Antenski združilnik 4041

Izdelek smo umaknili iz spletne prodaje. Morda ga še lahko dobavimo za vas, če pa to ni več možno, najdemo alternativno zamenjavo zanj.

Pokličite nas ali pa nam pišite.

Primerjaj
Šifra: KA TEL4041 Kategorija:

Opis

Antenski združilnik TELEVES 4041 z enim izhodom ter s tremi vhodi omogoča združevanje dveh UHF anten in ene radijske antene za digitalni radio DAB ali ene VHF antene.
Eden izmed UHF vhodov je prehoden za enosmerno napetost s čimer lahko omogočimo napajanje ojačevalnikov ali aktivnih dipolov za sprejem šibkejših signalov.
Antenske kable priključimo z izvijačem, konektorjev ne potrebujemo.
Kompaktno kovinsko ohišje z dodatnim plastičnim ohišjem za zunanjo montažo na drogu.

Tehnične lastnosti:

 • Vhodi … BIII, DAB-UHF 1-UHF 2
 • Frekvenca … 174-254, 470-862, 470-862
 • Kanali … 5-12, DAB, 21-69, 21-69
 • Prehodno za Vdc …en UHF vhod (max 100 mA)

Ostali tehnični podatki » pdf ikona

Dodatne informacije

Teža 100 kg
Proizvajalec

Mnenja in vprašanja

 1. Trgovina ANTENE .

  Ustreza samo v kolikor se frekvence ne dotikajo oz. prekrivajo. Naprimer, če je v kabelski zaseden kanal 25 in če ga sprejemate tudi preko sobne antene, potem sistem ne bo deloval. Združevanje tudi ne bo uspešno v kolikor je eden izmed virov signala izrazito močnejši od drugega. Ker predvidevamo, da imate v kabelski še signale iz drugih frekvenčnih področij (kretnica združuje sam UHF frekvence in je kot taka primerna za združitev 2 DVB-T anten) predlagamo združilnik MX 202, za katerega pa veljajo glede dotikanja kanalov iste nezaželene lastnosti.Spletna trgovina ANTENE

 2. Anonimnež .

  Ali izbrani artikel ustreza povezavi za signal kabelske tv in sobne antene v eno celoto – izhod (za priklop na televizor)?

 3. Trgovina ANTENE .

  Pravite, da ni v opisu navedeno katere frekvence gredo čez posamezni vhod ?!!? Poleg navedb v opisu je še enkrat v pdf dokumentu lepo napisano.Drugače pa gre res za združilnik (mixer) na katerega lahko priključimo dve anteni po celem UHF področju po vsakem vhodu. Teoretično lahko združujemo tudi dve anteni za 30 in 32 kanal, vendar pa je rezultat lahko nepredvidljiv. V kolikor sta signala pripeljana enakovredna na posamezen vhod in če nasprotna antena s seboj ne prinaša še isti ali kakšen drug izrazito močan signal ali težave s SFN, potem se lahko vse skupaj pokvari. Zato je zaneslivejša rešitev z dvema kanalnima ojačevalnikoma, ki ju v naši trgovini lahko najdete pod imenom AKO (z enim ali dvema vhodoma).V kolikor ostanemo pri reševanju s pasivnim združilnikom (kretnica) potem se, da zadevo reševati (v kolikor prihaja do motenj) tudi s pomočjo nastavljivih atenutorjev TELEVES in zapornih pasovnih filtrov SF4.Od podobnih izdelkov priporočamo podoben antenski združilnik TELEVES 4040 ali Fracarrovo ESVUU (oba napajanje proti antenskim predojačevalcem po enem vhodu ) ali MX 202 v kolikor potrebujete napajanje pri obeh antenah. Najzaneslivejše pa je kot je že bilo rečeno selektivno aktivno združevanje s kanalnimi ojačevalniki.

 4. Anonimnež .

  Ne najdem informacije glede frekvenc, ki jih prepušča posamezen vhod (oziroma, kar sem našel, je, da oba vhoda vzameta cel spekter).Rad bi združil kanal 32 iz ene antene in kanal 30 iz druge, obrnjene drugam. Ali je ta izdelek primeren za ta namen?

V okvir podaj mnenje ali vprašaj o izdelku.
X

Beri dalje