Ojačevalnik Terra HS013 z 2-vejnim delilnikom

Ojačevalnik signala TERRA HS013 z enim antenskim vhodom ter dvema TV izhodoma, uporabljamo za ojačenje signalov v manjših stanovanjskih objektih. Primeren za DVB-T antenske sisteme in tudi za kabelske inštalacije.

Ni na zalogi

Obvestite me o možnostih dobave

Opis

  • Ima ločeno nastavitev VHF (0-15 dB) in UHF (0-12 dB)
  • Ojačevalnik ima dva izhoda
  • Frekvenčno področje: 47-400 Mhz, 470- 862 Mhz
  • Ojačenje: 22 dB
  • Najvišji izhodni nivo: 105 dBµV
  • Šumno število: < 4,5 dB na VHF in <3 dB na UHF področju
  • Ima lasten usmernik
  • Preko antenskega vhoda lahko napajamo zgornje ojačevalnike
    in predojačevalnike, največ do 0,1 A porabe. Napajanje vklopimo s
    preklopom posebnega stikala na ohišju.

Dodatne informacije

Teža0,42 kg
Proizvajalec

Mnenja in vprašanja

  1. Avatar of Vili

    .

    Spoštovani, prosil bi vas za nasvet, oziroma ponudbo za naslednje:
    Imamo kabelsko, Telemach, njihov spliter 3DSS3, originalno vgrajen z njihove strani, 2xTV in internet. Dela BP. Zdaj sem podaljšal kabel do druge etaže kjer bi priklopil modem in en od dveh TV. Tukaj nastane problem. Ko priklopim kabel direktno v modem internet dela. Ko delim signal prek dodatnega spliterja potem se ne modem ne poveže. Kaj bi mi ponudili da bi to rešil?
    Podaljšan je kabel kateri je bil priklopljen v modem (če to igra kakšno vlogo), sicer na spliterju so vsi trije izhodi enaki…
    za odgovor se lepo zahvaljujem, lahko ga tudi pošljete ( s ponudbo) na mail katerega sem uporabil za prijavo na vašo stran.

    • Avatar of Trgovina ANTENE

      Trgovina ANTENE Z.

      Vzrokov je lahko več:
      Neprimeren delilnik ali odcepnik
      Prenizek nivo signala in je vsak dodaten decibel slabljenja v delilniku ali kablu usoden.
      Predolg ali preslab kabel
      Neustrezno nameščeni konektorji

  2. Avatar of Trgovina ANTENE

    Trgovina ANTENE Z.

    Če HA113U (ta je zmogljivejši kot HS013 pod katerim teče ta pogovor) ni pokvarjen mora oskrbovati do 15 in več priključkov. Imate vtičnice? Kakšne? Modularne? Zakaj pa imate 4 vejni delilnik uporabljen za spojko? Ga je monter uporabil za dušenje, ker ni imel drugega pri roki? Iz slik ne vidim, kako imate priključen tretji TV?
    Matjaž za ANTENE

  3. Avatar of Anonimnež

    Anonimnež .

    Imam kabelsko televizijo od Telemaha, kjer imam priključenih 3 televizorje. Televizor, ki je v dnevni sobi dobi vse programe, televizorja , ki sta v kuhinji in spalnici pa samo del programov. Ko sem nesel televizijo iz spalnice v dnevno sobo, pa sem dobil vse programe, kar pomeni, da imam prešibak signal v spalnici in kuhinji.
    Na vhodu hiše , ko pride kabel imam vgrajen ojačevalnik Terra HA 113U in potem gre signal na kretnico, kjer se deli v dnevno sobo in kuhinjo-spalnico ( glej sliko v priponki ).
    Dolžina kablov od kretnice do TV sprejemnika je :
    – Dnevna sova cca 10m
    – kuhinja 20m
    – Spalnica 30m
    Kaj mi svetujete kako izboljšati jakost signala v kuhinji in spalnici.
    Hvala za odgovor.
    Katv omarica z ojačevalnikomRazvod kabelske TV

  4. Avatar of Trgovina ANTENE

    Trgovina ANTENE Z.

    Na ojačevalniku so vsi priključni konektorji tipa F ženski. To pomeni, da potrebujete za priklop F konektorje. Slednjih obstaja kar več vrst, za katerega se boste odločili pa je predvsem odvisno od dimenzij vašega koaksialnega kabla, orodja, ki ga premorete (za navojne in samozatezne ne potrebujete posebnih klešč) in pa denarnice.Spletna trgovina ANTENE

  5. Avatar of Anonimnež

    Anonimnež .

    Zanima me ali so za priključitev anten.kabla na ojačevalnik HS013 potrebni posebni konektorji,in če lahko opišete kaj je potrebno za pravilen priklop.

  6. Avatar of Trgovina ANTENE

    Trgovina ANTENE Z.

    Teoretično je to izvedljivo v praksi pa se raje odločamo za ločeni usmernik in posebej HS 013. Na ta način bo delovanje in življenska doba HS 013 boljša oz. daljša.Spletna trgovina ANTENE

  7. Avatar of Anonimnež

    Anonimnež .

    Imam priključen že vaš ojačevalnik (Antenski ojačevalnik MAP 501) dela super. Imam pa svoj nek zelo stari napajalnik in pa od njega preko vašega delilnika (BSE 02 5-1000Mhz dušenja za oba odcepa -3.5dB) priključene tri tv-je en tv direk prek delnika druga dva pa iz tega delilnika preko še enega istega BSE-ja. Zanima me, če lahko jaz moj stari napajalnik zamenjam z tem vašim ==_Hišni ojačevalnik HS013 – (OH HS013) in hkrati ojačam signal za vse tv-je? Jakost signala je nekje fiksna okoli 70%.

  8. Avatar of Trgovina ANTENE

    Trgovina ANTENE Z.

    Ojačevalnik ustreza vašim željam.Gre za ojačevalnik najnižjega cenovnega razreda in temu so primerne tudi njegove zmogljivosti.V kolikor gre za kratke vode in najboljše kable in pravilno izvedeno inštalacijo ne bi smelo biti z njim posebnih težav.Spletna trgovina ANTENE

  9. Avatar of Anonimnež

    Anonimnež .

    Hišni ojačevalnik HS013 – (OH HS013) – Upam, da sem prav izbral ???Več članov v hiši ima 4 navadne TV (s katodno cevjo) in eno plazmo. Plazmo nameravam napajat iz enega izhoda. Otale TV pa preko razdelilnika in drugega izhoda. Predvidevam, da iz obeh izhodov gre ojačan signal, ki zajema vse kanale kabelske tv (studio Proteus). Ali razmišljam prav ???

  10. Avatar of Trgovina ANTENE

    Trgovina ANTENE Z.

    Da, vendar še enkrat poudarjamo, da vsi ti hišni ojačevalniki ne služijo za popravljanje slabe kabelske, temveč za ohranjanje slike, (kakršna pač pride v objekt) , zaradi slabljenja pri delitvah in dolžinah kabla ter vtičnic. Vežete tako kot je na sliki in ne rabite nobenega delilnika, če se bo vse skupaj delilo pri ojačevalniku, ki naj bo čim bližje vstopu KA TV v hišo. V kolikor imate internet kupite drugega pri katerem v opisu navajamo, da je narejen tudi za povratni pas (aktiven ali pasiven).Spletna trgovina ANTENE

  11. Avatar of Anonimnež

    Anonimnež .

    Zanima me, če lahko artikel HS013 uporabim v stanovanjski hiši za delitev KA Tv signala na dva navadna analogna TV. A lahko vežem kot po shemi, pa tudi, me zanima če ne bom izgubil kaj signala. Za odgovor se v naprej zahvaljiujem! Lep pozdrav!

V polje znotraj okvirja podajte mnenje ali vprašajte o izdelku.

Drugi so potrebovali tudi to…

X

Beri dalje