Koaksialni kabli

Zunanje in sobne antene, združilniki, ojačevalniki ...
Odgovori
mb
Prispevkov: 6
Pridružen: 09 Jan 2006, 21:55

Koaksialni kabli

Odgovor Napisal/-a mb » 25 Mar 2006, 22:46

Zanima me ali na sliko vpliva dolzina kabla od kretnice do razvoda kabla na dva TV-ja.
Ali je lahko kabel od kretnice do razdelilca za 2 TV-ja dolg samo 30 cm?

Hvala za odgovor,
LP
Boštjan
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2842
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ANTENE » 26 Mar 2006, 20:01

Seveda vpliva dolžina kabla kadar gre za dolge vode ( v vašem primeru pri tako majhni dolžini pa je to zanemarljivo) pri sliki, sploh pri sprejemu na meji med dobrim in slabim, kjer je vsak decibel za oko dobrodošel ( razliko na sliki med 90 in 80 decibelov s čutili ne boste zaznali med 60 in 50 ali še nižje pa so razlike lahko "usodne") zato proizvajalci, vsaj tisti, ki si upajo predstaviti in obelodaniti podatke o svojih kablih navajajo med ostalimi podatki tudi podatek o slabljenju pri določeni temperaturi in določeni frekvenci. Za klasiko ponavadi gledamo za 20 stopinj pri frekvenci do 862 MHZ na 100 metrov kabla v decibelih. Poglejte primerjalno pri tem "bakrenem " kablu in med seboj primerjajte različne debeline kablov. ( http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... ucts_id/58 )

Komponente so lahko skupaj , če gre za F priključke jih jaz povezujem kar z adapterji
Matjaž za
Slika
Naročila: info@antene-zupancic.si ali 041 542 020
Tehnična vprašanja: podpora@antene-zupancic.si
Kupec
Prispevkov: 84
Pridružen: 27 Jul 2006, 17:22

Kateri kabli za skupen SAT,KATV prenos

Odgovor Napisal/-a Kupec » 21 Avg 2007, 08:12

Gost v spletni trgovini, sprašuje o: SKY TV paket SKY 12 - PT TOT12.

pri gradnji hiše bi zaradi težkega dostopa že sedaj vgradili kable za kasnejšo anteno. Zanima nas, če nam lahko svetujete kateri kabel naj naročimo, in če sta za klasično in satelitsko anteno potrebna 2 kabla ali gre vse po enem kablu?
Najlepša hvala za odgovor.
Artikel je na tej povezavi:

http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/458

Lep pozdrav,
Obiskovalec spletne trgovine
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2842
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ANTENE » 21 Avg 2007, 09:17

Sicer ste vprašanje postavili pod artikel, ki vsaj v moji trgovini nima neke velikanske povezave s kabli ali pač in zato vseeno le odgovarjam.

Vse frekvence se lahko prenašajo po enem kablu in celo v obe smeri tako, da lahko načrtujete, da se bodo lahko po enem kablu prenašali tako satelitski kot tudi kabelski, radijski, gsm ali digitalni oz. analogni oddajniški signali.
Večina monterjev prisega -tudi sam nisem izjema- da je najboljše da vsak uporabnik dobi signal po svojem kablu, vendar pa le to res ni potrebno. Ob takšnih skupnih prenosih lahko nastanejo določene težave, ki pa so specifične in jih nekateri niti ne opazijo oz. se jih ne tičejo. Ob normalni uporabi in kvalitetnih združilnikih, vtičnicah, konektorjih in predvsem kablih ter izvedbi in normalno zadostni kvaliteti signala zadeva deluje brezhibno.
V kolikor se boste odločili za skupen prenos po enem kablu in če imate možnost povleči običajen 7 mm kabel potem priporočam ali

1. DRAKA 1,13 , ki ga najdete na http://antene-zupancic.si/trgovina/catalog/sitemap.php . Kabel je zaradi kvalitetne večplastne zaščite, malo trši vendar se z njim dela normalno ali

2. CAVEL DG113 http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... ucts_id/58

Tudi tanjši kabli so kvalitetni in uporabni če gre za kratke razdalje tu pa iz moje trgovine predlagam

1. DRAKA 0,8 http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/397 ali

2. CAVEL DG 80 http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/196


V kolikor vlečemo v eni cevi dva kabla izhodne stenske doze ne zapiramo z vtičnicami temveč ločeno kabla priključujemo direktno na uporabnika (TV, SAT) . Tudi če se v takem primeru odločite za tanjše kable in če še
namenite DRAKA kable za KA TV oz. klasiko in CAVEL za satelitski sprejem potem so rezultati , ker ni nikakršnih dodatnih slabljenj zaradi združevanj in vtičnic ter priključnih vrvic enaki ali celo boljši kot če vse skupaj transportiramo hkrati po enem običajnem 7mm koaksialnem kablu.

Torej če bo vse skupaj šlo po enem kablu priporočam 7 mm kabel, ne smete pa spregledati tudi dejstva , da ne glede na to kakšen kabel in kje ga boste kupovali , da brez težav zanj lahko dobite ustrezne kompaktne konektorje. Za vse zgornje kable konektorji obstajajo in jih brez težav dobite kjerkoli, tudi pri meni seveda.
Matjaž za
Slika
Naročila: info@antene-zupancic.si ali 041 542 020
Tehnična vprašanja: podpora@antene-zupancic.si
Odgovori