Nameščanje dušilke za premostitev 12 V

Podpora kupcem, nasveti, sheme vezav, navodila ...
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2784
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Nameščanje dušilke za premostitev 12 V

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 08 Nov 2006, 20:01

Evo Denis začniva:

1. Izključi usmernik iz 220
2. Odvijači objemke za oplet na ojačevalcu


3.Porini en krak dušilke v spojko v luknjo kamor porinemo srednji vodnik


4.Ko imaš en krak v priključku porini še lepo olupljeni kabel v isto luknjo kjer že imaš krak dušilke.Ko sta oba notri zategni vijak za srednji vodnik


5 Nadeni objemko za oplet in jo privijači pri tem pa pazi da se krak dušilke nikjer ne dotika nobenega kovinskega dela ojačevalca



To vse skupaj ponoviš na drugi strani in stvar je gotova.Bodi pazljiv da bosta oba kraka dušilke le v priključkih za notranji vodnik koaks.kabla in da se nikjer s svojim prevodnimi deli ne bo dotikala dušilka ojačevalnika
Matjaž- ANTENE online - 041 542 020 - - Izkoristite tedenski popust v spletni trgovini  »
Deniss
Prispevkov: 137
Pridružen: 20 Jun 2006, 16:52
Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a Deniss » 09 Nov 2006, 15:32

Clarke 5000 HD C.... + TOTAL
Slika Slika
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2784
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 09 Nov 2006, 15:52

Da in to po tistem kablu, ki gre proti anteni.
Dodal sem na predoja¦evalec dva stara koščka kabla in napisal na njiju kam kateri vodi.
Matjaž- ANTENE online - 041 542 020 - - Izkoristite tedenski popust v spletni trgovini  »
Deniss
Prispevkov: 137
Pridružen: 20 Jun 2006, 16:52
Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a Deniss » 09 Nov 2006, 17:48

Ja, hvala. Predojačevalec sem že namestil, zdaj mi manjka samo še dušilka na ojačevalcu...a me je ulovila tema...bom jutri. :)
Je pa res, da je šlo vse skupaj za las noter v tisto škatlico. Pokrovček se je stežka zaprl :lol:

Potem ko bom končal vam sporočim, če se kaj boljše "vidi" :)
Clarke 5000 HD C.... + TOTAL

Slika Slika
Deniss
Prispevkov: 137
Pridružen: 20 Jun 2006, 16:52
Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a Deniss » 09 Nov 2006, 17:53

ANTENE napisal/-a:Da in to po tistem kablu, ki gre proti anteni.
Dodal sem na predoja¦evalec dva stara koščka kabla in napisal na njiju kam kateri vodi.


Samo še eno vprašanje ker nisem prav 100% siguren. Sem si tudi pomagal s škatlico predojač. Tam kjer je IN UHF priklopim anteno, in tam kjer je OUT +14dB pa do ojačevalca :?:
Clarke 5000 HD C.... + TOTAL

Slika Slika
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2784
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 09 Nov 2006, 19:07

Da tako je

Matjaž- ANTENE online - 041 542 020 - - Izkoristite tedenski popust v spletni trgovini  »
Deniss
Prispevkov: 137
Pridružen: 20 Jun 2006, 16:52
Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a Deniss » 13 Nov 2006, 18:13

Sem povezal, ampak nekako ni nič boljše oz. je slabše. Zgleda, da oba skupaj povzročata res motnje, tako da sem pobral dol predojačevalec in pustil samo ojačevalec.
Zanima me še nekaj. A bi se dalo dobit ojačevalec Fracarro MAP 315, saj ima veliko ojačanje pa še regulacijo le tega :?:
Clarke 5000 HD C.... + TOTAL

Slika Slika
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2784
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 13 Nov 2006, 18:20

Zakaj pa ne. Lahko ga dobim. Samo ima pa šuma v izobilju. Kar 8 decibelov. Ampak mislim da bi še najbolje delalo s kakšnim MAP 204 ALI MAP 106 ali pa samo s tistim predojačevalcem ki sem ga poslal brez ojačevalca. Kaj pa samo premikanje antene ?
Matjaž- ANTENE online - 041 542 020 - - Izkoristite tedenski popust v spletni trgovini  »
Deniss
Prispevkov: 137
Pridružen: 20 Jun 2006, 16:52
Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a Deniss » 13 Nov 2006, 20:01

