Delilnik za 4 TV COMEGA BS-04

Zunanje in sobne antene, združilniki, ojačevalniki ...
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2719
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Delilnik za 4 TV COMEGA BS-04

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 29 Jul 2006, 14:26

Delilnik štirivejni COMEGA BS-04
štirivejni delilnik uporabljamo za razdelitev signalov za 4 TV.

Dušenje: 7,7 dB
Frekvenčno področje 5-1000 Mhz
Optimirano povratno dušenje
Minimalna refleksija
Tesnjenost CLASS A
AC/DC blokada
CENELEC norme
Možnost nalaganja-varčni s prostorom
Hitra montaža in vzdrževanje
Vključen vijak za ozemljitev
Priročna ušesa za montažo
Vodoodporna zadnja stena


Slika
Kupec
Prispevkov: 84
Pridružen: 27 Jul 2006, 17:22

OdgovorNapisal/-a Kupec » 29 Jul 2006, 14:31

Delilnik potrebujem za razdelitev TV signala na štiri televizorje. Poleg tega pa bi potreboval še ojačevalec, ki bi bil montiran na podstrešju tik pod streho, za elektriko ni problem. Zanima me, če je delilnik primeren poleg tega pa me še zanima vaše priporočilo za ojačevalnik.
Hvala in lep pozdrav!

I.
Obiskovalec spletne trgovine
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2719
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 29 Jul 2006, 15:02

Delilnik je primeren morda še preveč dober :wink: , gre za kvaliteten izdelek. Drugače pa vam namesto tega delilnika predlagam sledeče:

Glede na to da boste z delitvijo dodali k slabljenju v vodih, kar nekaj decibelov izgub, je potrebno dodati še ojačevalnik, ki bo poleg pokritja izgub, še dodal kašen decibel pri samih sprejemnih signalih, katere do sedaj niste ojačali.

V kolikor so vam glede na "pomembnost" vsi TV v hiši enakovredni in če so razdalje nekje enake potem kupite in vežite po prvi sličici .Potrebujete klešče s katerim boste čim bližje anteni (na suhem) in kjer imate 220 V, preščipnili zdajšnji kabel , ki gre od antene proti TV in vmes dodali naslednje artikle, ki jih potrebujete:

[url=http://antene-zupancic.si/trgovina/catalog/product_info.php/cPath/65_84/products_id/214] OJA
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2719
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 13 Avg 2006, 20:50

Namesto zgornjega ojačevalnika lahko uporabimo tudi hišni ojačevalnik AS 033R65 s pasivnim internetnim pasom
[url=http://antene-zupancic.si/trgovina/catalog/product_info.php/products_id/342]VE
Kupec
Prispevkov: 84
Pridružen: 27 Jul 2006, 17:22

OdgovorNapisal/-a Kupec » 13 Sep 2006, 18:45

Gost v spletni trgovini, sprašuje o: Delilnik trovejni COMEGA BS-03 - DA 001.

Pozdravljeni!

Imam kretnico za anteno (tip TKF 2650, verjetno Iskra, z štirimi vhodi, F 4.5, F 3, F 1 in UKV) na katero sta priklopljeni dve televizijski anteni (F4.5 in F1) in radijska UKV. Kretnica ima samo en izhod in pred kratkim sem nanjo priklopil še drugo televizijo (na isti izhod); speljano anteno pa uporabljam tudi za radijo. Pri tem se je na eni izmed televizij močno poslabšala kvaliteta sprejema. Ker nameravam priklopiti še tretjo televizijo, me zanima, ali je zame delilnik COMEGA BS-03 - (DA 001) prava izbira. Hvala za odgovor!
Obiskovalec spletne trgovine
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2719
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 13 Sep 2006, 18:58

Seveda je primeren, vendar pa boste glede na to da imate le kretnico(filter) vseeno imeli preveč izgube zaradi delitev in slabljenja v vodih, zato je obvezen nakup ojačevalnika.Lahko je to HS O13, kot ga vidite zgoraj.Za vas je vezava podobna le da potrebujete poleg še dvovejni delilnik za tri TV.Drugega razen elektrike pri anteni in ščepec konektorjev ne potrebujete.
Glede na to da gre za kretnico sterejšega datuma, bi vse skupaj morda še bolje uredili-sploh ker gre za daljinsko napajanje , se pravi po koaksialnem kablu- s spodnjim opjačevalnikom MAO36 , pri katerem vaš kretniški mikser odpade. Ojačanje je nastavljivo , usmernik je lahko pri TV, dokupite še trovejni delilnik o katerem se je ta zgodba začela in seveda kretnico za RA/TV v kolikor res ne morete brez I BANDA, ker imata kot vidite oba skupen vhod.
http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... ucts_id/65

Slika
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2719
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 13 Sep 2006, 21:38

Ste bili pa hitri :lol: Hvala za naročilo. Vseeno pa bi vas rad opzoril, da tisto kar ste naročili je nekaj preveč nekaj pa manjka. No morda pa že imate ali pa imate kaj drugega v mislih.
V kolikor preslikava vašo situacijo- kakor ste jo opisali na skico- bi le ta izgledala takole (glej spodaj)

Torej rabite
-1x kretnico RA/TV za združitev kanalov 2-4 ?? z radijskimi KLIK KLIK

-1 ojačevalnik MA036 KLIK KLIK

-1 usmernik ( ga že imate? -tega niste naročili) KLIK KLIK

- 1 delilnik trovejni ki ne bo COMEGA ampak en poseben , takšen ki spušča tok samo po eni liniji in ga v trgovini nimam nastavljenega


in seveda konektorje in kabel

Slika
Kupec
Prispevkov: 84
Pridružen: 27 Jul 2006, 17:22

OdgovorNapisal/-a Kupec » 14 Sep 2006, 20:37

Hvala lepa za opozorilo!

Mislil sem da ima ojačevalnik svoje lastno napajanje. Dodajte še to mojemu naročilu.
Prav tako dodajte še RA/TV kretnico (nisem vedel da to tudi potrebujem).
Potem pa mi zamenjajte še trovejni delilnik, dodajte še konektorje, kabla pa bo zadosti.
Dvovejni delilnik sem mislil dati v sobo, kjer mi antenski kabel pride do televizije. Ker ne bom uporabil vtičnice, sem mislil signal tako razvejiti na radijo in TV. Bo to delovalo?
Prosil bi vas, če mi lahko predračun pošljete po e-mailu, da preverim.

Hvala za ves trud!
Obiskovalec spletne trgovine
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2719
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 14 Sep 2006, 20:44

V kolikor imate 220 V nekje blizu anten in če bi še vedno uporabili vašo kretnico bi šlo ceneje v kombinaciji z ojačevalnikom, ki ima lastno napajanje to je HS 013 in o katerem smo kar precej povedali in narisali v začetku te teme .Z njim mislim da bo vse skupaj celo za vas enostavnejše.
Mimogrede nekaj me žuli in zdaj ko vem od kje ste pa sploh. Zaupajte mi kateri program in na katerem kanalu pa imate zaseden I pas ????
Sem mislil da tega ni več v Sloveniji razen v zasavju s KUMA !!!
Kupec
Prispevkov: 84
Pridružen: 27 Jul 2006, 17:22

OdgovorNapisal/-a Kupec » 14 Sep 2006, 21:00

Pozdravljeni še enkrat!

Preveril sem in res ne potrebujem antene za pas 1. Bi pa, če je možno, uporabljal še naprej staro kretnico. Tako potrebujem, če sedaj razumem pravilno, sledeče:
1x ojačevalnik HS013, ki ga imate NA TEJ POVEZAVI
2x dvovejni delilnik COMEGA BS-02
1x adapter (antenski vtič) Ff/IECm
1x adapter (antenski vtič) Ff/IECf
13x konektor F navojni za kabel Quadro (2 za rezervo)
20x Koaksialni kabel Quadro RG6U SAT

Zraven prilagam še skico instalacije; prosim preverite če sem vse pravilno razumel.
še enkrat hvala za ves trud!

Slika
Obiskovalec spletne trgovine
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2719
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 14 Sep 2006, 21:07

Tako samo s to razliko da namesto enega delilnika pri uporabniku damo kretnico TV/RA
Kupec
Prispevkov: 84
Pridružen: 27 Jul 2006, 17:22

OdgovorNapisal/-a Kupec » 14 Sep 2006, 21:08

ali ne morem radijskega signala pripeljati na staro kretnico, in potem vse skupaj skozi ojačevalnik do odjemnikov?
Obiskovalec spletne trgovine
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2719
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 14 Sep 2006, 21:09

...seveda lahko samo pri radijskem sprejemniku boste razdelili radijski signal s kretnico RA/TV, ki v tej funkciji ni nič drugega kot končna vtičnica RA/TV. Vi ste tam predvideli drugi spodnji delilnik, kar ni nič narobe, osebno pa priporočam radijsko kretnico.
Kupec
Prispevkov: 84
Pridružen: 27 Jul 2006, 17:22

OdgovorNapisal/-a Kupec » 14 Sep 2006, 21:11

V redu! Potem pa mi dajte namesto enega razdelilnika rajši ra/TV kretnico in vse skupaj pošljite na moj naslov.

Za pomoč se vam najlepše zahvaljujem. Ko sem namreč, še prej, po ostalih trgovinah spraševal kako v vtičnico pripeljati dva signala, enega od radijske antene in enega od televizijske, mi niso znali pomagati čisto nič, tako da sem potem sam prišel do tega, da ima kretnica še en vhod za ukv in potem vse skupaj speljal po enemu kablu.
Vam pa vidim, tehnične podkovanosti ne manjka!
Hvala
Obiskovalec spletne trgovine
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2719
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 14 Sep 2006, 21:12

:oops:

Hvala vam

Vrni se na “DVB-T, DAB+ in FM sprejem preko oddajnikov”

Kdo je na strani

Po forumu brska: Bing [Bot] in 1 gost