ProPlus z marcem prekinja oddajanje preko DVB-T

Zunanje in sobne antene, združilniki, ojačevalniki ...
Odgovori
bbenci2
Prispevkov: 23
Pridružen: 04 Dec 2007, 17:18
Kraj: Moravske Toplice

ProPlus z marcem prekinja oddajanje preko DVB-T

Odgovor Napisal/-a bbenci2 » 19 Feb 2009, 13:09

Izdajatelj programov POP TV, A KANAL in TV PIKA bo kot kaže z marcem prekinil oddajanje v digitalnem DVB-T omrežju.
Pro Plus bo programe POP TV, Kanal A in TV Pika od 1. marca do gledalcev pošiljal le prek analognih signalov, od prenašanja prek digitalnega omrežja pa začasno odstopa zaradi previsoke cene gostovanja, ki je država ne bo subvencionirala.

"Do 1. marca za gostovanje v digitalnem omrežju plačujemo razumno ceno, po tem datumu pa mora lastnik omrežja RTV Slovenija za gostovanje zaračunati stroškovno naravnano ceno, ki je nekajkrat višja in zato nesprejemljiva," so v dopisu zapisali na Pro Plusu, ki predvaja programe POP TV, Kanal A in TV Pika, in gledalce hkrati usmerili na signal prek analogne linije ali prek satelita.

Del stroškov digitalizacije bi morala kriti država

Razumno ceno v Pro Plusu pojasnijo z besedami, da gre za ceno, pri kateri stroški sočasnega oddajanja digitalnega in analognega signala (analogni bo leta 2012 odpravljen) ne bodo v celoti prevaljeni na televizije. Po naših informacijah je cena gostovanja mesečno 30 tisoč evrov na program, čeprav digitalni signal lahko prenaša šest programov hkrati in bi morali biti zato stroški precej nižji.

Digitalni vmesniki od marca neuporabni

Gledalci v odročnih krajih, ki so za to, da bi ujeli digitalni signal POP TV in drugih programov, morali kupiti posebne digitalne vmesnike, bodo po 1. marcu spet brez teh programov. V Pro Plusu pa odgovornost za to nalagajo državi, ki državnega projekta digitalizacije ne podpre z javnimi sredstvi, kot naj bi bila praksa v večini evropskih držav.

Prihodki se ne bodo zmanjšali

Pro Plus ob tem trdi, da bo pokritost programov z analognim signalom enaka kot pri digitalnem, in s tem zavrača naše trditve, da bo prek analognega signala do programov dostopalo manj gledalcev. Zaradi spremembe Pro Plus niti ne pričakuje manjših oglasnih prihodkov.
Vir: http://www.finance.si/238483/Programi_P ... h_signalov
jakdob
Prispevkov: 25
Pridružen: 10 Dec 2007, 10:44
Kraj: Polzela
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jakdob » 23 Feb 2009, 21:28

Odgovori