Nastavitev kroznika

Podpora kupcem naprav za sprejem satelitskih signalov
zoga13
Prispevkov: 2
Pridružen: 09 Jul 2006, 08:47
Kraj: Litija

Nastavitev kroznika

OdgovorNapisal/-a zoga13 » 09 Jul 2006, 09:51

Imam 80cm anteno 2lnb-ja Astra in HB HUMAX 5400.Nastavil sem oba ampak problem je v kvaliteti signala (30-40 %) na obeh satelitih.Ali je to dovolj (slika je ),če poskusam še malo premaknit anteno mi ne uspe zboljšat signala.Bi moral imeti večjo anteno, ali rabim sat finder ali kaj drugega?
Imam še eno vprašanje.imam DiSEqC stikalo Satmatrix EMS-52 (SD 5/2),tehnično ni mogoče dati ojačevalca za zemeljske programe pri anteni (nimam 220v),če dam pri TV pa mi ojača samo pri 1tv, 2 TV ima še kar slabo sliko.Ali obstaja kakšen majhen ojačevalec ki bi ga napajal po koaksu in bi ga lahko dal v omarico 20x20 ,kjer imam že DiSEqC stikalo Satmatrix EMS-52 (SD 5/2).
lep pozdrav Aleš
Zizu je največeji
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2673
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Re: Nastavitev satelitskega krožnika

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 09 Jul 2006, 10:53

1. Koliko metrov in katerega kabla imate?
2. Konektorje imate v redu nameščene?
3. Merite signal na nizki ali visoki SAT frekvenci? V kolikor imate torej samo približno vse skupaj zadeto in da je ostalo v redu potem vam bo res pomagal satfinder http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/220
4. Zakaj ne povlečete do klasičnih anten dodaten koaksialni kabel ? Ni potrebno da je eden izmed teh dveh, ki sta v uporabi.Lahko povlečete poplnoma nov tretji kabel od najbližjega prostora kjer je 220 in kjer ne bo nikoli TV.
5. Zakaj ojačevalnik v omarici.?Naročite ojačevalnik, http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/191 ki ima posebno ohišje in se ga namešča na sam antenski drog ali tik pod njega. Preberite si tale moj tekst viewtopic.php?p=986#986 kjer boste tudi zvedeli kje je pravo mesto antenskemu ojačevalniku.
zoga13
Prispevkov: 2
Pridružen: 09 Jul 2006, 08:47
Kraj: Litija

Montaža satelitske antene

OdgovorNapisal/-a zoga13 » 09 Jul 2006, 18:30

1.Od omarice so kabli dolgi cca 10m v obe sobi od omarice do konzole kjer je krožnik in zemeljska antena pa dva metra.ker je v vsako sobo samo po en koaks (75ohm) združujem sat in zemljo in potem vsobi razdružujem signale.ker je zemeljski signal slab rabim ojačevalnik.omarica je vnovi fasadi in ni možno potegniti novega kabla.
2.konektorji so v redu
3.jakost signala preverim na humaxu na FTA kanalu. (kanal na astri in HB)
4.kabla ni možno potegniti
5.od kje dobim 12 v na konzolo?
LEP POZDRAV
Aleš
Zizu je največeji
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2673
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Montaža antene

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 09 Jul 2006, 20:01

1 možnost.Glejte če ste vso stvar vsaj približno pravilno zastavili se pri vas kot sem rekel da potegniti tisti kos koaksialnega kabla iz enega prostora , kjer je že 220 V. in tle vaša omarica nima veze.(Podstrešje, kakšna soba karkoli, skupinski tok na stopniščih....tudi dovod za ogrevanje žlebov v bližini pride prav) kamor priključimo samo usmernik in od njega pošljemo po najbljižji poti 12 V do ojačevalnika , ki mora biti čim bližje antenam.Pri ojačevalniku damo dvojni delilnik (premorem posebne ravnopravšnje za zunanjo montažo) preko katerega navzgor napajamo ojačevalnik in nazaj preko drugega izhoda proti vaši omarici po petem kablu ojačan signal na vhod terra (zemlja) na stikalu.
Skoraj ne morem verjet da od tega mesta ne morete priti v hišo z nekim kosom koaksialnega kabla.Prevrtajte tik ob konzoli če je ta na steni , če je pa na strehi pa itak ni problemov za luknje.

