80,00 €

Antena za govorno GSM področje za test ali nakup
[AG P36MRTST]

GSM antena P-36 z ojačevalnikom (mini repetitor) za govorno GSM področje 900 Mhz (uplink 890-915 MHz, downlink 935-960 MHz).

Sestav je namenjen notranjim prostorom, kjer je zunaj objekta prisoten zadovoljiv GSM signal v prostorih pa je zelo slab. Predvsem gre za podkletene prostore, delavnice ipd. Ojačevalnik s svojo oddajno anteno pokriva v ugodnih razmerah le do 100 m², pri delitvi signala preko delilnikov na več oddajnih anten, pa tudi do 500 m².

Sprejemno zunanjo GSM anteno montiramo na antenski strešni drog ali stenski nosilec. Na anteni je že priključen koaksialni kabel dolžine 10 metrov s primernim konektorjem.

Lastnosti:

  • Zunanja GSM antena P-36 optimizirana za govorno GSM področje 850-960 MHz, dobitek antene 11 dB(i), dolžina antene 100 cm, polarizacija vertikalna, dolžina koaksialnega kabla 10 metrov. Priporočljivo je, da sta notranja in zunanja antena oddaljena druga od druge čimveč, zato lahko pod dodatnimi možnostmi dokupite 5 ali 10 metrski podaljšek.
  • Notranji ojačevalnik (mini repetitor) z vsesmerno pregibno OMNI anteno dolžine 20 cm za frekvenčno področje 900 Mhz, ojačenje do 60 dB, priložen 5 V napajalnik, velikost 105 x 85 x 18 mm, priključki N ženski.

Opozorilo!

Antenski sestav z ojačevalnikom ni primeren za prenos podatkov v območjih LTE in UMTS, temveč ga uporabimo le za mobilno GSM govorno področje 2 G na 900 MHz.

Kadar sta zunanja in notranja antena preblizu ena drugi, lahko prihaja do motenj. Te se kažejo v nihanju signala znotraj objekta, motnjah, nezmožnosti telefoniranja oz. t.i. ping - pong efektu. Istočasno lahko GSM repetitor ustvarja interferenčne motnje, ki jih vnaša v omrežje oz. bazne postaje lastnega ali kar je še huje drugega neaktualnega operaterja, kar pa je zakonsko prepovedano. Zato je obvezno treba povečati medsebojno RF izolacijo med antenama. Kadar jih ne moremo fizično bolj oddaljiti eno od druge (priporočljivo 20 metrov) moramo to RF izolacijo ustvariti znotraj objekta. To lahko dosežemo z aluminijastimi gradbenimi folijami, pločevino ali kovinskimi mrežami. V nekaterih primerih je skrajna rešitev tudi vgradnja širokopasovnih notch filtrov.

Testiranje

Ob nakupu plačate 120 EUR, to je celoten znesek sestava. V kolikor ugotovite, da na vašem naslovu s tem sestavom ne morete urediti zadovoljivega sprejema nam lahko naročeno vrnete, mi pa vam povrnemo 80 EUR, se pravi razliko med ceno artiklov in spodnjim zneskom najemnine (40 EUR) za 7-dnevno testiranje. Za organizacijo in plačila dostve v povratku po Pošti Slovenije poskrbimo mi. Če sestav zadržite oziroma nas v 7 dneh ne obvestite o vračilu, vam ne povrnemo ničesar
Če je bil sestav že uporabljen ga pred pošiljanjem temeljito pregledamo.

Dodatne možnosti:

Najemnina za test:

Podaljšek koaksialnega kabla:

* Izdelek je na zalogi *

* Informacije o dostavi *
Pogosta vprašanja o tem izdelku

Sorodni izdelki

Twitter
Facebook
Oddelki