Kako razdeliti signal, kako na TV in PC

Ojačevalniki, delilniki, odcepniki, vtičnice, koaksialni kabli
Uporabniški avatar
gost
Prispevkov: 762
Pridružen: 03 Apr 2008, 10:15

Kako razdeliti signal, kako na TV in PC

OdgovorNapisal/-a gost » 19 Feb 2007, 11:37

[i]Pozdravljeni
Imam stanje kot je prikazano na sliki STANJE
Na hiši imamo kabelsko TV omarico vezano kot kaže skica. V omarici, ki je last kabelskega operaterja, je tudi ojačevalec.

Želel pa bi povezano kot kaže slikaŽELJA
Naročil sem še en telefonski priključek na hišnega porabnika A. (ker pišparamo na naročnini). Ker pa gre kabel za razvod na omarico 1 preko moje podstrehe bi v svoje stanovnje potegnil kabel za televizijo in telefon (oz. internet). Na podstrehi je že kabel ''štukan'' z F-konektorji, vmes bo rad ali le pravi razdelilec oz. kretnico.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2673
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 19 Feb 2007, 11:39

STANJE.jpg inŽELJA. jpg do mene nista prišle
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2673
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 19 Feb 2007, 11:40

Se opravičujemm ker sem poslal prejšnje obvestilo- brez skice.
Rad bi vam poslal skico v jpg-obliki pa nisem uspel.

Kako vam lahko pošljem skico?
Sem prebral debae na TABI - pa nisem našel rešitve.

Najlepša hvala
Yage
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2673
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 19 Feb 2007, 11:41

Preden pošljete pošto kliknete vstavljanje/slika in izberete sliko v mapi kjer jo imate
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2673
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 19 Feb 2007, 15:22

Slika

Yage
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2673
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 19 Feb 2007, 15:30

Ali je tam kjer je vse skupaj štukano kakšna posebna zadevica, piše kaj na njej ?

Sicer omenjate nekaj telefon , vendar ne vem kaj točno s tem mislite :Spodnji artikli so torej samo za kabelske frekvence in internet v okviru kabelskega prenosa

Potrebujete, če gre za običajnio KA TV in kabelski internetni priključek.

1 kos http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/129

1 kos http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/346

primerno dolžino http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/397

in ščepec konektorjev

yage
Prispevkov: 2
Pridružen: 19 Feb 2007, 08:18

OdgovorNapisal/-a yage » 20 Feb 2007, 09:03

Najlepša hvala za odgovor.

Tam kjer je štukano ni nič, le adapter Ff/Ff spojka.

Telefon je IP in deluje na istih frekvencah kot internet in ima F-konektor za vhod ter lastno napajanje preko 220v umsmernika. Torej gre le za navadno KA TV, kabelski internet in digitalno TV.

Sem probal uporabiti namesto:
http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/129
Razdelilec, kateri je bil priložen
ECOline ES-02+ 2-way spliter clAss 5-1000MHZ z IN ter 2x3,7dB OUT
pa ni delovalo - Je med temi razdelilci velika razlika?
Tudi če sem priklopil diektno na mesto štukanja, NI delaovalo.
Ko sem priklopil na uporabnik 1 ali 2 (glej skico) pa JE delovalo !?

Morda imajo v KA-TV omarici kako dušenje?
Bom probal omarico odpret in pogledati kakšna je notri vezava.

Ali se dobi stenske vtičnice v Geviss izvedbi?

še enkrat hvala za dosednjo pomoč.

Sašo
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2673
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 20 Feb 2007, 11:56

Ste sigurni, da je na tej veji tudi internet?

šele sedaj sem opazil da gre za vod , ki povezuje omarice. Morali bi vso stvar priključiti tako, da bi jo prilagodili razmeram in v kolikor se delilniki ne obnesejo-navsezadnje z njimi delate škodo signalu, ki gre naprej do naslednje omarice- priključiti s primernim odvzemnikom.

Moj predlog. Obrnite se na operaterja.
yage
Prispevkov: 2
Pridružen: 19 Feb 2007, 08:18

OdgovorNapisal/-a yage » 20 Feb 2007, 13:38

Hvala za odgovor

Sedaj mislim, da mi je bolj jasno v čem je problem.
Vgraditi bi moral odvzemik z 1,2dB dušenjem na en izhod na drugi pa nekje med 6 in 7 dB, mar ne?

Je to mogoče kupiti pri vas?

LP

Ps:Vsekakor se bom moral obrniti še na operaterja.

Vrni se na “Ojačanje in delitve kabelske na več TV”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov