Rotorski vmesnik Digibox Moteck DiSEqC 1.2

Podpora kupcem naprav za sprejem satelitskih signalov
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2687
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Rotorski vmesnik Digibox Moteck DiSEqC 1.2

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 19 Mar 2006, 21:09

Antenski rotorski obračalni vmesnik, Digibox DiSEqC 1.2 Moteck, uporabljamo za krmiljenje vseh DiSEqC satelitskih rotorjev, kadar iz kakršnegakoli vzroka tega ne moremo početi z ostalimi napravami.
Priključimo ga kot vmesnik med satelitski sprejemnik ali PC DVB računalniško kartico ali satelitsko USB zunanjo napravo ter satelitskim rotorjem .
Uporabimo ga lahko tudi kot samostojno antensko obračalo.
Ima tudi funkcijo Goto X.

http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/238

Slika
Gost ? na email

OdgovorNapisal/-a Gost ? na email » 12 Maj 2006, 19:45

Pozdravljeni!
Ali lahko z Digiboxom tudi preprosto preko daljinca ročno
obračam anteno?
Na eni anteni imam namreč navaden motorček, ki ga vrtim
preko žičnega krmilnika,me pa žica zelo moti,ker je speljana preko cele sobe.
Leta nazaj sem imel krmilno enoto s preprostim daljincem
in česa podobnega več ne najdem.Možnost ročnega vrtenja
pa bi pri tej anteni rad obdržal.
Hvala in pozdrav
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2687
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 12 Maj 2006, 20:03

Z motorji protokola 1.2 to zmore, celo USALS podpira. Za več informacij obiščite tole stran, kjer je link na proizvajalca
Gost ? na email

OdgovorNapisal/-a Gost ? na email » 21 Maj 2006, 16:57

Kar pošljite mi ga
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2687
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 21 Maj 2006, 16:58

Joj , predvidevam , da imate rotor , ki tega protokola ne pozna to
je 1.2. Ali imate takšen motor? Sam nimam nobenega starega, vse
stare sem razdal oziroma likvidiral in ne morem preizkusiti ali
obračalo suka tudi nižje protokole.
Gost ? na email

OdgovorNapisal/-a Gost ? na email » 21 Maj 2006, 17:00

Imam rotor,kjer je vprašanje,če sploh vsebuje kak protokol!
Sploh ne mislim,da bi mi samostojno obračal anteno(na drugi
anteni itak imam USALS),gre le za to,da bi lahko preko daljinca
obračal levo-desno.Na samem aparatu sta gumba v ta namen,upam in
mislim,da tudi na daljincu.
Kot sem ža zapisal,sem kakih 10 let nazaj imel malo škatlco z
daljincem, ki je imel le gumb levo-desno.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2687
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 21 Maj 2006, 17:01

Pa gre koaksialni kabel preko samega motorja /vhod,izhod/ ali je
direktno priključen na LNB ? Digibox deluje na 13/18 V.Svoj čas so
bili nekateri motorji 24V in naprej.
Gost ? na email

OdgovorNapisal/-a Gost ? na email » 21 Maj 2006, 17:05

Priključen je direktno na LNB,kabel za krmiljenje je posebej!
Gre za že zelo star Iskrin rotor, ki razume le komando levo-desno.
Deluje povsem samostojno od LNB in sprejemnika.Skratka:navadna el.
žica je od motorčka speljana na napajalnik,drugi konec pa na stikalo,
s katerim se potem antena pomika levo-desno.
To je še ostanek od mojih starih časov,je pa stvar zaradi svoje preprostosti
še vedno uporabna,ker je tudi obračanje zelo hitro.Ko le nebi bilo te žice!
(svoje čase sem imel podoben sistem,le da je na škatlici z napajalnikom
bil IR senzor in se je obračalo preko preprostega daljinca;česa takega
se žal več ne dobi)
Imam tudi normalni sistem,a pri njem vedno nastopi tudi kak problem,da
moram vse na novo nastavljat.Ravno sedaj mi npr. nikakor noče obrnit na HB.
Malo pa se mi že sveti,da verjetno onega žičnega stikala z Digiboxom ne
bom nadomestil,a ne?
Vseeno mi ga lahko pošljete,ker ga bom lahko izkoristil drugje!(imam še 2 druga sistema)
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2687
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 21 Maj 2006, 17:17

V redu res se lahko marsikje porabi, recimo pri PC DVB karticah , ki ne poznajo sukanja satelitskih anten ali pa to počno zelo slabo in nestabilno.Lahko tudi pri sami analogni satelitski, za kakšnega francoza , ki ima še na Telecomu nekaj anolognih sat televizij.
še najbolj pa se mi zdi všečna kombinacija z Lastovko in pa s kvalitetnim oz kar precej uporabnim KAON sprejemnikom, ki pa za razliko od KAON , ki jih imam v ponudbi nima 12 V posebnega napajanja za rotorje in dodatno LNB garnituro nad 4 diseqc zato rotor povežemo z Digiboxom LNB pa z DiseQC stikalom recimo za lovljenje feedov s športno in ostalo vsebino.

O tem sem sicer nekaj že povedal TU
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2687
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 13 Dec 2006, 17:32

Primeren je tudi za vse , ki imate samo ToTALOV sprejemnik, ki ne pozna rotiranja. Evo pa je rešen tudi AMOS.

Vrni se na “Podpora kupcem SAT opreme”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov