Antenski ojačevalni komplet MAP401K
[OZ MAP401K]

Antenski ojačevalni komplet MAP401K

Dodaj v košarico

Stran:  1  2  [ Naprej >>] 

Prikazujem 1 do 8 (od 12 objav)Pozdravljeni. Iz skice mi ni najbolj jasno, ali bi potreboval poleg kompleta še razdružilnik signalov ter napajalnik (usmernik)? Kakšna je najbolj primerna DVB-T antena za ta komplet? Ali sta lahko priključena 2 SAT sprejemnika istočasno ali bo kaj pregorelo?

Da. Med usmernikom PSU511 in TV oziroma SAT sprejemnikom je potreben razdružilnik (npr. Združilnik/razdružilnik TR86350-M) ali selektivna vtičnica z vgrajeno kretnico (npr. Vtičnica SATSD3 k). Bodite pazljivi, da med usmernikom iz tega kompleta PSU511 in ojačevalnikom MAP401 ni vtičnice , ki je podobna zgoraj omenjeni SATSD3. V kolikor boste med PSU511 in ojačevalnikom map401 hoteli imeti vtičnico mora imeti ta samo en vhod s frekvenčnim razponom od 4-2400 MHz in mora omogočati prehod enosmernega toka do 500 mA in 22 KHz, za potrebe morebitnih satelitskih rotorjev in DiSEqC stikal. Takšna vtičnica je naprimer Legrandova univerzalna vtičnica. Dodatnih napajalnikov oziroma usmernikov ne potrebujete. V kolikor želite gledati 2 ali več satelitskih sprejemnikov in to istočasno različne programe morate pač tako kot v vseh ostalih sat sistemih imeti dvojne twin ali četverne quad LNB. Na drugih vejah v hiši izvedete samo pasivno združevanje in razdruževanje signalov s TR86350. Spletna trgovina ANTENE

DVB-T antena mora biti z ojačevalcem ali ni potrebno ker MAP401K dovolj ojača? Za zajem horizontalnih signalov iz več smeri je verjetno bolje postaviti 2 anteni križno. Obe priklopiti na MAP401K Ali morata imeti obe ojačevalec, nobena ali je dovolj ena z vkomponiranim ojačevalcem signala?

Ojačevalnik ima več vhodov (I+III, FM, UHF in SAT). V kolikor želite na ojačevalnik priključiti več UHF anten, jih morate združiti s primernim združilnikom nad ojačevalnikom MAP 401K. Kako boste dve ali več anten združili in usmerili pa pri tem ojačevalniku ni nič drugače kot pri ostalih antenskih ojačevalnikih. Izberemo najprimernejšo anteno in jo usmerimo v smer od koder prihaja najboljši signal. Ojačanje ima 20 dB kar v normalnih razmerah popolnoma ustreza normalnemu sprejemu DVB-T signalu. UHF vhod ni prehoden za 12 V za napajanje morebitnih predojačevalnikov ali aktivnih anten. Ojačevalnik MAP401 montiramo čim bližje UHF antenam (max. 5 metrov)

Pred časom sem kupil MAP401K in deluje zadovoljivo. Črno škatlo sem namestil pri anteni, belo pa pri TV cca 25m stran od antene ter združil DVB-T in SAT signala. Sedaj bi sem priklopil še eno TV, ki je spet cca 25m kabla oddaljena od prve TV in nekateri kanali imajo res šibek signal. Kaj priporočate, kako naj ojačam oz stabiliziram signale? Kakšen produkt bi bili bolj primeren TELEVES 552840 ali Fracarro ATB/. oziroma kakšen drugi?

Če delite, predvidevamo, da imate ustrezen delilnik (še boljši bi bil odcepnik z ustreznim odvzemom) takoj pri napajalniku, potem bi morda če le ni tako nizek nivo signala na tem mestu namestili dodatni ojačevalnik http://tinyurl.com/gtuxxny Spletna trgovina ANTENE online

Za MAP401 je odcepnik in potem na sredini dolžine 25m kabla še eden za bodoči priklop, ki bo v bodoče šel še na enega in iz tega na dve TV. Nekateri signali so močni-dela tudi brez ojačevalca, drugi so zelo šibki in delajo samo ob lepem vremenu.

Potem je potrebno ojačati linijo. Uporabite ojačevalnik Antenski ojačevalnik MINI Boost 12P, ki smo vam ga že predlagali v prejšnjem odgovoru ANTENE online

Stran:  1  2  [ Naprej >>] 

Prikazujem 1 do 8 (od 12 objav)Zastavi vprašanje Nazaj
Kontakti
M: +386 (0)41 542 020
@ Naročila in poslovna e-pošta
Oddelki