Nastavitev (tuning) analognega sprejemnika

Vse o opremi, katera omogoča satelitski sprejem
Zviz
Prispevkov: 35
Pridružen: 30 Avg 2006, 07:52
Kraj: Mokronog

Nastavitev (tuning) analognega sprejemnika

OdgovorNapisal/-a Zviz » 02 Mar 2007, 20:25

Pozdravljeni.

Ali je kdo na forumu, ki bi imel kakšno idejo, kako najti frekvenco oziroma kanal na enem starem analognem sprejemniku? Gre za Bush SR-5000E.
camaro
Prispevkov: 16
Pridružen: 22 Nov 2005, 07:36

OdgovorNapisal/-a camaro » 03 Mar 2007, 14:16

Zviz
Prispevkov: 35
Pridružen: 30 Avg 2006, 07:52
Kraj: Mokronog

OdgovorNapisal/-a Zviz » 03 Mar 2007, 18:25

Hvala, bom še malo počakal, to je tolk, kot sem dal za sprejemnik s poštnino.
Mogoče bo celo prodajalec kje našel navodila.
Zviz
Prispevkov: 35
Pridružen: 30 Avg 2006, 07:52
Kraj: Mokronog

OdgovorNapisal/-a Zviz » 04 Mar 2007, 21:11

Uhh... danes sem sprobal sprejemnik s fotrovo anteno in dela OK, kar očitno pomeni, da se LNB mojega digi sistema, ne povoha s tem sprejemnikom. Torej dŽabe vsa navodila.

Ali ima kdo (mogoče Gazda M.) kakšen analogni sprejemnik, ki deluje z dandanašnjim LNB-jem za prodat?
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2673
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 04 Mar 2007, 21:16

Zviz
Prispevkov: 35
Pridružen: 30 Avg 2006, 07:52
Kraj: Mokronog

OdgovorNapisal/-a Zviz » 05 Mar 2007, 13:30

Ja sej bojim se da gre ravno za nekaj takega. Fotr ima namreč več kot 10 let star analogni sistem in na njegov LNB sprejemnik deluje.

Ali bi mi vi prodali en delujoč analogni sprejemnik? Je lahko tudi brez daljinca, ker bi bil itak samo za eurosport gledat. Meni je namreč potekla seefuckingmore naročnina in sem ostal brez ES ravno na začetku motosports sezone. Ali pa bi mi mogoče sprogramirali ta BUSH-ev sprejemnik, ki me zajeb*va? Pa mogoče še okvirna cena?
Zviz
Prispevkov: 35
Pridružen: 30 Avg 2006, 07:52
Kraj: Mokronog

OdgovorNapisal/-a Zviz » 15 Mar 2007, 22:01

Dobil sem vaš sprejemnik - hvala.Žal mi ne dela - obnaša se isto kot tisti ki ga imam od prej. Nekaj mi tle ni jasno. Bom zdej razložil bolj v detalje. Na balkonu imam alu anteno in navadni - enojni LNB. Oboje je bilo dobavljeno v kompletu s sprejemnikom Strong SRT6355. Iz balkona imam kabel speljan na podstrešje, tam je priklopljen na združilnik in gre po kablu do vtičnice v dnevni sobi - sorry za nakladanje - dejstvo je, da digitalni sprejemnik brezhibno prikazuje programe iz satelita Astra - signal cca 75%, quality cca 95% - odčitano iz grafičnega prikaza in tudi iz Hotbirda, seveda če premaknem anteno.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2673
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 15 Mar 2007, 22:24

Kaj moj na fotrovem sistemu deluje? Je LNB rumen ? Priključite ga preko digitalca preko zanke na zadnji steni, se pravi naredite 25 cm kabla z 2 konektorjema in pustite digitalnega prižganega in s tipko na analognem premikajte od številka 1 naprej programe .Tako boste poskušali najti isto polarizacijo in seveda sliko.
Ta analogni ki sem vam ga poslal je celo preklapljal dvojni monoblok .
Zviz
Prispevkov: 35
Pridružen: 30 Avg 2006, 07:52
Kraj: Mokronog

OdgovorNapisal/-a Zviz » 16 Mar 2007, 07:47

Nisem še probal pri fotru. Bom po dopustu sprobal preko digitalnega, pa pri fotru, drugače bi se pa res pri vas oglasil. LNB je bele barve (he he... bom tud model sporoču), ga bi pa tud s sabo prinesel do Vas. Pustiva še en teden, potem pa se slišiva.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2673
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 16 Mar 2007, 08:05

..in če na fotrovem deluje, vzemite fotrov LNB na vaš krožnik in če tudi pri vas dela je izključno LNB krivec ...
Zviz
Prispevkov: 35
Pridružen: 30 Avg 2006, 07:52
Kraj: Mokronog

OdgovorNapisal/-a Zviz » 26 Mar 2007, 21:18

Evo zdej sem sprobal mimo vseh delilnikov... Direkt iz LNB kabel na reciever - digitalni dela, analogna ne delata! NLB torej!? Ma*r mu... Mam že vse spakirano - vse tri recieverje in LNfuc*inB in bi rad prišel k vam na konzultacijo. Mogoče je to tudi dobra priložnost da kupim monoblok?!

Sporočite mi kdaj si lahko vzamete nekaj minut?! Bom cel teden vozil paket v prtljažniku.
Zviz
Prispevkov: 35
Pridružen: 30 Avg 2006, 07:52
Kraj: Mokronog

OdgovorNapisal/-a Zviz » 11 Apr 2007, 14:07

Ali boste danes recimo po 16. kaj v delavnici?

Zviz
Prispevkov: 35
Pridružen: 30 Avg 2006, 07:52
Kraj: Mokronog

OdgovorNapisal/-a Zviz » 14 Maj 2007, 21:56

To mi sedaj lepo dela, sam en problem mam še - ko pridem na analognem do Eurosporta, se mi za cca 1 sekundo pokaže slika, potem pa izgine. Kaj bi lahko bilo? To se zgodi samo na tem programu, ostalo dela normalno. ???
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2673
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 14 Maj 2007, 22:06

Kaj gre preko kakšnega stikala, je morda vključen istočasno digitalni sprejemnik
Zviz
Prispevkov: 35
Pridružen: 30 Avg 2006, 07:52
Kraj: Mokronog

OdgovorNapisal/-a Zviz » 14 Maj 2007, 22:46

Ne, gre direkt iz LNB-ja in digitalni sprejemnik je izključen.

Vrni se na “Satelitska oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov