Pokrivanje izgub pri delitvi na 4 TV

Zunanje in sobne antene, združilniki, ojačevalniki ...
Odgovori
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2826
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Pokrivanje izgub pri delitvi na 4 TV

Odgovor Napisal/-a ANTENE » 03 Feb 2009, 16:09

Vprašanje:

Pozdravljeni

Po najinem tf. razgovoru sem skušal narisati obstoječo sliko analognega antenskega sistema v mojem vikendu. Antene so usmerjene na Trdinov vrh, sprejemam pa naslednje kanale:

LJ 1 ch 35
LJ 2 ch 48
POP ch 29
A kan. ch 69
Vaš Kanal ch 41

Nato še neposredno ZG 1 na ch 09; ZG 2 na ch 43; RTL na ch 46 in NOVA TV na ch 66. Pri slednji je slika slabša.

Moj problem je, da na vseh televizorjih nimam enako kvalitetne slike. Inštalacija koaks kabla pa je od sheme do televizorjev v razdalji od 5m-20 m.
Rad bi imel enako kakovostno sliko na vseh TV aparatih.

Ali mi lahko pomagate z nasvetom in konkretnim "delom", ki bi ga moral vgraditi v obstoječ sistem? Seveda bi to kupil pri vas.

lpKje imate ojačevalnik, kje usmernik? Ali ste brez njega?

Lep pozdrav

ANTENEPred enim televizorjem je neka škatlica, ki je priključena na 220 V, na njej pa piše ACARO alimentatore stabilizato 220-230V - 50 Hz, AM 100N 12 V 100 mA in narisan znak TV in ANT.. Je pa še na antenskem drogu na strehi ena šktla PVC večja, vendar menim, da je v njej samo povezava vseh anten in z enim koaks kablom pripeljana do prve škatle, ki je na skici. Drugih ojačevalnikov, usmernikov /?/ nimam.

lp


Tisto na drogu je ojačevalnik in v takšni vezavi ko gre za daljinsko
napajanje moramo izvesti ločeno napajanje hišnega ojačevalca ali pa vso
stvar drugače izvesti..Ali imate 220 na podstrešju?

Lep pozdrav
ANTENENa podstrehi imam 220 V, ni pa napetost na antenskem drogu, ki je na strehi. Ali je ojačevalnik brez el. napajanja na antenskem drogu? Edina stvar, ki je na antenski instalaciji z el. napajanjem je pred TV aparatom v eni od sob, kar sem vam tudi napisal.

lp
Matjaž
Slika
Naročila: info@antene-zupancic.si ali 041 542 020
Tehnična vprašanja: podpora@antene-zupancic.si
Paket TOTAL TV morje: https://bit.ly/2JR4pAL
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2826
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ANTENE » 03 Feb 2009, 16:22

Pravilno in najenostavneje in najceneje se zadeva reši z dobrim antenskim ojačevalnikom in kvalitetnim delilnikom na 4 veje ( ali pa tako kot je mišljeno na vaši skici, ki ste mi jo poslali z enim dvojnim in nižje še trojnim delilnikom)
V kolikor ojačevalec na drogu funkcionira kot mora in ima ojačanje tam do 25 decibelov bi pri vas zadoščalo samo zamenjati vaše delilnike s kvalitetnimi na F konektorje. Pri vašem delilniku so velikokrat možne napake pri priključitvi ker marsikdo zamenja vhode z izhodi in tudi debelina kablov mora biti enaka ....

Lahko pa se stvari lotite tudi tako da usmernik prestavite k podstrešju dokupite hišni ojačevalnik in štirivejni delilnik in priključite vse štiri veje nanj. Pogoj pa je seveda da je vaš antenski signal pred delitvijo na več vej dovolj kvaliteten in zadosten. S tem ojačevalnikom odlično pokrijemo vsa slabljenja ki nastanejo zaradi delitve in kablov.
Slika
Matjaž
Slika
Naročila: info@antene-zupancic.si ali 041 542 020
Tehnična vprašanja: podpora@antene-zupancic.si
Paket TOTAL TV morje: https://bit.ly/2JR4pAL
Odgovori