Antene v Razdrtem, Novem mestu in kako z delilniki

Zunanje in sobne antene, združilniki, ojačevalniki ...
bastart
Prispevkov: 3
Pridružen: 10 Avg 2006, 12:06

Antene v Razdrtem, Novem mestu in kako z delilniki

OdgovorNapisal/-a bastart » 10 Avg 2006, 12:25

Pozdravljeni,
Prosim, če mi lahko posredujete predlog montaže zunanje antene (kakšno anteno, ojačevalec?) v Razdrtem. Lokacija ni prav idealna saj leži pod Nanosom. Trenutno s sobno anteno lahko ulovim naslednje programe:
- SLO 1
- SLO 2
- Prva TV
- Rai 1 (sneg)
- HTV1 (sneg)

Za hiter odgovor se vam zahvaljujem,

Bostjan
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2747
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 10 Avg 2006, 22:15

Kanali so kateri? Frekvence? Oddajniki?
Matjaž- ANTENE online - 041 542 020 - - Izkoristite tedenski popust v spletni trgovini  »
bastart
Prispevkov: 3
Pridružen: 10 Avg 2006, 12:06

OdgovorNapisal/-a bastart » 27 Avg 2006, 12:35

programi, frekv. območja, frekvence so:

- SLO1, VHF3, 182,25
- SLO2, UHF, 631,25
- KP, UHF, 519,25
- PRVA TV, UHF, 790,75
- RAI, UHF, 191,50

Oddajniki pa mi niso znani (NANOS??)

lp, boštjan
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2747
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 10 Sep 2006, 08:29

Matjaž- ANTENE online - 041 542 020 - - Izkoristite tedenski popust v spletni trgovini  »
bastart
Prispevkov: 3
Pridružen: 10 Avg 2006, 12:06

OdgovorNapisal/-a bastart » 18 Sep 2006, 19:07

hvala za odgovor. lp, boštjan
rudmanm
Prispevkov: 2
Pridružen: 04 Maj 2007, 11:04

TV signal se je poslabšal

OdgovorNapisal/-a rudmanm » 05 Maj 2007, 10:56

Pozdravljeni!

Živim v Novem mestu (Portovald). Pred nekaj leti mi je eno podjetje (imena se ne spomnim,) uredilo antenski sistem ki je sedaj sestavljeno iz dveh (Iskrinih?) anten povezanih z TRATEC ET-1-8 ojačano z Fracarro ES1/Q (usmernik Fracarro AM100N) in deljeno (na dva televizorja) z ELRAD P802A (571400).
Bistvo problema je, da se je nenadoma signal poslabšal na vseh kanalih. Kritična sta HRT1 in HRT2, ki ju praktično ni možno več gledati. NOVA TV, ki je bila prej komaj prepoznavna je sedaj sploh ni. TVS1 in TVS2, RTL, KANAL A in POP TV pa so za silo.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2747
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

kateri antenski ojačevalnik in kateri delilnik

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 05 Maj 2007, 14:29

Verjetno je es 1/Q hrom. Priporočam tegale ES2 /Q http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/388 in pa delilnik zamenjajte s trovejnim http://www.antene-zupancic.si/advanced_ ... cription=1, četrtega pa razcepite z dodatnim dvojnim na eni izmed vej iz trojnega http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/432.

V kolikor imate usmernik pri ojačevalcu lahko namestite kar štirivejni delilnik http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/173
Matjaž- ANTENE online - 041 542 020 - - Izkoristite tedenski popust v spletni trgovini  »
rudmanm
Prispevkov: 2
Pridružen: 04 Maj 2007, 11:04

OdgovorNapisal/-a rudmanm » 05 Maj 2007, 18:01

ANTENE napisal/-a:Verjetno je es 1/Q hrom. Priporočam tegale ES2 /Q http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/388 in pa delilnik zamenjajte s trovejnim http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/424, četrtega pa razcepite z dodatnim dvojnim na eni izmed vej iz trojnega http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/432.

V kolikor imate usmernik pri ojačevalcu lahko namestite kar štirivejni delilnik http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/173


Hvala za odgovor.
Vsekakor nekaj morem narediti. Zato bi kupil nov ojačevalnik ES2 /Q. Glede delilnikov pa sem v dvomih. Morajo biti vse štiri veje pri štirikratnem zasedene? Sicer imam ojačevalnik (in napajalnik) blizu anten (na podstrešju cca.3m kabla. Od ojačevalnika do televizorjev pa je med 10 in 18 metri kabla. Pri trivejnem sem v dvomih kako prav zvezati, saj sem prebral, da je prehoden za enosmerno napetost po eni veji.
Vsekakor bi se rad čim prej pri vas oglasil in prevzel ojačevalnik, delilnik in 20m antenskega kabla skupaj z ustreznim konektorjema.
Kdaj lahlo pridem?
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2747
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 05 Maj 2007, 20:30

Ni potrebno da so vsi štirje izhodi na delilniku zasedeni . Spodaj imate oba primera vezav. Sicer bi lahko uporabil namesto trovejnega tudi satelitske četverne delilnike s prehodom na vse veje, samo ne priporočam ker verjetno nimate povsod zaključeno s končnimi vtičnicami.
Matjaž- ANTENE online - 041 542 020 - - Izkoristite tedenski popust v spletni trgovini  »

Vrni se na “DVB-T, DAB+ in FM sprejem preko oddajnikov”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov