Kateri antenski ojačevalnik? Kateri za LCD ?

Zunanje in sobne antene, združilniki, ojačevalniki ...
Odgovori
Julija4
Prispevkov: 1
Pridružen: 12 Mar 2007, 12:52

Kateri antenski ojačevalnik? Kateri za LCD ?

Odgovor Napisal/-a Julija4 » 12 Mar 2007, 14:20

Zanima me kakšen ojačevalnik naj kupim za strešno anteno ( ki so tri, s katerim pokrivam celotno območje) da bo LCD televizor najbolje deloval.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2830
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ANTENE » 12 Mar 2007, 14:34

Ojačevalcev na katerem bi pisalo "narejeno za LCD" ne držim. Pri nakupu je treba težiti k temu, da ima ojačevalevc čimboljše karakteristike kamor pa cena ne sodi temveč, realno šumno število, ojačanje, prilagoditev in navsezadnje primernost glede vhodov in stabilnost delovanja ne glede na temperaturio in zunanjo ali notranjo montažo.
Vsekakor izberete enega izmed novejše generacije , morda če je glede na vhode in kanale primeren tale večpasovni ojačevalnik Fracarro MAP 501 na http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/416 ali pa kater drugi iz serije MAP na http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... Path/59_75. Tudi stari zanesljivi in preizkušeni ES 2/Q ne bo razočaral.

V bistvu ne smete biti zmotno pozorni na neko visoko ojačanje. Manjko tega pravilno nadomestimo s kvalitetno anteno in s pravo pozicijo namestitve antene in ki ima neke decibele ki so sorazmerno čisti, ki naj ne bi kvarili razmerje šum/signal , katero je zelo važno. Antenske decibele oz. manjko ali razlike v decibelih pri različnih antenah ne moremo enostavno pokriti , nadomestiti z močnejšimi ojačevalci.
Torej dobro anteno v prvi vrsti in potem šele primeren ojačevalec na katerega je treba priključiti antene , ki so združene tako da frekvenčno ne motijo druga drugo.

Načeloma so vsi ojačevalci na moji strani primerni za vaš TV le ustreznega je treba izbrati.
Matjaž
Slika
Naročila: info@antene-zupancic.si ali 041 542 020
Tehnična vprašanja: podpora@antene-zupancic.si
Odgovori