2 možnost.
BlackHole2
Prispevkov: 16
Pridružen: 09 Maj 2007, 13:46

Razdružilnik za zunanjo uporabo

OdgovorNapisal/-a BlackHole2 » 21 Sep 2007, 08:54

ANTENE napisal/-a:Preberite si tale moj tekst viewtopic.php?p=986#986 kjer boste tudi zvedeli kje je pravo mesto antenskemu ojačevalniku.

Ali ta tekst še obstaja kje, ker ta povezava me vrže na seznam forumov?

Mimogrede bi še vprašal, ali so ti razdružilniki primerni tudi za zunanjo uporabo (pod streho), http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/433?
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2673
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 21 Sep 2007, 09:27

Združilnikom nič ne škodi če so na odprtem,le voda ne sme priti na njih.Drugače se montirajo lahko v zunanje omarice, ki jih lahko dobite v najbližji elektro trgovini. če so zunaj na suhem pod streho, ni problema.

Link meni dela med drugim tam piše.....

Eno izmed zlatih pravil antenskih montaž je mesto kam postavljamo ojačevalnik oz. predojačevalnik to je čim bližje ali kar v samo anteno. Zakaj? Antena je sama po sebi najboljši ojačevalec, ker sama sprejema le šum okrog sebe to je v svojem aktivnem polju ne pa tudi ostali šum Tudi zaradi tega razloga je še kako važna pravilna oz. optimalna namestitev antene da se z njo že v samem štartu ujame najmočnejši signal brez vzporednih motečih vplivov kot so refleksije, motnje sosednjih kanalov. Vsi ostali pripomočki to je ojačevalci pa ojačujejejo tudi ostali šum in dodajajo še lastni šum (od tu znameniti proizvajalčevi podatki o malem šumu na etiketah) V kolikor se z ojačevalcem oddaljujemo od antene se signal , ki po kablu slabi in se stem degradira slabša.Isto tako vsak prehod preko delilnikov in odcepnikov , filtrov , kretnic, spojk slabi signal do te mere , da ga nikakršno ojačanje ne more več izboljšati zato moramo vsako ojačanje izvesti pred elementi ki slabijo signal in ga poskušamo vsaj za silo ohraniti v primerni kvaliteti. Zato je torej najbolje da to storimo kar v sami anteni , kjer do degradacij še ni prišlo in da se zadeve ne lotimo s premočnimi ojačevalci, pri katerih itak velja tudi drugo antensko pravilo, da noben še tako močan ojačevalec ne more izboljšati signala če je ta že slab.

Vsi antenski ojačevalci, ki jih vgradimo v same priključne antenske omarice (škatlice)in ki so seveda malošumni in jih lahko naročite v spletni trgovini so v kombinaciji z antenami za katere so skonstruirani namenjeni za področja z mejnim ali slabim sprejemom z namenom, da bi torej signal čimbolj kvalitetno sprejeli in ga v taki obliki poslali proti uporabnikom.Sem nedvomno sodi eden kvalitetnejših na našem trgu to je zgornji PBU. Seveda lahko -v kolikor je to potrebno zaradi določenih razlogov kot so več uporabnikov ipd. -lahko signal nižje ponovno ojačamo z dodatnimi širokopasovnimi ali kanalnimi ojačevalniki.. Pri naročilih opažam , da nekateri razmišljajo v to smer saj naročajo dodatne širokopasovne ojačevalnike, pri katerih pa spregledajo da vsi le nimajo možnosti napajanja zgornjih predojačevalcev z 12 V. To se da rešit s prilotanjem dušilke in v kolikor kdor želi lahko to storim pred pošiljanjem kar jaz.
NBajvečkrat pa dodatni \"spodnji\"ojačevalniki pri individualnih sistemih z 1 ali dvema TV niso potrebni oz. dajo slabše rezultate.')

Vrni se na “Podpora kupcem SAT opreme”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov