Satelitski rotor STAB HH90

Vse o opremi, katera omogoča satelitski sprejem
Odgovori
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2842
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Satelitski rotor STAB HH90

Odgovor Napisal/-a ANTENE » 11 Mar 2006, 14:46

STAB HH90
Skoraj vsi deli tega rotorja so kovinski, izjema je le plastičen pokrov motorja.
Podobni izdelki na našem trgu (SG 2100, DIMO 120...)so sicer ob solidnem delovanju, mehansko slabo narejeni in iz slabih materialov, tako da že po nekaj mesecih zunanji vplivi tako uničijo vijake in objemke , da je vsako premikanje in popravljanje nastavitev skoraj nemogoča .In to (popravljanje) je kar pogosto po najrazličnejših tupatam neurjih . Tega pri materialih vgrajenih v STAB rotorje ni.
STAB 90 je težak, kljub pretežno kovinskim materialom, samo 2,6 kg in zelo kompakten. Namenjen je antenam do 95 cm premera, in teže do 10kg. Namenjen je vsem satelitskim sprejemnikom, ki podpirajo DiSEqC 1,2 ali USALS.
Montaža je zelo enostavna (več in podrobno po korakih v "Podpori kupcem"). Ob upoštevanju pravega postopka ob sestavi (-posebnost je rotorski nosilec antene na katerega še pred privijačenjem namestimo parabolo in šele potem vse skupaj na rotor)-in ob poznavanju parametrov vašega kraja in ugodnega stojišča antene, ni potrebno nikakršnih popravkov in finih nastavitev po skrajnih legah. Izberete si eno aktualno lego, primerno vašemu merilcu ali sprejemniku (tudi stari analogni sprejemnik) namerite najbolj optimalen signal, in po vseh legah bo stvar funkcionirala bp. Motor ni neslišen, je pa tišji, sprejemljivo hiter ,manj kot dve sekunde za razmak 3 stopinj (0dvisno seveda od "polarizacijskega" toka)
Pri testiranjih s 85 cm anteno indikator signala na sprejemniku zazna razliko v 0,2 º( tako da včasih niti ni brezpredmetno vnesti naprimer za sedaj največkrat skupno Astrino in Eurobirdovo lego na 28,5 oz.28,2 dve legi namesto ene ali kompromisne na 28,3 kot jo zaradi racionalnosti že nekaj časa vnašam tudi sam).Se pravi , če tako diferenco zazna že večja antena bo delovanje manjše antene moralo biti tudi točno in brez problemov. Navsezadnje sem to že pred dnevi opisal v tej temi, ko sem s 60 cm železnim emajliranim plehovjem križaril sem ter tja po horizontu (H to H) in marsikateri lastnik 100 cm antene lahko prizna , da ima sam večje probleme.
Montaža antene s tem rotorjem se šteje v minutah, ne pa v urah. Učinkovitost montaže in pa samo delovanje sistema pa je odvisno tudi in predvsem od samega satelitskega sprejemnika. ( V moji ponudbi daleč pred vsemi KAON, seveda pripravljen, sprogramiran po posameznih legah, ne pa surov, prazen)

Matjaž za
Slika
Naročila: info@antene-zupancic.si ali 041 542 020
Tehnična vprašanja: podpora@antene-zupancic.si
Odgovori