APEK izbrala operaterja drugega nacionalnega multipleksa

Zunanje in sobne antene, združilniki, ojačevalniki ...
Odgovori
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2826
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

APEK izbrala operaterja drugega nacionalnega multipleksa

Odgovor Napisal/-a ANTENE » 23 Dec 2008, 08:05

APEK izbrala operaterja drugega nacionalnega multipleksa in TV programe

Drugo nacionalno omrežje digitalne prizemne radiodifuzije DVB-T bo upravljal Norkring.

Dovoljenja za digitalno oddajanje televizijskih programov pridobili še izdajatelji programov TV Pika, RTS+, i-TV, šport TV 2, TV Primorka, Vaš kanal in RTS.

Agencija za pošto in elektronske komunikacije RS (APEK) je na javnem razpisu, ki se je končal 19. decembra 2008, za operaterja drugega nacionalnega omrežja digitalne prizemne radiodifuzije DVB-T izbrala družbo Norkring, ki je del holdinga norveškega telekomunikacijskega podjetja Telenor.

Na razpis so prispele tri ponudbe, poleg izbrane še ponudba avstrijskega operaterja ORS in ponudba konzorcija Slovenian DTT. Slednji ni oddal vsebinsko popolne ponudbe, zato je komisija ocenila le prvi dve. Izbrani operater omrežja mora do 1. septembra 2009 zagotoviti 70-odstotno pokritost prebivalstva Republike Slovenije, leto dni kasneje pa mora pokriti 85 % prebivalstva naše države. V multipleksu, ki ga bo upravljal, mora pod enakimi pogoji zagotoviti možnost razširjanja najmanj 8 televizijskim programom, katerih izdajatelji so pridobili dovoljenje za razširjanje v digitalni radiodifuzni tehniki.

Trem največjim komercialnim televizijam POP TV, Kanal A in TV 3, ki s takim dovoljenjem razpolagajo že leto dni, so se na programskem razpisu, končanem 17. decembra 2008, pridružili še štirje programi z dovoljenjem za nacionalno pokrivanje in trije z regionalnim pokrivanjem, ki skupaj zasedejo zmogljivosti za en nacionalni program. Ob TV Pika in RTS+ s splošno usmerjenim programom sta dovoljenje za nacionalno pokrivanje pridobila informativni program i-TV in športni program šport TV 2. Zahodni del države bo v digitalni tehniki pokrivala TV Primorka, na osrednjem se bo razširjal Vaš kanal, na vzhodnem pa RTS.

prepisano z vira: http://www.apek.si
Matjaž
Slika
Naročila: info@antene-zupancic.si ali 041 542 020
Tehnična vprašanja: podpora@antene-zupancic.si
Paket TOTAL TV morje: https://bit.ly/2JR4pAL
Odgovori