Kretnica KVU-04 za Krim v Zasavju

Zunanje in sobne antene, združilniki, ojačevalniki ...
Odgovori
Kupec
Prispevkov: 84
Pridružen: 27 Jul 2006, 17:22

Kretnica KVU-04 za Krim v Zasavju

Odgovor Napisal/-a Kupec » 04 Okt 2006, 10:48

Gost v spletni trgovini, sprašuje o: Antenska frekvenčna kretnica KVU-04 - KA 003.

Danes dopoldan sva govorila po telefonu glede sistema zemeljske TV (1 in 2. SLO TV - KUM ter POP TV in AKANAL - KRIM). Odločil sem se, da izvedem nakup komponent, o katerih sva govorila ter se potrudim s sestavo sistema kar sam. (Za KUM že imam anteno, zato naročam samo eno). Upam, da sem izbral pravo kretnico.Prosil, bi vas še za shemo vezave.
V kolikor bom imel morda težave, pa se upam lahko slišiva..
še enkrat hvala za nasvet in lep dan.

Artikel je na tej povezavi:

http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/260
Obiskovalec spletne trgovine
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2837
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ANTENE » 04 Okt 2006, 11:35

Ja vse ste pravilno nabrali, in to zelo dobro opremo.Nič ni preveč, osnova in to za začetek res v redu.Samo če je signal res zadovoljiv potem bo šlo, mislim da boljšo opremo ne morete postaviti na streho.Vidim samo da kabla niste naročili potem ga verjetno imate, konektorje F bomo pa že pristavili zraven. :wink:

Shemo sem vam narisal pa si jo natisnite.Morda še koga drugega zanima pa mu zaupava kaj ste izbrali.


-Antena za KRIM je BLU 425 za 5 pas http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/124 , ki se zelo dobro obnese ravno okrog frekvenc, ki jih poskušate ujeti s Krima.
-Kretnica http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/260 ima mejo nad 38 kanalom, kar je SLO 1 na Kumu, pri drugi anteni pa se začne krepko pod prvim aktivnim kanalom na KRIMU..Na višjem vhodu ima še možnost daljinskega napajanja proti oja¦evalniku
-ojačevalnik MAP 106 http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/191 ojača do 34 Db, hkrati pa ima nastavljivo ojačanje do 15 dB (če bo slučajno vse skupaj premočno) Prednost ojačevalca je tudi v dodatnem kovinskem ohišju in pa UV ohišje za montažo na drog s čimer se pravilno približamo čim bižje anteni.
-usmernik je 100 miliamperski kar zadošča. http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/126

Na spodnji shemi nisem predvidel ojačanja KUMA v kolikor pa bo to vseeno potrebno zamenjate vrstni red kretnice in ojačevalca in tako ojačate še KUM..In morda pod Kumov anteno dodate kakšen 10 dB atenuator http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/190 , da ga nivojsko približamo Krimu.

Slika
Matjaž
Slika
Naročila: info@antene-zupancic.si ali 041 542 020
Tehnična vprašanja: podpora@antene-zupancic.si
Odgovori