Eutelsat W3 (7 vzhodno)

Novi programi, zadnje spremembe na satelitih.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2719
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Eutelsat W3 (7 vzhodno)

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 24 Nov 2005, 18:24

Na tem satelitu sem posnel prečudovito sliko na frekvenci 10929 27500 V .šlo naj bi za ORF digital sprejemnik KAON pa ga prepozna pod identom JSTV CHANNEL T.
Dobrodošla vsaka informacija , ki jo veste :?:

Slika
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2719
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 24 Nov 2005, 20:41

Sem že obveščen. Prijatelj mi po drugi poti pravi takole:"To ni ORF ampak eno testiranje HD pod imenom Rush HD.
Sicer imaš pa na frekvenci 10.874 GHz V 8680 3/4 HD1"

škoda jaz sem pa mislil da gre kaj zares. Pa tako lepa slika je bila pa razmerje s/q 70/100% kar pa spet ne vem kaj v tem primeru pomeni.
JozeJost
Prispevkov: 5
Pridružen: 21 Mar 2006, 15:53

Sprejem na 7E

OdgovorNapisal/-a JozeJost » 29 Apr 2006, 17:46

Uporabljam SS2 kartico in monoblock. Do sedaj sem spremljal 13E kot "glavni" satelist in 19,2E kot "stranski". Ker je postal 19,2E manj zanimiv, sem prestavil monoblock tako, da je 7E "stranski".
Na satelitu 7E dobim 10927H (71%), 11283V (71%), 11302H (73%) in 11449V (60%). Vse ostalo nič.
Opažam, da se spisek na strani http://www.flysat.com/eutelsatw3a.php ne ujema z podatki v INI datoteki.
Zdi se da sprejemam oddajnike z področja Europe A, Europe B pa ne, čravno po sliki sodeč bi naj bil signal v sloveniji enako močan.

Prosim za nasvet.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2719
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 29 Apr 2006, 21:34

Neke velike izbire res ni, morda kakšen turški pa poljski in italijanski.
Na sliki spodaj so v sredini vsi transponderji , ki mi jih je v tem kislem vremenu uspelo poskenirati z odličnim sprejemnikom CLARKE-TECH 2100, ki ima napredno funkcijo blind search ( poskenira celoten spekter se pravi vse frekvence v frekvenčnem območju , ki ga določite-in to zelo hitro-ni potrebno nikakršno vnašanje transponderjev) in pa preko QUADA MTI 0,6 dB , ki se vozi na metrski anteni.

V reviji Telesatelit -v kolikor jih premetene trafikantke ne poberejo za 6 letne domače hekerje- dobite CD s katerim si naložite program s katerim si preko satelitskega centra ažurirate sat tabele in jih shranjujete v raznih formatih. Vem , da sem to počel tudi za potrebe Sky star 2 kartice( .ini datoteke in dvb ki sem jih potem uvažal v Prog dvb)Sam v tem PC nimam možnosti preizkusiti zadeve, ki sem jih zdajle snel in vam jih v nekaj oblikah spravil na svojem strežniku. Poskušajte mislim, da bo šlo. V html imate vse frekvence vključno z DATA transponderji in si jih lahko ročno vnesete v PC. Ostala dva pa poskušajte uvoziti.
http://www.antene-zupancic.si/podobe/7e.zip

Vsi transponderji na sliki so bili pred pol ure aktivni z vsaj enim programom
Slika
JozeJost
Prispevkov: 5
Pridružen: 21 Mar 2006, 15:53

Hvala za hiter odgovor

OdgovorNapisal/-a JozeJost » 30 Apr 2006, 00:38

Po katerem sem pa samo še bol zmeden. Po skipsu na strani http://www.flysat.com/eutelsatw3a.php bi naj bilo cca 50 kvalitetnih programov skupine DigiTurk.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2719
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 30 Apr 2006, 00:49

Še več kot 50 in takoj jih naloži. Sevalni snop je za nas SLO idealen. Nekodiranih pa je v turških paketih okrog 6 nezanimivih programov.
JozeJost
Prispevkov: 5
Pridružen: 21 Mar 2006, 15:53

7E

OdgovorNapisal/-a JozeJost » 30 Apr 2006, 13:08

Jaz sprejemam že omenjene 4 transponderje in to z razmeramo visoko kvaliteto (70%), iz česar sklepam, da je krožnik in LNB na pravem mestu, ostalo nula...
Obstaja kakšna razlaga zakaj.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2719
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 30 Apr 2006, 14:32

Pri meni ni težav glede jakosti in kvalitete signala. Bolje bo treba zadet ali pa povečat parabolo.

V program s katerim ugotavljamao kaj gre v poljubnem kraju z določenim premerom antene sem vnesel najprej zahtevek za 60 cm anteno in koordinate Novega mesta in mi ni dalo s tega satelita noben program, z 80 cm anteno pa spodnje.Tako da v kolikor imate vse OK bi torej moralo pri vas sprejemati naslednje.Nimam najbolj svežih podatkov tako da so dejanko lahko malenkostne razlike.
JozeJost
Prispevkov: 5
Pridružen: 21 Mar 2006, 15:53

Hvala za pomoč

OdgovorNapisal/-a JozeJost » 01 Maj 2006, 12:37

Ker je bil na štirih tranponderjih kvaliteten signal sem bil prepričan, da je položaj krožnika in NLB-ja pravilen, tako da nisem niti poskušal z premikanjem (prestavil sem samo objemko z enaga LNB-ja na drugega na monoblock-u). Z obračanjem krožnika malo prtiti zahodu imam sedaj dober signal, je pa signal na 13E sedaj slabši.
še enkrat hvala za pomoč !
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2719
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 01 Maj 2006, 12:54

OK .Se pravi da ste ga dali v center, Hotbird pa gostuje.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2719
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 25 Avg 2006, 18:04

JETIX PLAY nekodirano

11575, 30000, V

Slika

Vrni se na “Novosti na satelitih”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov