Valovanje slike na PC, ozemljitev, brum v zvočenikih

markosus
Prispevkov: 1
Pridružen: 27 Jan 2006, 18:35

Valovanje slike na PC, ozemljitev, brum v zvočnikih

OdgovorNapisal/-a markosus » 27 Jan 2006, 18:42

Pozdravljeni.

Imamo kabelski priključek v stanovanju ki se deli preko razdelilca v 3 porabnike,dva televizorja in en v računalnik preko tunerja.Vsi trije priključki imajo enako čisto sliko,preizkušeno na televizorju.Ko pa enega od teh priključkov uporabim na tunerju pa dobim sliko ki valovi od zgoranj navzdol ali pa obratno.Nekdo mi je svetoval da je to zaradi neke ozemljitve kabelske televizije in da naj ozemljitev prekinem v TV tunerju.Omenjal je tudi neki prilagodilni člen.Zanima me če to deluje in kakšen ta člen sploh obstaja in kje ga dobim?

Hvala za odgovor
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2748
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 28 Jan 2006, 08:32

Ste poskušali zamenjati izvor signala(VCR,DVD,SAT,sobna) pa da vam dela enako kot pri kabelski.
Tiste vaše ugotovitve okrog ozemljitev in različnih potencialov v kabelskih sistemih pa se da rešit z galvanskimi ločilniki (seperator), ki jih imam.

Z njim lahko velikokrat odpravimo tudi pojav brum , ki se pojavlja v zvočnikih.
Matjaž- ANTENE online - 041 542 020 - - Izkoristite tedenski popust v spletni trgovini  »
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2748
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 03 Feb 2006, 21:16

http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... 5&x=5&y=10
Evo sedaj sem Galvanski ločilnik DELTA GTR 02 tudi nastavil v svoji spletni manufakturi zraven pa še pripisal :
Zaradi različnih ozemljitev kabelske TV in ozemljitev osebnih računalnikov prihaja pri direktnem priklopu AV komponent na vtičnice kabelske TV do motenj, med katerimi je najizrazitejše brnenje in šumenje v zvočnikih (brum). V večini primerov z namestitvijo galvanskega ločilnika odpravimo večino motenj, ki nastajajo zaradi različnih ozemljitvenih potencialov.
Slika

Ob neki priliki nekaj dni nazaj mi je naš član Lozovača napisal :
"[i]Ne boš verjel, tudi sam imam podoben problem.
Bellagio je preko scarta vezan na Dreama, ta na VCR in VCR na TV.
Antenski kabel pa samo preko napajalnika in VCR, nanj pa je na podstrehi priključen še TV tuner na bratovem računalniku.
Poleg tega pa je preko twin LNB-jev nekako povezana z Dreamom tudi SS2 kartica na mojem računalniku.
In seveda so zaradi tega motnje. Kje je vzrok še ne vem. Z izklopom antenskega kabla iz TV, motnje izginejo. Na podstrehi imam dve Fracarrove ME3 ena za drugo in na eni od niju še en 220V pretvornik k11 na k50, ki je tudi ozemljen.
Nazadnje spremenil ANTENE, dne 17 Jan 2010, 14:10, skupaj popravljeno 2 krat.
Matjaž- ANTENE online - 041 542 020 - - Izkoristite tedenski popust v spletni trgovini  »
Gost ? na email

kabelska napeljava in galvanski ločilnik

OdgovorNapisal/-a Gost ? na email » 28 Feb 2006, 08:18

V hiši imamo kabelsko televizijo razdeljeno v dva nadstropja in enkrat internet.Tudi električna napeljava je ločena z dvema
tokovnima zaščitnima stikaloma.Vračunalniku imam tudi TV kartico.Ko priklopim anteno v računalnik izklopi zaščitno stikalo v drugem nadstropju! Berem o različnih ozemljitvah,pa me zanima ali bi lahko to napako odpravil z DELTA GTR 2 !
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2748
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 28 Feb 2006, 08:23

Verjetno gre res za posledico različnih potencialov, kako pa rešiti ali pa še kaj več morda pove izkušen električar, ki se je morda že srečal s tem.
Skoraj dvomim , da bi bil ta ločilec tisti , ki bi rešil to situacijo ali pa ?
Ste poskušali PC priključit na drugo varovalko preko podaljška?
Matjaž- ANTENE online - 041 542 020 - - Izkoristite tedenski popust v spletni trgovini  »
mburge1
Prispevkov: 69
Pridružen: 11 Dec 2005, 09:31

OdgovorNapisal/-a mburge1 » 14 Dec 2006, 22:47

Galvanski ločilnik DELTA GTR 02 res popravi sliko. Motnje v obliki mreže čez sliko so izginile.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2748
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 14 Dec 2006, 23:12

In kako si potem vso stvar priključil.Tako kot sva se pogovarjala , takoj ob vstopu kabelske v objekt ali tik za PC. Si ga še posebej ozemljil?
Kaj pa brum ?
Matjaž- ANTENE online - 041 542 020 - - Izkoristite tedenski popust v spletni trgovini  »
mburge1
Prispevkov: 69
Pridružen: 11 Dec 2005, 09:31

OdgovorNapisal/-a mburge1 » 15 Dec 2006, 10:35

Priključil, sem ga tam, kjer pride signal kabelske v hišo, ker se potem deli na 3 televizorje, zenkrat ga nisem ozemljil, ko pa sem prijel konektor me je "požgečkala" elektrika. Slika je sedaj povsod ok. Brum na računalniku je manjši mislim, da bom nabavil še enega in ga priključil tik pred računalnikom.
Uporabniški avatar
gost
Prispevkov: 812
Pridružen: 03 Apr 2008, 10:15

OdgovorNapisal/-a gost » 12 Jan 2010, 23:00

Galvanski ločilnik, ki ste mi ga poslali pred kratkim, deluje brezhibno! Nujna oprema v kombinaciji s Hi-Fi ojačevalcem na lampe.

Vrni se na “Splošno o kabelski in težavah pri sprejemu”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov