ISKRA ISA-FTA

Vse o opremi, katera omogoča satelitski sprejem
klokan
Prispevkov: 6
Pridružen: 31 Avg 2006, 15:19

ISKRA ISA-FTA

OdgovorNapisal/-a klokan » 02 Sep 2006, 01:19

Dobil sem nov satelitski sprejemnik ISKRA ISA-FTA vendar mi žilica ni dala miru ker vem da Iskra ni sposobna delati sat receiverjev sem našel da je to pravzaprav Euroline DS-555 ali DT424 DIGITAL SATELLITE RECEIVER .Ker pa ima precej star software me zanima če obstaja za to stvar kakšen novejši software ali je samo še za smeti Prosim za odgovor
klokan
Prispevkov: 6
Pridružen: 31 Avg 2006, 15:19

OdgovorNapisal/-a klokan » 15 Okt 2006, 13:55

Ker vidim da noben ne odgovarja sem našel odkod je Iskri satelitska to je italijanska firma emeesse
ALES
Prispevkov: 7
Pridružen: 12 Dec 2005, 18:59

OdgovorNapisal/-a ALES » 11 Dec 2006, 20:58

Tudi jaz imam na vikedu takšen sprejemnik, kupljeno v kompletu v Big Bangu. Zanima pa me nekaj - kar dosti časa sem porabil za vpis vseh transponderjev in frekvenc. Ali pri tovrstnih sprejemnikih obstaja kakšen lažji, enostavnejši način vnosa, npr. preko PC-ja?
Lep pozdrav
janja
Prispevkov: 28
Pridružen: 08 Okt 2005, 18:24

OdgovorNapisal/-a janja » 11 Dec 2006, 21:45

Se bojim da ne, na take in podobne stvari je treba biti pozoren pred nakupom.
ALES
Prispevkov: 7
Pridružen: 12 Dec 2005, 18:59

OdgovorNapisal/-a ALES » 13 Dec 2006, 05:44

Saj, to sem nekako vzel v zakup-malo denarja, malo muzike. Sicer pa je bil v kompletu 6° monoblok, katerega pa ne morem prepričati, da zazna poleg Astre še Hotbird. Kako je v sprejemniku potrebno definirati Diseqc? Nastavljeno imam namreč 1 za Astro, 2 za Hotbird. Antena je pravilno postavljena, saj ob zamenjavi monobloka s singli dobim oba satelita tako kot je treba, ko pa vstavim monoblok mi zazna le Astro.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2748
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 13 Dec 2006, 08:31

HB je A, Astra je B

Položi na posamičen LNB v monobloku krpo ali pa zatiskaj z roko in nam zaupaj kateri del monobloka lovi sliko na Astri, vzhodni ali zahodni.
Matjaž- ANTENE online - 041 542 020 - - Izkoristite tedenski popust v spletni trgovini  »
ALES
Prispevkov: 7
Pridružen: 12 Dec 2005, 18:59

OdgovorNapisal/-a ALES » 13 Dec 2006, 18:53

Monoblok ima na trobljicah označbe: "Astra" in "Hotbird". Antena je naciljana na Hotbird, tako da je slednji v centru, Astra pa je nameščena desno, torej zahodno, gledano od antene proti LNB. Problem pa je v tem, da sprejmem samo Astro, HB pa ne. Ko se poigram z nastavitvami Diseqc na sprejemniku (spremenim 1,2,3,4) dosežem samo to, da izgine še Astra.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2748
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 13 Dec 2006, 20:06

še vedno ne vem katera trobljica lovi Astro. Pri kateri zgine signal z Aster ko jo prekrijete s krpo.
Matjaž- ANTENE online - 041 542 020 - - Izkoristite tedenski popust v spletni trgovini  »
ALES
Prispevkov: 7
Pridružen: 12 Dec 2005, 18:59

OdgovorNapisal/-a ALES » 14 Dec 2006, 21:06

Astra izgine, ko prekrijem desni (zahodni) LNB, gledano od antene proti LNB.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2748
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 14 Dec 2006, 21:19

In v sprejemniku je astrina slika ko je DISEQC B ali 2.

Kakšna je antenbska konfiguracija pri Hotbirdu (LNB ?, 12 V , Tone burst , transponder ......?

Odvijačite monoblok ga prestavite v drugo frulico in pri Hotbirdu nastavite enake parametre kot pri Astri. Je slika na HB?
Matjaž- ANTENE online - 041 542 020 - - Izkoristite tedenski popust v spletni trgovini  »
klokan
Prispevkov: 6
Pridružen: 31 Avg 2006, 15:19

OdgovorNapisal/-a klokan » 16 Dec 2006, 03:25

Jaz sem se ga znebil in konec za..... .
ALES
Prispevkov: 7
Pridružen: 12 Dec 2005, 18:59

OdgovorNapisal/-a ALES » 16 Dec 2006, 07:09

Ob prestavljanju monobloka in spremembi parametrov v sprejemniku ni bilo rezultata. Ker pa sta mi z druge antene ostala dva singla (pred pol leta sem ju zamenjal z Alpsi zaradi 3°) sem naredil naslednje:
-Anteno sem pustil usmerjeno na HB. Enojni LNB dela! Signala za 75%.
-Zraven sem namestil še drugi LNB, vstavil Diseqc 1/2. Nastavitve na sprejemniku so: HB 1, Astra 2. Tudi Astra se je pojavila, signala je 78%, malo niha.

Torej, po moji logiki je na monobloku crknil Diseqc ali pa LNB za HB?
še enkrat - malo denarja, malo muzike. Vsem hvala lepa za pomoč!

Vrni se na “Satelitska oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov