Motnje na POP TV, kanal 56

Podpora kupcem, nasveti, sheme vezav, navodila ...
Kupec
Prispevkov: 84
Pridružen: 27 Jul 2006, 17:22

Motnje na POP TV, kanal 56

OdgovorNapisal/-a Kupec » 22 Okt 2006, 17:09

Pozdravljeni!
Na kanalu 56 za pop TV so se mi pojavile motnje (slika ni čista-sneg, slika ni v centru televizije ampak se občasno pomakne dol tako da se ne vidi podnapisov), v zvezi s tem pa me zanima ali je vzrok motenj bolj verjeten v antenskem kablu ali v ojačevalniku in bi ga moral torej zamenjati? Sem namreč totalen laik in bi zadevo rad razrešil brez strokovnega sodelavca;)
Lep pozdraV
Obiskovalec spletne trgovine
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2784
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 22 Okt 2006, 17:12

Sprašujete o kanalnem ojačevalniku ?
Matjaž- ANTENE online - 041 542 020 - - Izkoristite tedenski popust v spletni trgovini  »
Kupec
Prispevkov: 84
Pridružen: 27 Jul 2006, 17:22

OdgovorNapisal/-a Kupec » 22 Okt 2006, 17:46

Naj omenim da imam 2 ojačevanika (poleg pop TV na 56 kanalu tudi za a kanal
na 34 kanalu), vendar ostali programi slo1, slo2, kanal a delujejo
brezhibno. Naj omenim še da je antenski kabel zadaj pri televiziji speljan
najprej skozi neko "škatlico" (najverjetneje usmernik) in šele nato v
televizijo-ali je vzrok okvare lahko tu čeprav ostali programi delujejo?
Obiskovalec spletne trgovine
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2784
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 22 Okt 2006, 17:49

Mislim, da pri vas ne gre za kanal 56 , tako verjetno samo piše na TV PLUSU ali kar pač imate pod streho to običajno monterji porabimop kakšnega bližnjega in ga dvignemo za par kanalov in namenoma pustimo nepopravljeno cifro. Itak vemo zakaj se gre.v bistvu gre za K58 in K34 iz Krvavca . Ali se motim ? Je shema vezave podobna tej? Anten imate lahko manj ali več, me ne zanima.

Slika
Matjaž- ANTENE online - 041 542 020 - - Izkoristite tedenski popust v spletni trgovini  »
dzeko
Prispevkov: 1
Pridružen: 23 Okt 2006, 10:55

OdgovorNapisal/-a dzeko » 23 Okt 2006, 10:58

Drži, vezava je natanko takšna! Številke kanalov so pa napisane na ojačevalniku (ker gre za nov antenski sistem menim da bi morale biti ustrezne) in kot drugič sem jih odčital tudi iz menija TV-ja.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2784
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 23 Okt 2006, 11:12

Potem ste vezani na neki drugi oddajnik, ampak torej če je vezava takšna in če K34 dela v redu , sliko ne zvija usmernik, je potem hrom kanalni za tisti kanal 56 ali kar pač je že. Obstaja rahla možnost da je kaj narobe z asimetričnim členom v anteni ali s samo anteno samo to je res majhna verjetnost.
Matjaž- ANTENE online - 041 542 020 - - Izkoristite tedenski popust v spletni trgovini  »

Vrni se na “Navodila, sheme, slike, skice, galerija”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov