Antenski ojačevalni komplet MAP401K

Izdelek smo umaknili iz spletne prodaje. Morda ga še lahko dobavimo za vas, če pa to ni več možno, najdemo alternativno zamenjavo zanj.

Pokličite nas ali pa nam pišite.

Primerjaj
Šifra: OZ MAP401K Kategorija:

Opis

Komplet Fracarro MAP401K je
namenjen združevanju in ojačanju
televizijskih, radijskih in satelitskih signalov, ki jih sprejemamo
s FM, VHF, UHF in SAT antenami.
Združene in ojačane prizemne signale prenašamo skupaj s satelitskimi
signali po enem kablu. Mesto kjer priključimo napajalnik ni pomembno,
lahko je kjerkoli med ojačevalnikom in razdružilnikom pri TV.

Ko je satelitski sprejemnik ugasnjen, usmernik PSU511 napaja
ojačevalnik
MAP401 z 12V enosmerne napetosti. Ko je SAT sprejemnik vključen
usmernik PSU511 omogoča prehod enosmerne napetosti iz SAT sprejemnika
(14 ali
18V, 0/22KHz DiSEqC ukaze).

Sestav vsebuje:

antenski komplet fracarro map401k psu511

Dodatne informacije

Teža 100 kg
Proizvajalec

Mnenja in vprašanja

 1. Trgovina ANTENE .

  Ali lahko vašo sliko naložite na http://tinyurl.com/n2etxjoZa prijavo ime : gost , geslo : antena Kliknite na priponke in naložite sliko z vašega računalnika

 2. Anonimnež .

  Lani poleti sem vas spraševal za nasvet, kako ojačiti signal na liniji oddaljenih TVjev (objava 959/960). Svetovali ste mi MINI Boost 12P. Ko sem se v sredini marca letos odločil za nakup, tega produkta ni bilo več na zalogi, zato sem izbral ojačevalnik AFI112T, ki se mi je zdel še kar podoben. Ko sem ga dal pred delilnik1, TV2 ni imela nobenega signala, TV1 pa je izboljšala moč slabih kanalov za 10x. Zato sem prestavil ojačevalec za delilnik samo na linijo TV1. Zanima me, kako naj ojačim linijo, ki gre na TV2, v neki neznani prihodnosti pa še na TV3 in TV4. Kam naj postavim ojačevalec in kateri? Prilagam skico, če je ne bo browser popačil.Anteni: DVB-T SATOjačevalec in združilnik: MAP401KPrimarna linija: 25mOdcepnik signalov: na SAT in DVB-TTV1 takoj za MAP401: direkt Sat , dvb-t gre najpraj na delilnik1, potem na ojačevalnik AFI112T, nato na TV1TV2: za delilnikom1 je cca 15m kabla do delilnika2, potem še 10m kabla do TV2TV3 in TV4: za delilnikom 2 je še cca 2m kabla do delilnika3, ter 4-5m do bodočih TV3 in TV4.

 3. Trgovina ANTENE .

  MAP 401 ima samo en UHF!? Torej rabite samo dve anteni . 1 za SLO in 1 za HRT . Potem bi bil morda boljši ojačevalnik MAP313 ali 5352 ali pa vam kar pripravimo elradovo varianto s kanalnimi ojačevalniki. Jih imamo še kar nekaj na zalogi /32,38,25/ in jih tudi mi uglašamo na željeni kanal. Ali potrebujete tudi priključitev SAT antene na isti ojačevalnik? Kaj ste mislili s delilnik 4 x antena?

 4. Anonimnež .

  do sedaj sem uporabljal Elradove ojačevalce, vendar je stvar po 25 letih odpovedala. Imam 4 antene, 1x Krim, 1x Krvavec, 2x Sljeme.Poleg naših sem lahko gledal še HRT, RTL, NOVA TV. Verjetno bi z vašim MAP401 in PSU511 to šlo. Poleg tega rabim še delilnik 4x antena in in 3x antena out, imam namreč 3 tv-je. Ali potrebujem še kaj? Kakšni so konektorji na delilniku,navadnih antenskih imam dovolj. Pri Elradu sem rabil še ločini člen. Prosim za ponudbo.

 5. Trgovina ANTENE .

  Potem je potrebno ojačati linijo. Uporabite ojačevalnik Antenski ojačevalnik MINI Boost 12P, ki smo vam ga že predlagali v prejšnjem odgovoruANTENE online

 6. Anonimnež .

  Za MAP401 je odcepnik in potem na sredini dolžine 25m kabla še eden za bodoči priklop, ki bo v bodoče šel še na enega in iz tega na dve TV. Nekateri signali so močni-dela tudi brez ojačevalca, drugi so zelo šibki in delajo samo ob lepem vremenu.

 7. Trgovina ANTENE .

  Če delite, predvidevamo, da imate ustrezen delilnik (še boljši bi bil odcepnik z ustreznim odvzemom) takoj pri napajalniku, potem bi morda če le ni tako nizek nivo signala na tem mestu namestili dodatni ojačevalnik http://tinyurl.com/gtuxxny Spletna trgovina ANTENE online

 8. Anonimnež .

  Pred časom sem kupil MAP401K in deluje zadovoljivo. Črno škatlo sem namestil pri anteni, belo pa pri TV cca 25m stran od antene ter združil DVB-T in SAT signala. Sedaj bi sem priklopil še eno TV, ki je spet cca 25m kabla oddaljena od prve TV in nekateri kanali imajo res šibek signal. Kaj priporočate, kako naj ojačam oz stabiliziram signale? Kakšen produkt bi bili bolj primeren TELEVES 552840 ali Fracarro ATB/. oziroma kakšen drugi?

 9. Trgovina ANTENE .

  Ojačevalnik ima več vhodov (I+III, FM, UHF in SAT). V kolikor želite na ojačevalnik priključiti več UHF anten, jih morate združiti s primernim združilnikom nad ojačevalnikom MAP 401K. Kako boste dve ali več anten združili in usmerili pa pri tem ojačevalniku ni nič drugače kot pri ostalih antenskih ojačevalnikih. Izberemo najprimernejšo anteno in jo usmerimo v smer od koder prihaja najboljši signal. Ojačanje ima 20 dB kar v normalnih razmerah popolnoma ustreza normalnemu sprejemu DVB-T signalu. UHF vhod ni prehoden za 12 V za napajanje morebitnih predojačevalnikov ali aktivnih anten.Ojačevalnik MAP401 montiramo čim bližje UHF antenam (max. 5 metrov)

 10. Anonimnež .

  DVB-T antena mora biti z ojačevalcem ali ni potrebno ker MAP401K dovolj ojača? Za zajem horizontalnih signalov iz več smeri je verjetno bolje postaviti 2 anteni križno. Obe priklopiti na MAP401K Ali morata imeti obe ojačevalec, nobena ali je dovolj ena z vkomponiranim ojačevalcem signala?

 11. Trgovina ANTENE .

  Da. Med usmernikom PSU511 in TV oziroma SAT sprejemnikom je potreben razdružilnik (npr. Združilnik/razdružilnik TR86350-M) ali selektivna vtičnica z vgrajeno kretnico (npr. Vtičnica SATSD3 k). Bodite pazljivi, da med usmernikom iz tega kompleta PSU511 in ojačevalnikom MAP401 ni vtičnice , ki je podobna zgoraj omenjeni SATSD3. V kolikor boste med PSU511 in ojačevalnikom map401 hoteli imeti vtičnico mora imeti ta samo en vhod s frekvenčnim razponom od 4-2400 MHz in mora omogočati prehod enosmernega toka do 500 mA in 22 KHz, za potrebe morebitnih satelitskih rotorjev in DiSEqC stikal. Takšna vtičnica je naprimer Legrandova univerzalna vtičnica. Dodatnih napajalnikov oziroma usmernikov ne potrebujete.V kolikor želite gledati 2 ali več satelitskih sprejemnikov in to istočasno različne programe morate pač tako kot v vseh ostalih sat sistemih imeti dvojne twin ali četverne quad LNB. Na drugih vejah v hiši izvedete samo pasivno združevanje in razdruževanje signalov s TR86350. Spletna trgovina ANTENE

 12. Anonimnež .

  Pozdravljeni. Iz skice mi ni najbolj jasno, ali bi potreboval poleg kompleta še razdružilnik signalov ter napajalnik (usmernik)? Kakšna je najbolj primerna DVB-T antena za ta komplet? Ali sta lahko priključena 2 SAT sprejemnika istočasno ali bo kaj pregorelo?

V polje znotraj okvirja podajte mnenje ali vprašajte o izdelku.
X

Beri dalje