novi satelitski sistem

Splošna vprašanja o satelitski tv, radiu in internetu
Odgovori
bonovir
Prispevkov: 1
Pridružen: 14 Feb 2006, 19:00

novi satelitski sistem

Odgovor Napisal/-a bonovir » 14 Feb 2006, 19:16

V Big Bangu sem kupil satelitski sistem Strong 4012 (brez motorja). Ker so mi povedali, da je montaža zelo enostavna, sem ga kupil, saj niti ni drag. Ker sem čisto svež v tej zadevi, sem bil presenečen, ker ni bilo nikjer nobenih navodil o montaži antene, tako sem jo pač sestavil na roke in mislim, da nisem mogel zgrešiti. Ko sem jo priključil še na receiver, ta ni našel nobenega programa, jakost signala pa je vseskozi okrog 40%, ne glede na to, kam obrnem anteno (ali za par cm ali pa za 90 stopinj in ravno tako gor ali dol). Anteno imam na balkonu, obrnjenem na jug, sem pa v bloku. Drugi bloki ne motijo v smeri neba. Nikjer ni drugih navodil glede smeri, kota antene in podobno. Ima kdo izkušnje s to napravo? Kje bi lahko bil problem?
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2864
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ANTENE » 14 Feb 2006, 21:13

Ne poznam opreme , ki jo pomankljivo opisujete. Evo moje kratko navodilo: Ujemite satelit!
Mislim , da ni problem v navodilih in močno dvomim , da jih niste prejeli. Sprejemnik ima navodila , zraven antene je ponavadi skica , kam gre kakšen vijak, za lupljenje kabla verjetno ne rabite nekih navodil.
Menda ne pričakujete od prodajalca , da vas bo naučil rokodelske spretnosti kako ujeti satelit.Že kar nekaj cementa in peska sem v življenju legalno kupil pa nikjer nobenega navodila o zidanju.
Vsi, tudi moji kupci bi se izognili plačilu naše montaže ob nakupu kompleta ali kakše druge naprave pa pričakujejo še najmanj organiziran tečaj lovljenja signalov.Žal se morate s tem sprijaznit , nižja cena pač terja svoj davek, nase ste prevzeli en del zelo pomembnega opravila, ki je kot trdi vaš prodajalec zares enostaven , če je vse pripravljeno in prodano kot je treba (sprejemnik sprogramiran....)
Absolutno pa ne trdim , da vam ne bi smel prodajalec po nakupu več svetovati , pomagati. To je pač njegova odločitev.
Res ne vem zakaj vam ne uspe kljub vsaj navidez vašemu pravemu pristopu pri montaži. priti do signala. Povprašajte v trgovino če je sprejemnik pripravljen, če ima vse antenske nastavitve kompatibilne z vašimi LNB.Še enkrat poglejte , če je s kablom vse v redu.V bistvu so to zelo precizne zadeve in "lovljenje signalov z mahanjem in sunkovitim sukanjem od Rima do Istanbula ne bo rodilo sadov.Že en sam obrat matice pritrdilne objemke po tem ko smo že zmagoslavno končali z ciljanjem lahko povzroči popolno izgubo signal.
Matjaž

Promocijske kode za popust na vse artikle v spletni trgovini ANTENE. Obvezna registracija in nakup preko spletne nakupovalne košarice.

Slika
Naročila: info@antene-zupancic.si ali 041 542 020
Tehnična vprašanja: podpora@antene-zupancic.si
janja
Prispevkov: 27
Pridružen: 08 Okt 2005, 18:24

Odgovor Napisal/-a janja » 14 Feb 2006, 23:19

montaža je enostavna :D je pa treba bit potrpežljiv in natančen... sigurno je kaka antena v bližini po kateri se da približno nastavit smer in nagib, potem pa preostane le še fina nastavitev... predvidevam da je samo en lnb torej je treba v meniju isklopit morebitne vključene opcije za diseqc, motor....tistih 40 % pa ne kaže "signala" ampak "komunikacijo sprejmnik-lnb", zato je sprejemnik verjetno pravilno nastavljen.... LP
janja
Prispevkov: 27
Pridružen: 08 Okt 2005, 18:24

Odgovor Napisal/-a janja » 14 Feb 2006, 23:22

pa še to digitalni sprejmnik ne pokaže slike takoj :!: zato je treba pri premikanju antene imeti nekaj časa anteno pri miru, se pravi ne jo sukat neprekinjeno .... ko je pa nastavljeno pa je slika takoj, da ne bo nesporazuma....
Odgovori