Kaj je potem boljše. 24 db z 5db šuma ali 40db z 8db šuma :?:

Ja anteno sem premikal v več smeri ampak najbolje dela le v eni, kajti rad bi ulovil čimveč kanalov. Problem je, ker mi signal zelo niha. Včasih dela vse, včasih nič.
Pa še en problem imam. Vsakič ko gre avtomobil po cesti mimo naše hiše mi moti signal in šele ko gre mimo zopet dela vse vredu. Zanimivo, da tega problema pri sobni anteni nimam...pa tudi signal ne tako niha
Clarke 5000 HD C.... + TOTAL

Slika Slika
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2784
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 13 Nov 2006, 20:34

Vprašanje če rabite toliko ojačanja. Lahko je signal toliko slab ali na meji zaradi lokacije da mu nobeno ojačanje več ne pomaga nasprotno škoduje. Pri digitalnih zadevah je šum zelo pomemben . 40 decibelov je že za analogno največkrat preveč kako je s tem v vašem primeru.
Ves čas se nagibam k temu da je tisti hrib in lokacija nasploh mejčkeno neravnio najugodnejša.

Zakaj je digitalna moteča ko gre avto ? Ne vem . Naredite preuizkus. Namesto v DVB-T sprejemnik vključite antenski kabel s te "digitalne"antene , ki sem vam jo jaz poslal in normalno ojačevalca direktno v TV in poiščite ponovno vse analogne signale , ki jih sprejemate s sobno anteno. Namreč antena in sistem sprejemata tudi analogne signale kadar ni vmes DVB-T sprejemnika. So še motnje?
Matjaž- ANTENE online - 041 542 020 - - Izkoristite tedenski popust v spletni trgovini  »
Deniss
Prispevkov: 137
Pridružen: 20 Jun 2006, 16:52
Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a Deniss » 13 Nov 2006, 20:50

Kaj pa ta MAP 208? 35db, 3db šuma?
Je boljši od MAP315 40db, 8db šuma?

Ja, motnje so tudi če priklopim anteno direktno na TV, ampak na analogni niso tako moteče, ker slika ne zmrzuje. Sobno anteno pa uporabljam za DVB-T in tisto kar ulovi ima signal stabilen...Anteno pri vas pa sem kupil za RAI in Canale 5, ki jih s sobno ne ulovim.
Clarke 5000 HD C.... + TOTAL

Slika Slika
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2784
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 13 Nov 2006, 21:13

Ta bi znal biti bolj primeren. Bom povedal če ga dobim. Tole okrog motenj z avtomobilom, sem pa mislil da smo že preživeli. Ni mi jasno zakaj bi do tega pri vas prihajalo. Spšrejemnik digitalen ni kriv, kaj potem ? Kako pa imate sobno in zunanjo anteno istočasno priključeno? Jih sploh imate?
Matjaž- ANTENE online - 041 542 020 - - Izkoristite tedenski popust v spletni trgovini  »
Deniss
Prispevkov: 137
Pridružen: 20 Jun 2006, 16:52
Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a Deniss » 13 Nov 2006, 21:47

Ne, nimam istočasno priključenih. Dokler nisem imel zunanje sem imel sobno, pa jo avtomobili niso motili.

Ja, če dobite ta ojačevalec MAP 208, 35db, 3db šuma mi prosim sporočite tudi ceno.

Hvala lepa
Clarke 5000 HD C.... + TOTAL

Slika Slika
Deniss
Prispevkov: 137
Pridružen: 20 Jun 2006, 16:52
Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a Deniss » 21 Nov 2006, 18:44

A se ne dobi :?:
Clarke 5000 HD C.... + TOTAL

Slika Slika
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2784
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 21 Nov 2006, 19:05

Aja nisem odgovoril. :cry: Ko sem ga iskal in ga nisem dobil sem ujel drugega , ki mi je zelo všeč in sem ga že nastavil v trgovini. http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/416

Tistega , ki ga iščeva pa sem že naročil.Verjetno bo prišel.

Slika
Matjaž- ANTENE online - 041 542 020 - - Izkoristite tedenski popust v spletni trgovini  »

Vrni se na “Navodila, sheme, slike, skice, galerija”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov