Blog A N T E N E online

Pretvornik za Unix Timestamp datumski format

Unix Timestamp pretvornik

Kdor uporablja za forum odprtokodni phpBB3 je lahko opazil, da v podatkovni bazi za objave ne najde splošno znane oblike datuma in časa, temveč samo nelogično večmestno številko. Gre za tako imenovani Unix Timestamp format. V kolikor je to potrebno ugotoviti ali spremeniti v nam znani format, lahko uporabimo naslednji spletni pretvornik.

Share Button
Oznake: , , ,

Oznake na plastični embalaži in posodi

    • PET/-E – polietilen tereftalat

 
Plastenke so s to oznako v večini primerov namenjene enkratni uporabi. Obstaja možnost, da izpustijo potencialno nevarne snovi kot so antimon, acetaldehid, BPA in DEHA, zato se jih je najbolje izogibati. Omenjene snovi lahko zmotijo delovanje hormonov v telesu, spojina DEHA pa je na seznamu morebitno rakotvornih snovi.

 

    • PVC (včasih tudi V) – polivinilklorid

 
Ta plastika izpušča dve strupeni kemikaliji – DEHP in BPA, ki obe motita delovanje endokrinov in hormonov v človeškem telesu. Kljub temu je to še vedno najpogosteje uporabljena plastika za plastenke.

 

    • PC/PLA ali brez oznake – polikarbonat

 
To je najslabša mogoča plastika za živila, kajti izloča kemikalijo BPA. Večja izpostavljenost tej kemikaliji povečuje tveganje za sladkorno bolezen, hibe pri rojstvu, fibroide v materničnem tkivu, raka na prsih in pri moških za zmanjšano količino semenske tekočine ter raka na prostati. Ta vrsta plastike se uporablja v bidonih, pisarniških aparatih za vodo in celo plastenkah za dojenčke.

 

    • BPA- Bisfenol A 

 
Bisfenol A ali skrajšano BPA je sintetična kemikalija, ki je v zadnjih letih prišla pod drobnogled zaradi številnih negativnih učinkov na živa bitja, ki so še posebej zaskrbljujoči zaradi njene vsesplošne razširjenosti. BPA med drugim najdemo v pločevinkah, plastenkah, plastični embalaži za shranjevanje hrane, v stekleničkah za dojenčke, posodah za mikrovalovno pečico in jedilnem priboru.

Za Bisfenol A je znano, da prehaja iz plastične embalaže v kateri so shranjena živila in v manjši meri tudi iz polikarbonatne plastike, še posebej takrat kadar embalažo peremo z agresivnimi detergenti.

Share Button
Oznake: , , ,

Total TV morje- z anteno

Satelitska oprema za sprejem Total TV s 4-mesečno naročnino je namenjena vsem, ki želite sprejemati vaše priljubljene TV programe tudi kadar ste od doma na dopustu na morju, v vikendih, potovanju z avtodomi in drugod. Deluje vsepovsod, edini pogoj je, da na stojišču antene, imate odprt pogled na južno stran neba.
Oprema ostane v vaši lasti, vezava ni potrebna. Naslednjo sezono lahko enostavno nadaljujete z uporabo storitve.

Katere programe lahko gledamo?

Večina tujih aktualnih programov je podnaslovljena v slovenskem jeziku. Na voljo so: Slovenija 1, Slovenija 2, Pop TV, Kanal A, Planet TV, TV Pink 3, Golica TV, Brio, Discovery, National Geographic Channel, History, Viasat History, Viasat Explorer, Viasat Nature, Animal Planet, 24 Kitchen, Fox Life, Fox Crime, Discovery ID, CBS Drama, CBS Reality, Universal Channel, CineStar TV SI, CineStar Action&Thriller, TV1000, AXN, SciFi, TLC, E!, SK 1 SI, SK 2, SK 3, SK Golf, Eurosport, Eurosport 2, Lov i ribolov, Čarli TV, MTV, Pink Music, Disney, RTS Sat, Fight Channel, Crime & Investigation, Al Jazeera Balkans, Minimax, Fox Movies, K::CN3, Comedy Central Extra, FOX,OTO, KINO, RTS 1, RTS 2, Happy, SOS, KCN, Palma Plus, KCN Music, B92 Info, RTRS, OBN, Atlas, TV1, 24 Vesti, Ginx, Klasik TV, VH1, CMC, AXN Spin, Grand TV in ostali nekodirani programi, ki oddajajo prek satelitaEUTELSAT 16A

Kaj je vključeno v zgornjo ceno ?

1. Aluminijasta satelitska antena Fracarro PENTA85 z enojnim univerzalnim LNB.
V kompletu je nadpovprečna satelitska aluminijasta antena Fracarro PENTA85, kvalitetne izdelave in originalnega izgleda (romb z odrezanim spodnjim robom). Gre za eno najboljših satelitskih anten, ki se odlično obnesejo tudi v takšnih razmerah kot je agresivno obmorsko podnebje. Je iz materialov, ki ne korodirajo, mehansko je izredno odporna na veter in kar je najpomembnejše njene lovilne sposobnosti so odlične. Zaradi lastnosti oddajanja s satelita Eutelsat 16A je to še kako pomembno. Dimenzije antene : stranice 775×775 mm, diagonali : širina 980 mm, višina 920 mm, dobitek: na 10,95 GHz: 39 dB, zrcalo: aluminij, barva: bela, ozadje in vpetje: jeklo pocinkano, upor vetra pri 150 km/h: 81 kg
Stenski antenski nosilec ter koaksialni kabel s konektorji niso priloženi.

2. Priprava TOTAL TV satelitskega HD sprejemnika.
Sprejemnik pripravimo s sistemskimi in antenskimi nastavitvami za sprejem programov TOTAL TV. Posredujemo podatke za aktivacijo dekodirne kartice in usposobimo sprejemnik za takojšnjo uporabo. Opravimo tudi vsa administrativna opravila pri sklepanju pogodbe in plačilu vaših obveznosti do TOTAL TV d.o.o.

Kaj ni vključeno v zgornjo ceno?

V zgornji ceni ni upoštevana vrednost HD sprejemnika in dekodirne kartice, ter strošek naročnine za 4 mesece. To skupaj znaša 159,00 €. Znesek nakažete neposredno na račun Total TV d.o.o. Plačilni nalog prejmete od nas.
HD sprejemnik in dekodirno kartico vam v naslednjih sezonah ne bo več potrebno kupovati, potem plačujete samo še naročnino.

Celoten potek naročila!

Ko od vas prejmemo to naročilo, na vaš naslov pošljemo v podpis pogodbo z vso potrebno dokumentacijo in plačilni nalog za plačilo HD sprejemnika in 4-mesečne naročnine. Istočasno tudi plačate strošek satelitske antene in naše storitve. Skupni znesek z vsemi stroški poštne dostave znaša 299,00 €. Izpolnjeno in podpisano pogodbo ter potrdilo o plačanem strošku sprejemnika in naročnine nam čimprej vrnete. Po prejemu dokumentacije vam na vaš naslov dokončno pošljemo vso opremo.

Naročila in informacije na 041 542 020 ALI https://www.antene-zupancic.si/total-tv-morje-anteno-p-1310.html
Spletna trgovina ANTENE online
Share Button

POP TV in KANAL A preko satelita

Share Button
Oznake: , , , ,
Top