Pozicioner za motor H-H

Vse o opremi, katera omogoča satelitski sprejem
matmat
Prispevkov: 4
Pridružen: 05 Feb 2006, 17:36

Pozicioner za motor H-H

OdgovorNapisal/-a matmat » 05 Feb 2006, 18:55

Imam PC TVSAT Pinnacle kartico katera ne podpira protokola DiSEqC 1.2 in motor z podporo protokola 1.2. Zdaj me zanima kakšen pozicioner kupit da bih lahko obračal anteno. Na motorju so samo dva F-konektorja en za LNB in en za sprejemnik.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2687
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 05 Feb 2006, 22:58

-Najlepše bi se dalo narediti s spodnjim Moteckovim digiboxom, ki ga na zalogi nimam.
-Rešitev je tudi , če ni celo cenejša od prve z dodatnim sat sprejemnikom, ki pa je lahko rabljen, samo da mu še funkcionira protokol za sukanje. Ni potrebno s funkcijo USALS.Da se vezati stvar po enem kablu , še boljše pa zvezati z enim kablom samo motor s sprejemnikom, z drugim pa PC z LNB tako kot je sedaj.
-Za to stvar je dober tudi merilec :lol: iz moje trgovine Digisat Pro. , ki ga priključimo poleg računalnika, zraven miške. Morda je to še najboljša rešitev :wink: , saj zraven stalno merimo optimalen sprejem.
- In briljantna rešitev pri kateri odpadejo vse dodatne naprave je nakup PC kartice , ki podpira motor. Vaša res to ne zmore?
Slika
matmat
Prispevkov: 4
Pridružen: 05 Feb 2006, 17:36

OdgovorNapisal/-a matmat » 06 Feb 2006, 17:47

:!: Katera opcija je boljša, naročilo oziroma nakup pozicionera ali nova kartica PC, glede cene. In še nasvet za nakup, katero PC kartico.
Hvala
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2687
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 06 Feb 2006, 17:59

Glede cene in za kaj je kaj skonstruirano bo verjetno pozicioner cenejši in primernejši .Vprašanje , kdaj vam ga lahko priskrbim.
Pinnacle so sicer dobre kartice vendar jo druga ali vsaj ena prekaša 8)
, ki jo pa trenutno tudi nimam . Kako se v praksi v kombnaciji s motorjem obnese mi ni znano(po forumih je zaznati kar precej problemov -morda iz neznanja ali neveščnosti).

Osebno se nagibam k bolj komplicirani varianti s sprejemnikom .Pri katerem se odpirajo tudi druge možnosti , kot je naprimer tista neobičajna vezava , da gre po istem kablu kot gre napajanje za sukanje motorja v isto smer še UHF signal , ki ga potem po po celi hiši pošljemo po obstoječi mreži do vseh uporabnikov.
Po domače . Vi zapeljete pred računalnikom motor na AMOS , kjer gledate PRVO TV , istočasno pa to sliko gledajo vsi v hiši.
matmat
Prispevkov: 4
Pridružen: 05 Feb 2006, 17:36

OdgovorNapisal/-a matmat » 07 Feb 2006, 19:02

Prosim, a mi lahko razložite tisto neobičajno vezavo :?:
V kolikor je zakomplicirano se bom odločil za pozicioner, katerega bih naročil
za dostavo v zadnjem delu tega mesca.

:idea: ste mogoče mislil na izhod iz kartice glede tiste neobičajne vezave,
če pa ne, zakaj je potem namenjen :?:
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2687
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 07 Feb 2006, 19:17

To ni normalno še manj pa priporočljiva vezava. Gre pač samo za lokalne potrebe. Recimo da je to "homemade"improvizacija ko nekdo ne more brez TV nikjer in ima še en TV v drugem kotu ali celo v drugi sobi, ki pa je recimo v vašem primeru v drugem prostoru kot je PC s kartico. PC ugasnete , sprejemnik pustite prižgan in oskrbuje s sliko še TV v drugem prostoru.
matmat
Prispevkov: 4
Pridružen: 05 Feb 2006, 17:36

OdgovorNapisal/-a matmat » 09 Feb 2006, 17:56

Hvala na odgovoru, ko nabavite pozicioner mi sporočite ceno (a bo dražje od
zadnje ponudbe v spletne trgovine :!: ) lahko tudi na e-mail.
fatmir
Prispevkov: 40
Pridružen: 07 Nov 2005, 12:34

OdgovorNapisal/-a fatmir » 25 Feb 2006, 14:14

Pa še zame en tak pozicioner!
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2687
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 25 Feb 2006, 17:03

Jih že imam in jih preizkušam!
fatmir
Prispevkov: 40
Pridružen: 07 Nov 2005, 12:34

OdgovorNapisal/-a fatmir » 25 Feb 2006, 19:23

Saj podipra tudi USALS kombinacijo!
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2687
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 25 Feb 2006, 19:59

Tudi !
V naslednjih dneh kaj več napišem..Dejansko sem ga dal samo na mizo.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2687
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 27 Feb 2006, 00:02

Dela vse kar sem pričakoval.

Slika

Vrni se na “Satelitska oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov