Brezžičeni A/V prenosnik- MAXIMUM system 3 (2,4 GHz)

TV, AV komponente, hišni kini, projektorji, snemalniki, kamere ..
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2673
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Brezžični A/V prenosnik- MAXIMUM system 3 (2,4 GHz)

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 20 Sep 2006, 18:05

Artikel je na tej povezavi: http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/277
----------------------------
Brezžični A/V prenosnik- MAXIMUM system 3 (2,4 GHz) je hišni video link. Z njim brezžično prenašamo video in audio signal iz satelitskega sprejemnika, ostalih AV komponent, PC in kamer do drugega TV v hiši, terasi in drugje. Na ta način nam ni potrebno kupovati dragih satelitskih sprejemnikov in ostalih naprav.
Sestavljata ga oddajnik in sprejemnik (škatlici velikosti 100x40x115), ki ju postavimo na enem koncu ob izvor signala, na drugem pa ob televizijski sprejemnik.
Sistem deluje tako, da s seboj prenašamo daljinski upravljalnik naprave, ki oddaja video signal, v nasprotni smeri pa se prenašajo ukazi daljinskega upravljalnika.
Primer: Satelitski sprejemnik imamo samo v dnevnem prostoru. V spodnji etaži , v kabinetu, je samo TV. Ko prenehamo z gledanjem v dnevnem prostoru in se preselimo v spodnji prostor, vzamemo s seboj daljinski upravljalnik satelitskega sprejemnika. Ker je video in audio oddajnik ob satelitskem sprejemniku tudi sprejemnik ukazov daljinskega upravljalnika, le-ta sprejema ukaze iz spodnjega prostora in nazaj brezžično pošilja video signal iz satelitskega sprejemnika. Istočasno lahko na obeh TV spremljamo le isti satelitski program, lahko pa vseeno zgornji ne glede na spodnjega, nemoteno gleda kabelsko ali zemeljsko TV. Na podoben način lahko prestavimo TV na teraso ali drugam, kjer zadošča le 220 V priključek.
Slika ostaja sorazmerno enaka originalni, prenaša se na krajše razdalje (od 10-30 metrov) tudi čez več zidov, v odprtih variantah pa do 90 metrov.
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 13 Nov 2006, 22:09

Gost v spletni trgovini, sprašuje o: Brezžični A/V prenosnik- MAXIMUM system 3 (2,4 GHz) - PB 001.

Koliko je pa cena te zadeve?

Artikel je na tej povezavi:

http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/277
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2673
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 13 Nov 2006, 22:13

Sem preveč napisal pa ste zgleda spregledali .V desnem kotu v srednji celici je napisano na isti strani kot sprašujete oz na linku ki ga je v vašem postu avtomatsko izpisalo vaše sporočilo. kar kliknite še enkrat na prejšnji link.
Kupec
Prispevkov: 84
Pridružen: 27 Jul 2006, 17:22

OdgovorNapisal/-a Kupec » 19 Nov 2006, 14:22

Gost v spletni trgovini, sprašuje o: Brezžični A/V prenosnik- MAXIMUM system 3 (2,4 GHz) - PB 001.

Dober dan

Kaksen ima priklop antena in priklop TV? (kompozit)?????
Zanima me primer:
Jaz imam koaksialni dovod antene v dnevni sobi, vendar bi rad prestavil TV v kuhinjo, kjer pa nimam možnosti antenskega priključka! Je to prava stvar zame ali priporočate kakšno drugo stvar?

Artikel je na tej povezavi:

http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/277

Lep pozdrav,
Obiskovalec spletne trgovine
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2673
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 19 Nov 2006, 14:29

Priporočam normalno kabel.Obstajajo kabli tanjši kot je telefonski UTP glej na http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/398.

Brezžični linki prenašajo UHF signale iz vsake komponente , ki oddaja UHF signal (satelitska, kamera, VCR, morda kakšen TV ) in da ima daljinski upravljalnik.(IR senzor.Ni pa to naprava v katero se vtakne nek koaksialni kabel in da se z njim premosti 5 metrov nedotakljivih soban.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2673
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 10 Jun 2007, 20:15

Kupec
Prispevkov: 84
Pridružen: 27 Jul 2006, 17:22

OdgovorNapisal/-a Kupec » 26 Sep 2007, 21:05

Kupec v spletni trgovini, sprašuje o: Brezžični A/V prenosnik- MAXIMUM system 3 (2,4 GHz) - PB MAXSYS3.

Pri vas sem kupil, slednji brezzicni prenosnik. Ko sem ga sestavil vse lepo deluje, slika na drugem TV je enkratna. Problem je le v tem, da ne reagira na daljinski upravljalnik. Vsake toliko se zgodi, da se premakne na kak drugi program, ko pritiskam na upravljalnik z vso mocjo. Ko pa prenesem upravljalnik k sprejemniku, pa le ta deluje tam povsem normalno. Prosim povejte mi kaj je vzrok temu, da upravljalnik ne deluje v drugem prostoru in prenos ne prehaja preko usmernika v drugi prostor, ceprav sem senzor postavil pred sprejemnik.

Lep pozdrav
Obiskovalec spletne trgovine
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2673
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 26 Sep 2007, 21:06

Ste tisto škatlico postavili tako pred TV kot je na spodnji sliki (TV na čipki)?

Slika

Poglejte na obe škatlici (oddajnik in sprejemnik) da imata channel selector enako oz tako kot je v navodilih na strani 11.


Odlepite zaščitno folijo preko senzorjev.

Imate v prostoru kjer daljinec ne dela kakšno senzorsko stikalo za luči. Ugasnite vse luči in poskusite. Ste škatlico namestili globoko v omaro in je odprta samo proti gledalcu. Postavite jo ven na odprto.
Predvidevam da imate tale link za satelitsko anteno. Imate možnost preizkusiti isto zadevo z DVD ali VCR ? Imate telefonsko TV, mimogrede za koga drugega v vednost, tudi ta se prenaša lahko s tem linkom?

Ko pretikate scart kable prosim če ugasnete naprave iz 220 Voltov.

Imate kakšne druge AV komponete v tem prostoru?

če ne boste uspeli mi boste vrnili samo ti škatlici da preverim če je morda -v kar močno dvomim-kaj narobe z njo in jo seveda takoj zamenjam.

Tudi mene je prijetno presenetilo kako dobra slika je lahko na drugem TV.
Nazadnje spremenil ANTENE, dne 05 Sep 2009, 15:41, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2673
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 27 Sep 2007, 21:00

In koliko sten in koliko metrov je med prostoroma? Nova gradnja? Kar nekaj sem jih prodal in zmontiral in nikjer se ni to dogajalo. To mora delati brezhibno v obe smeri.
Ali je res tokrat kaj narobe s sprejemnikom ali oddajnikom, lahko ugotoviva le s zamenjavo.
Ja nič lahko se vam samo opravičim če gre res za napako in vas prosim da mi jih vrnete in brezkompromisno dobite nove. Seveda bom pa te preizkusil tudi sam.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2673
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 27 Sep 2007, 21:54

ALFist
Prispevkov: 2
Pridružen: 28 Avg 2007, 11:55

OdgovorNapisal/-a ALFist » 28 Sep 2007, 06:46

Ali zadeva deluje tudi na TOTAL TV - paketu

Hvala
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2673
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 28 Sep 2007, 07:32

Na zgornjih slikah je totalov sprejemnik , torej deluje .
Samo ne tako kot si verjetno želite vi in večina .
ALFist
Prispevkov: 2
Pridružen: 28 Avg 2007, 11:55

OdgovorNapisal/-a ALFist » 28 Sep 2007, 12:24

Zanima me ali obstaja kaka cenejša verzija - s tem da potegneš kabel do drugega TV - ja potem pa preneseš daljinc tam kjer ga rabiš

Vrni se na “TV, AV komponente, SIOL TV, T-2 ...”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov