Izbira kompleta za DVB-T

Zunanje in sobne antene, združilniki, ojačevalniki ...
Odgovori
roman
Prispevkov: 11
Pridružen: 17 Okt 2008, 16:51
Kontakt:

Izbira kompleta za DVB-T

Odgovor Napisal/-a roman » 01 Nov 2008, 10:16

Na vaši strani sem zasledil antenski komplet "DVB-T antenski sestav 2/2-DTX". Nekaj podobnega bi tudi sam rabil. Sprememba bi bila v tem, da bi na ta sestav lahko priklopil 3 TV.
Ker se vi veliko bolj spoznate na to, bi prosil če mi lahko sestavite en tak komplet. Rabil bi dve anteni na področju UHF. Ena antena bi bila usmerjena na Kum, ena na Sljeme, se pravi bi bili nasprotno usmerjeni. S sobno anteno sem preko USB TV tunerja dobil moč signala 90% (v hiši) tako iz smeri Kuma, kot tudi iz smeri Sljemena. Verjetno bi potem tudi te antene na strehi uspele zagotoviti tak signal!?
Poleg tega bom rabil tudi DVB-T sprejemnik.
Zanima me še ali je možno material kupiti tudi kje v vaši fizični trgovini, ali samo preko spleta.
Hvala za odgovor.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2826
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

2 anteni za 3 TV, Kum in Slijeme

Odgovor Napisal/-a ANTENE » 01 Nov 2008, 12:32

Na http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/742 imate sedaj komplet za vaše želje. Je podoben prej omenjenemu s to razliko da so antene malo "močnejše" in da je pribor ustrezen za delitev na tri porabnike.

Dokler so še analogni prisotni zna biti v nekem malem % takšna vezava preko pasovnega združilnika 2 krat UHF lahko moteča, ampak res v malem % možnosti. Načeloma mora to delat. Bolj zanesljiva je seveda selektivna priključitev te dveh anten preko dveh kanalnih ojačevalnikov. Zadeva se nekaj malega podraži. V kolikor poleg slednjega želite še -predvsem mehansko najkvalitetnejše antene pa si izberete kar tale komplet na http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/741 s tem da se le-ta podraži za približno 12 Eurov na račun priključitve treh TV.

Trgovine takšne klasične nimamo, ker nam je osnovna dejavnost montaža na terenu, lahko pa se seveda dogovorimo da osebno to dvignete v skladišču oziroma delavnici. Obvezno pa je predhodno internetno naročilo in pa seveda najava.
Matjaž
Slika
Naročila: info@antene-zupancic.si ali 041 542 020
Tehnična vprašanja: podpora@antene-zupancic.si
Paket TOTAL TV morje: https://bit.ly/2JR4pAL
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2826
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ANTENE » 01 Nov 2008, 14:34

Hvala za naročilo.

To da ste se odločili za verzijo 2/3-DTX s kanalnimi ojačevalniki se mi zdi v redu, povejte mi samo kje se bodo združili vsi trije kabli. Pri anteni ali bo hišna inštalacija preko prehodnih vtičnic? Pri kanalnih ojačevalnikih lahko delitve izpeljemo drugače , enostavnejše in boljše kot pa običajno preko večvejnih delilnikih. Vsa vprašanja okrog montaže in shema za vaš primer bodo na http://antene-zupancic.si/phpBB2/viewto ... =4494#4494

Govorili ste tudi o DVB-T sprejemniku. Tu bodite zelo previdni, toliko informacij in izkušenj smo nekje v tem začetnem stadiju vsi, ki se s tem malo več ukvarjamo že pridobili, da vam lahko zanesljivo zagotovim, da so med sprejemniki velikanske razlike in da je denar oz. cena izključno merilo pri teh stvareh. Od katastrofalne (ne)kvalitete do vrhunske profesionalne pri najboljših kombo inačicah. Isto velja (dokler mi ne poide zaloga cenenih) tudi pri moji ponudbi.Glej na http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... th/100_101 .
Matjaž
Slika
Naročila: info@antene-zupancic.si ali 041 542 020
Tehnična vprašanja: podpora@antene-zupancic.si
Paket TOTAL TV morje: https://bit.ly/2JR4pAL
roman
Prispevkov: 11
Pridružen: 17 Okt 2008, 16:51
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a roman » 01 Nov 2008, 15:11

Vsi trije kabli se bodo združili pri anteni.
Glede DVB-T sprejemnika bom pa verjetno še malo počakal, in trenutno zajemal signal iz TV tunerja preko računalnika, ki mi zaenkrat ni delal problemov pri odkodiranju MPEG-4.
Odgovori