Nastavljanje antene s tremi sateliti

Podpora kupcem naprav za sprejem satelitskih signalov
BlackHole2
Prispevkov: 16
Pridružen: 09 Maj 2007, 13:46

OdgovorNapisal/-a BlackHole2 » 27 Sep 2007, 07:29

Eno vprašanje. Antena je zmontirana, kabli v grobem povezani. Doslej brez težav. Me pa zanima ali imam pravilno vtičnico. Sicer je nisem kupil pri vas ampak v lokalni elektro trgovini, kjer pa niso ravno mojstri svetovanja, vsaj kar se tiče satelitske. Imam tole Legrandovo vtičnico http://www.electrika.com/products/itemdetail.asp?MANU=0550&C=AAR&D=AAD&E=AAH
Zadaj ima dva vhoda.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2687
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 27 Sep 2007, 08:27

Od Legrandovih vtičnic poznam dobro samo tisto ki jo imam v trgovini.Sicer sem imel v rokah tudi druge modele tega proizvajalca vendar so v variantah z natikanjem koaksialnega kabla katastrofalno slabile signal(slabi kontakti) To ki jo imam pa je odlična , kot da jo ni in prehodna za tok (in diseqc) po vseh pasovih. Poskuite s to vašo po papirjih bi morala ustrezat.

Kot je , kot sem napisal v naših krajih približno 37 stopinj vendar to ne morete vzeti kot točno nastavitev(zvita fasada, konzola, drog, prekmurje, istra ...) Bo treba precizirat s satfinderjem ali indikatorjem na zanesljivem sprejemniku.
BlackHole2
Prispevkov: 16
Pridružen: 09 Maj 2007, 13:46

OdgovorNapisal/-a BlackHole2 » 28 Sep 2007, 12:09

Takle, priklopil sem vse, ampak... Slike (še) ni, piše da sprejemnik ne sprejema signala (ali nekaj podobnega). Zato sem potem priklopil analogni sprejemnik in vrtel anteno, da sem nastavil sliko (slika je bila čista), zamenjal sprejemnik s Totalovim, ampak še vedno slike ni. Sprejemnik in LNB-ji so bili nastavljeni z vaše strani. Kaj mi je zdaj naslednji korak?
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2687
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 28 Sep 2007, 12:25

če ste dali analogni na kabel številka 1 potem ste kar precej kiksnili.
BlackHole2
Prispevkov: 16
Pridružen: 09 Maj 2007, 13:46

OdgovorNapisal/-a BlackHole2 » 28 Sep 2007, 13:01

Na analognem je res Astra, jaz sem na analognega priklopil kabel, ki bi naj šel iz Diseq (R) v Totalov receiver. Ali moram priklopit samo tisti kabel, ki je za Astro?
Zakaj pa ni prav, če priklopim signal iz vseh treh satelitov na analognega? Ker slika je bila čista. A potem, ko bom poiskal sliko samo s kablom 3 na analognem, bi moral Totalov tudi že dat sliko ali je treba še kaj iskat? A Totalov sprejemnik po tem priklopim samo na kabel 3 ali na stikalo?
Kakšna je pa PIN koda za nekatere nastavitve v sprejemniku (sem malo gledal po raznih nastavitvah), za v bodoče?
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2687
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 28 Sep 2007, 13:42

Tako ja. Tista začasna spojka ima namen, v vašem primeru ker imate analogni sprejemnik za direktno lovljenje s satelita ASTRA. Pozicija 3. Vaša sled preko stikala je šla preko srednjega LNB kar pa ni v redu.
Ne pozabite da pri vijačenju na LNB ugasnte soprejemnike.
Ko boste dobili signal z ASTRE priklopite nazaj tako kot je bilo ozunačeno
in vse bo delalo brekompromisno. Seveda če ste bili že pri Astri dovolj natančni.
Predlagam da potem ko boste imeli že totalov sprejemnik na anteni, (obvezno na program RTS 1 ) da preko njegovega indikatorja signala naciljate QUALITY na 100 % .Pri tej velikosti antene mora to bit.


Koda 0000
BlackHole2
Prispevkov: 16
Pridružen: 09 Maj 2007, 13:46

OdgovorNapisal/-a BlackHole2 » 28 Sep 2007, 14:31

Kako pa naciljam na 100% potem, a to s premikanjem antene?
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2687
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 28 Sep 2007, 14:41

Težko vam to odgovorim. Vsekakor samo s premikanjem antene levo desno in gor ter dol, nikakor pa ne premikanje LNB, ki so že nameščeni. Ena izmed variant je nakup kakšnega enostavnega merilca, če res ne gre na oko http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... /cPath/222
BlackHole2
Prispevkov: 16
Pridružen: 09 Maj 2007, 13:46

OdgovorNapisal/-a BlackHole2 » 28 Sep 2007, 21:13

Brez uspeha. Ni mi jasno. Priklopil sem samo kabel št. 3 direktno na analogni sprejemnik. In nastavil anteno na čisto sliko, res čisto. Potem sem ta isti kabel s št. 3 preklopil na Totalov sprejemnik in mi napiše da ni signala. Vedno sem priklapljal pri ugašenih sprejemnikih. šel sem tako daleč, da sem poskusil priklopit celo vse tri kable s št. 3 (enega za drugim posamezno seveda), pa nič. Imam občutek, da je ena brezvezna caka, da sem ali smo nekaj pozabili. Ali bi se morala slika takoj pokazat, koliko kanalov pa je nastavljenih na Total sprejemniku in na katerih spominskih mestih so?
Tudi v nastavitvah, kjer pokaže jakost signala, je ta na nuli. LNB-jev se nisem dotikal niti med montažo.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2687
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 28 Sep 2007, 22:11

Preberite še enkrat kaj sem napisal. Logično da Total NE DELA KER NJEGA NI NA ASTRI. S tretjim kablom ujemete Astro z analognim, potem odvijačite analognega stran in priklopite na vse kable stikalo diseqc. Vsak kabel s svojo oznako na svoje mesto. Se pravi Kabel 1 (upam da so moje oznake še gor) ki gre iz srednjega LNB na vhod 1 na stikalu.

Lahko pa ZA PREIZKUS priključite Totalov sprejemnik na kabel št 1 ki gre iz srednjega LNB in mora delati. In nič premikati anteno potem ko ste s tretjega ujeli Astro.Vsi kabli ki gredo z enega LNB imajo isti signal.
Manjka vam orientacija na nebu. Zamislite si tri kroglece ki so v zraku in skrajni oddajata signale s 13 in 19 vzhodno srednja pa s 16 to je naš Totalov SATELIT.Astra in Total nimata nobene smuselne povezave

In še to lahko da kartica ni ponovno aktivirana ker je minilo več kot 72 ur, zato je možno da se vam bo namesto slike na Total TV pojavil samo spodnji napis kaj je trenutno na sporedu. In na TOTALovem sprejemniku imejte ves čas tako kot sem pustil to je na 1 programu RTS 1.
BlackHole2
Prispevkov: 16
Pridružen: 09 Maj 2007, 13:46

OdgovorNapisal/-a BlackHole2 » 29 Sep 2007, 07:51

ANTENE napisal/-a:Preberite še enkrat kaj sem napisal. Logično da Total NE DELA KER NJEGA NI NA ASTRI. S tretjim kablom ujemete Astro z analognim, potem odvijačite analognega stran in priklopite na vse kable stikalo diseqc. Vsak kabel s svojo oznako na svoje mesto. Se pravi Kabel 1 (upam da so moje oznake še gor) ki gre iz srednjega LNB na vhod 1 na stikalu.

Nisem prej napisal, ampak tudi to sem poskusil, itak sem samo 3. kabel odklopil od stikala, ga preklopil na analognega, da sem ujel sliko, potem pa sem ga priklopil nazaj na stikalo in povezal s Totalom. Številke so še gor in jih bom tudi pustil gor ali pa kako drugače označil. Je še kaj, kar bi lahko poskusil?
Kako se pa kartico ponovno aktivira, ker mislim da je gladko čez 72 ur od tega, kar je bila aktivirana. Je lahko le to razlog, da ni slike, ali bi moralo kaj drugega napisat?
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2687
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 29 Sep 2007, 07:59

Ali gre kabel številka 3 iz desnega to je zahodnega LNB gledano proti satelitu?
Mislim da je naša napaka pri označbi.
BlackHole2
Prispevkov: 16
Pridružen: 09 Maj 2007, 13:46

OdgovorNapisal/-a BlackHole2 » 29 Sep 2007, 08:41

Ne vem, to moram preverit (nimam pri sebi). V glavnem , ta desni LNB je Astra in kabel iz tega moram priklopit najprej na analogni sprejemnik? Potem pa na Total vse skupaj, če razumem.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2687
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 29 Sep 2007, 08:58

V sprejemniku so nastavitve že po novem, lahko pa da smo res mi napačno še po starem (do enega meseca nazaj) označili Astro.(zaradi samodejnega posodabljanja TOTAL TV mora biti 16 vzhodno vedno 1 )
BlackHole2
Prispevkov: 16
Pridružen: 09 Maj 2007, 13:46

OdgovorNapisal/-a BlackHole2 » 29 Sep 2007, 18:50

Ja, kabli so bili narobe označeni, zdaj dela. Tista cifra, ki kaže signal, je na 219. Nekak sem poskusil z malimi premiki, pa nisem prišel do višje cifre, mogoče bi moral probat še z vertikalnimi premiki antene? Levi indikator je nekje na 85, desni pa poln do 100.
Kako pa je s kanali, ali se da poiskat še kakšne druge kanale (FTA) ali je to vse, kar lahko dobim s temi LNB-ji?

Vrni se na “Podpora kupcem SAT opreme”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov