Radijske kretnice, združitev dveh anten, vtičnice

Zunanje in sobne antene, združilniki, ojačevalniki ...
Odgovori
Kupec
Prispevkov: 84
Pridružen: 27 Jul 2006, 17:22

Radijske kretnice, združitev dveh anten, vtičnice

Odgovor Napisal/-a Kupec » 19 Apr 2007, 19:04

Pozdravljen !
Že nekaj časa se sprehajam po vaši E-trgovini v kateri najdem zelo veliko koristnih stvari za rešitev TV in radijskega sprejema.
Na vikendu rešujem TV in radijski sprejem, ki je zaradi lege vikenda precej moten. Možen sprejem TV programov je samo HTV1,2 in RTL televizija. SLO1, 2 in TV Piko sem rešil z satelitskim sprejemom. Satelitski signal imam speljan v stanovanje po svojem kablu, prav tako tudi zemeljski po svojem.
Sedaj bi pa rad po zemeljskem kablu, po katerem že prenašam TV signal, speljal še UKV radijski signal in to delil na tri TV sprejemnike.
Prav tako bi sosed potreboval združitev dveh TV anten na en kabel.
Zanima me tudi, če obstaja DiSEqC stikalo 3/2 (3.lnb-2tv)
Lep pozdrav
Obiskovalec spletne trgovine
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2826
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ANTENE » 19 Apr 2007, 19:16

Me veseli da večkrat obiščete spletno trgovino.

TV in RA antene po skupnem dovodu na 3 TV
Slika

Radijske in TV signale združite s kretnico RA /TV ( a ) na dostopnem mestu. Ponavadi to storimo nekje blizu antene na podstrešju, lahko pa tudi na samem antenskem drogu.(vlagodporno ohišje).

Visokokvaltetna radijska kretnica COMEGA
Slika

V kolikor imamo TV signale ojačane lahko poleg teh preko ojačevalnika speljemo tudi radijske signale, lahko pa se izognemo ojačanju RA frekvenc in združevalno kretnico namestimo pod ojačevalcem, se pravi združujemo ojačane TV in neojačane RA signale. V tem primeru mora kretniški TV vhod in izhod biti propusten za napajanje z enosmernim tokom.

V kolikor se vsi trije dovodi do posameznih uporabnikov, združujejo na istem mestu, potem takoj za RA/TV kretnico namestimo primeren trovejni delilnik ( b ). V kolikor je potrebno prehodno napajanje izberemo takšnega, ki omogoča napajanje z enosmernim tokom.

Pri uporabnikih signal razdružimo s primerno vtičnico ( c ).Te na katere povezujem z linkom so zelo primerne, saj so pripravljene tako, da jih lahko istočasno uporabimo kot podometno ali nadometno , preko nje pa lahko oskrbujemo po enem kablu poleg TV in RA tudi naprave za satelitski sprejem (sprejemnik, PC), lahko pa to enostavno storimo kar z prej omenjenimi RA/TV kretnicami s katero smo zgoraj združili signale, tu pa jih razdružimo.
V kolikor med vtičnico in sprejemniki priključimo usmernik za napajanje in v kolikor mora zaradi zahtevnih ženskih pogledov obvezno nameščena vtičnica, izberete tole, ali pa se odločite za odlične vrhunske (in lepe) enoizhodne univerzalne za tok (ojačevalniki) in 22 khz ukaze(rotor, diseqc) prehodne končne vtičnice LEGRAND. S zadnjimi "zapiramo" luknjo , potem pa signale razcepimimo kadarkoli pride potreba za to s kretnicami ali razdružilniki kar za samimi TV in drugimi aparati ali omaricami, podstavki ...


LEGRAND VALENA 5-2400 MHz ; 500 mA

Slika
Vtičnice povežemo s TV in RA sprejemniki s priključnimi vrvicami IECm/IECF( e ) različnih dolžin.


Najceneje in najenostavnejše 3 satelite za dva TV preklapljate z dvema stikaloma DiSEqC 4/1. V kolikor priključujete na isti kabel še zemeljski sprejem pa potrebujete še dva združilnika zemlja/satelit in pa dvovejni delilnik, če ga v sistemu še nimate. Taisti delilnik tokrat v obratni funkciji (postavljen na glavo) pa lahko vaš sosed uporabi kot enostavni združilnik dveh anten ali skupin anten. Za to prav pride tudi
dvovejni satelitski delilnik, ki omogoča še napajanje z enosmernim tokom.
Matjaž
Slika
Naročila: info@antene-zupancic.si ali 041 542 020
Tehnična vprašanja: podpora@antene-zupancic.si
Paket TOTAL TV morje: https://bit.ly/2JR4pAL
Odgovori