Kakšne naprave za Nanos, Trstelj in Trst

Zunanje in sobne antene, združilniki, ojačevalniki ...
Kupec
Prispevkov: 84
Pridružen: 27 Jul 2006, 17:22

Kakšne naprave za Nanos, Trstelj in Trst

OdgovorNapisal/-a Kupec » 02 Feb 2008, 15:37

Spoštovani

Prosil bi vas za nasvet . Iz stanovanjske hiše imam možen naslednji sprejem :

Nanos
SLO 1: 6(kanal)
SLO 2 : 41(kanal)
TV KP: 27(kanal)
TV 3: 61(kanal)

Trstelj:
KANAL A: 38(kanal)
POP TV: 63(kanal)
PRIMORKA TV: 67(kanal)

Trst (privat postaje):
RAI: 9(kanal)
Privat postaje: 21-69(kanal)

Prosim vas, da mi pomagate pri izbiri ustreznih elementov za dober antenski sprejem. Vsi oddajniki so v vidnem polju, razen privatnih postaj s področja Italije.

--
Lp, V
Obiskovalec spletne trgovine
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2765
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 02 Feb 2008, 16:15

Uh težko takole napovedat . Recimo da bi glede na razmetanost kanalov in bližine ITA bilo najbolje rešit čimveč kanalov s kanalniomi ojačevallniki.Ampak ker to stane si lahko zastavite vse skupaj s kakšnim večpasovnim ojačevalnikom in kretnicami.Ena izmed sorauzmerno enostavnih rešitev bi bila spodnja sestavljenka ki mi je bila pri roki.
Zanimiva pri njej je selekcija s kretnicami. Vprašljivo je združevanje italijanskega celotnega UHF z Trsteljem ali pa tudi ne. Lahko vse slovenske pripeljemo preko kretnic na 5 in 4 vhod ter jih po potrebi zapremo za kakšen decibel, slabši italijanski UHF pa solo na celotni UHF vhod in odprt do daske. VHF kanala bi združili preko zasukanega odcepnika, kjer bi verjetno prevladujoči NANAOSov 6 kanal priključili na odcep s slabljenjem 7 dB tržaško 9 pa na izhod glavne veje z manjšim slabljenjem ...Kar vam ni razumljivo kar vprašajte da razčistimo pred morebitnim nakupom.

Slika
Matjaž- ANTENE online - 041 542 020 - - Izkoristite tedenski popust v spletni trgovini  »
viktorhrovatin
Prispevkov: 2
Pridružen: 02 Feb 2008, 15:01

POSTAVITEV ANTEN

OdgovorNapisal/-a viktorhrovatin » 02 Feb 2008, 19:15

Pogledal sem še po ostalih odgovorih pa sem ugotovil, da imam podobno situacijo kot kupec pod vprašanjem RABIM OJA
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2765
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 02 Feb 2008, 20:14

Seveda bi šlo. Signale ki prihajajo preko vidnih oddajnikov bo potrebno-ker je ojačevalnik sorazmerno močan- po posameznih vhodih verjetno zapirati.
Matjaž- ANTENE online - 041 542 020 - - Izkoristite tedenski popust v spletni trgovini  »
viktorhrovatin
Prispevkov: 2
Pridružen: 02 Feb 2008, 15:01

OdgovorNapisal/-a viktorhrovatin » 03 Feb 2008, 11:20

Zanima me še, če bi lahko namesto usmernika COMEGA CPSU 160-12 uporabil tegale: Usmernik PSU411.

Hvala!
--
Lp, Viktor
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2765
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 03 Feb 2008, 12:10

lahko seveda , "vaš" ima še nekaj miliamperov več.
Matjaž- ANTENE online - 041 542 020 - - Izkoristite tedenski popust v spletni trgovini  »

Vrni se na “DVB-T, DAB+ in FM sprejem preko oddajnikov”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost