Null modem kabel in težave s SAT anteno

Vse o opremi, katera omogoča satelitski sprejem
Odgovori
Gost ? na email

Null modem kabel in težave s SAT anteno

Odgovor Napisal/-a Gost ? na email » 30 Dec 2005, 20:39

Antena je 80 cm,na njej imam 2 LNB-ja ,oba 0.6db.Obrnjeno je tako da lovim Astro in Hotbird.Programi z Hotbirda mi delajo probleme,ker mi pogosto napiše 'No or bad signal',potem sprejemnik ugasnem,prižgem in navadno potem dela dokler ne prestavim programa.Predvsem me moti to pri TVSLO1 in 2 ter Eurosport 1, 2.

Kako je z null-modem kabli , so za vse sprejemnike pini enako vezani ali se razlikuje od modela do modela?
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2864
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ANTENE » 30 Dec 2005, 21:47

Anteno bo treba naciljat , mislim da software ni kriv saj se anomalije pojavljajo pri signalno slabših programih. Morda pa. Imel sem že primer pri skromnejši izvedbi Humaxa da je bil sprejemnik pokvarjen in je podobno počel, kot da ne bi imel dovolj signala na voljo.Je s kabli vse v redu?
Nekatere antene imajo zelo različne lovilne lastnostnosti pri dual izvedbah to je kadar imamo na fokusu(nosilcu dveh ali več LNB) več konverterjev v različnih položajih glede na žarišče antene in idealni sprejemni snop. PENTA recimo celo bolje na bočnih pozicijah kot v centralni legi, drugo plehovje drugače.
Matjaž

Promocijske kode za popust na vse artikle v spletni trgovini ANTENE. Obvezna registracija in nakup preko spletne nakupovalne košarice.

Slika
Naročila: info@antene-zupancic.si ali 041 542 020
Tehnična vprašanja: podpora@antene-zupancic.si
Odgovori