričela oddajati na K32. Pri meni pa so se pojavile občutne motnje pri SLO programih, razen Norkringa (padanje kvalitete signala od 96% do 30% ali še manj- posledično nekajsekundna kockasta slika, občasno tudi prekinitev zvoka). Na RTV oddajniki so mi pojasnili, da sedaj v osrednji Sloveniji (če sem prav razumel) oddajajo vse na K32, torej dobivam signale od vseh vidnih oddajnikov na istem kanalu. Prav tako so mi pojasnili (upam, da sem prav razumel), da to naj ne bi povzročalo problemov, a po večkratnih telefonskih razgovorih so mi le predlagali, da si nabavim ozko usmerjeno anteno za ta kanal, da ne bi lovil drugih oddajn ... za več klikni na številko objave!

Težave so ob ukinitvi 37 kanala kar precejšnje in to pri vseh tipih antenah smernih ali vsesmernih kot je vaša. Sploh pri uporabnikih z več antenami z več smeri. In takšen primer je tudi vaša antena, saj je v bistvu ona nadomestek za štiri antene. Na nekaterih lokacijah imamo pri reševanju sprejema tudi sami kar nekaj problemov. Ne vem, če je rešitev vedno samo v zamenjavi s smerno ali bogatejšo anteno. Ravno včeraj smo imeli takšen primer s pobočja Gorjancev, kjer sta zahod in center kot na dlani, najslabše pa gravitira ravno Trdinov vrh. Zato smo tudi pred letom ali dvema postavili sistem proti zahodu in severu in vse je delovalo normalno do ukinitve 37 kanala v Centru. Dejansko kanala 32 sprejemnik pri skeniranju sploh ne naloži (vse ostale od ORF , celo HRT , naš MUX B pa v vsakem poskusu) Ko smo anteno zasukali proti Trdinovem vrhu, pa smo 32 ujeli. K sreči so ostali še vedno tako izrazito zadostni, da so tudi v tej za njih nepravilni smeri ostali prisotni. Kako pri vas? Najprej bi bilo potrebno nekaj preizkusov, če imate seveda to možnost - premikajte anteno vertikalno in horizontalno ( tudi nekaj metrov stran od sedanjega stojišča) - poskušajte z drugim sprejemnikom (praviloma bi moral sprejemnik sprejemati samo bližnji 32 kanal, če pa je v vašem primeru 32 kanal močnejši iz oddaljenejšega oddajnika, ki je celo preko zaščitnega intervala nad 70 km stran potem ni kriv sprejemnik) - zmanjšajte nivo ojačanja - odstranite napajalnik z ojačevalnikom in preizkusite sam ... za več klikni na številko objave!

Rabim nasvet: ali je ta antena primerna za počitniško hišo v Istri? (konkretnih anten ne bi nameščali, ker bomo v kakem letu priklopljeni na njihovo optiko)

Da, je primerna. Ali bo zadovoljila vaše potrebe in želje, pa je predvsem odvisno od sprejemnih razmer na vašem naslovu

Antena bo vgrajena na avtodom. Ali je antena fiksna ali jo je potrebno demontirati pred vožnjo? Zanima me predvsem vaše mnenje o kvaliteti tega izdelka. Kaj vi priporočate?

ANTENE: Ni jo potrebno snemati, če bo nameščena tako kot je treba. Za avtodom je to dobra rešitev. Spletna trgovina ANTENE

Imam vprašanje glede tv antene in sicer sedaj imam na strehi 3 antene ter združene z antenskim združilnikom mx 202 sedaj pa me zanima katero anteno bi mi priporočali (sam sem nekaj gledal karavan anteno luna camper aktivna) saj je sprejem slab mislim moč je dokaj kvaliteta pa slaba saj slika skače v kocke.Imam pa zato tri antene ker imam eno proti oddajniku Boč eno proti oddajniku Pohorje ter eno za hrvaške programe. Za odgovor se vam že v naprej lepo zahvaljujem.

Združilnik MX202 ni namenjen združevanju treh anten. Če pozorno pogledate shemo, ki je narisana na njem lahko vidite, da je tam na enem vhodu prikazana možnost ali vhod + ali vhod, ki ne prepušča enosmerni tok proti anteni. Se pravi ali na enega ali na drugega na oba pa ne. Ta možnost je predvidena v kolikor želimo bodisi preprečiti ali omogočiti napajanje aktivnih anten ali ojačevalnikov nad združitvijo. Karavan antena LUNA Camper je odlična antena, vendar je treba upoštevati, da je to specialna antena za mobilne variante, kjer se predvideva, da ni težav z slabimi signali. Seveda jo lahko zelo dobro uporabimo na zidanih objektih, sploh v kakšnih večjih urbanih naseljih, kjer so po pravilu signali v redu, vendar prihajajo iz več smeri. V kolikor so pri vas slabi pogoji pa bo potrebno poseči po zmogljivejših ozko usmerjenih antenah, po možnosti takšnih z reflektorjem ali zaveso (sigma, lambda, omega, alpha, dtx, blu ...) glede na shemo, ki ste jo posredovali pa bi bilo morda dobro preizkusiti, če bi smer Pohorja in Boča sprejemala samo ena antena. Kot je takšen, da bi s komprosmisno smerjo, nekje vmes ali malo bolj proti šibkejšemu, morda pokrili oba oddajnika z eno anteno. Glede združevanja anten je dobro vedeti kateri so številke kanalov, ki jih želite sprejemati po posameznih smereh. Spletna trgovina ANTENE online

Stran:  1  2  [ Naprej >>] 

Prikazujem 1 do 8 (od 10 objav)Zastavi vprašanje Nazaj
Kontakti
M: +386 (0)41 542 020
@ Naročila in poslovna e-pošta
Oddelki