Antenski ojačevalnik Terra MA044

Podpora kupcem, nasveti, sheme vezav, navodila ...
bozl
Prispevkov: 22
Pridružen: 02 Jan 2007, 18:07

OdgovorNapisal/-a bozl » 06 Nov 2008, 17:51

Položena imam oba kabla v cevi. Zemeljski kabel gre direktno v sprejemnik. Ko sem odvil koaksialni kabel in prižgal satelitski sprejemnik slika ni izginila.
bozl
Prispevkov: 22
Pridružen: 02 Jan 2007, 18:07

OdgovorNapisal/-a bozl » 08 Nov 2008, 15:52

Na avstrijskih kanalih se pa to ne dogaja
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2687
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 08 Nov 2008, 16:20

kaj imate DVB-T na 66 kanalu? Imate star LNB?
bozl
Prispevkov: 22
Pridružen: 02 Jan 2007, 18:07

OdgovorNapisal/-a bozl » 08 Nov 2008, 17:33

Ja. Lnb je star 3 leta
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2687
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 08 Nov 2008, 18:20

Osebno mislim da gre za motnje med frekvencami in da kabla ne bi smela biti vzporedno v isti cevi
bozl
Prispevkov: 22
Pridružen: 02 Jan 2007, 18:07

OdgovorNapisal/-a bozl » 09 Nov 2008, 18:31

Vrjetno imam anteni preblizo skupaj. Zanima me še samo, če mora biti antena za kanal 66 postavljena vertikalno ali horizontalno?
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2687
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 09 Nov 2008, 20:30

Kakkor jaz vem je pri nas vse horizontalno.
bozl
Prispevkov: 22
Pridružen: 02 Jan 2007, 18:07

OdgovorNapisal/-a bozl » 12 Nov 2008, 18:28

Ali je možno pri vas zamenjat ojačevalnik.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2687
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 12 Nov 2008, 20:07

Z njim ni nič narobe oziroma ni narejen da bi bil proti sprejemanju DVB-T. V kolikor je premočan zmanjšajte nivo ojačanja na toliko da najmočnejši signal ne bo presegal na vhodu v DVB-T sprejemnik okrog 60 decibelov. Zamenjajte kabel s trishield kabli in namestite na streho antene serije BLU .Vprašanje kakšen je tale vaš sprejemnik.Pri meni se vsak drugače obnaša . Tudi sam imam ojačevalnik MA 036 kar je popolnoma enak vašemu samo da nima lastnega usmernika. Pa ste poskusili brez ojačevalca. Zakaj pa ga sploh potrebujte ?
bozl
Prispevkov: 22
Pridružen: 02 Jan 2007, 18:07

OdgovorNapisal/-a bozl » 13 Nov 2008, 15:18

Potrebujem ga zato, ker je sprejem na spodnji meji, se pravi S:46% in Q:35%. Sej slika se zdej ne zatika, bojim se pa, ko bo sneg, da bo zajbavalo.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2687
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 13 Nov 2008, 16:36

Počakajte na sneg. Sneg ne bo vplival na sam sprejem, razen če ne gre sedaj za sprejem z odboja.
bozl
Prispevkov: 22
Pridružen: 02 Jan 2007, 18:07

OdgovorNapisal/-a bozl » 15 Nov 2008, 11:37

Ugotovil sem še, da prido do motenj samo, če je na satelitskem sprejemniku vključen program, ki ima frekvenco nad 12000mhz. Prilagam še sliko, da mi poveste, če sta anteni še vedno preblizu skupaj, ali so pa res vzrok kabli ki so položeni v eni cevi.

Zanima me še, zakaj nimam vpogleda v Sheme, slike, skice, galerija kljub temu, da sem član skupine

LP

Slika
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2687
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 15 Nov 2008, 12:15

Kakšna kritina pa je to? Pločevina? Ma kaj bo to preblizu. V isto linijo za reflektorjem celo dajemo antene. Kaj pa imate to za eno sumljivo nagnjeno klasično anteno?
Pod vašim emailom ni pri nas nihče kupoval.
bozl
Prispevkov: 22
Pridružen: 02 Jan 2007, 18:07

OdgovorNapisal/-a bozl » 15 Nov 2008, 12:27

Kritina je iz pločevine. Antena je ThreeStar-S
ChupaChups
Prispevkov: 11
Pridružen: 09 Jun 2008, 12:46

OdgovorNapisal/-a ChupaChups » 17 Nov 2008, 15:08

[quote="ANTENE"]Lahko da ste slabo opravili priključke na delilniku. Po hišah marsikaj vidim nekje celo "delijo" kable da enostavno povežejo vodnike in oplete, malo posvaljkajo, polepijo s selotejpom ali hansaplastom in to je to.In potem se nekje kažejo črte.
Recimo da vi niste tako naredili in da imate pravilno delilnik, kjer pa ste morda iz nepazljivosti narobe priključili ali pa kratkostično zvezali.
Kaj pa sam moški antenski vtikač? Je tam vse v redu ?
Lahko pa da je kaj s ozemljitvami, potem bo pomagal galvanski ločilnik glej http://www.antene-zupancic.si/phpBB2/vi ... .php?t=166.


Vrni se na “Navodila, sheme, slike, skice, galerija”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov