Tri satelitske lege na eni offset anteni

Podpora kupcem naprav za sprejem satelitskih signalov
fatmir
Prispevkov: 40
Pridružen: 07 Nov 2005, 12:34

OdgovorNapisal/-a fatmir » 17 Dec 2007, 22:42

Še nekaj, a mi lahko narediš tistih 6 kablov iz lnb do swtich stikala s tistimi kleščami za stiskat konektorje, da ne bom več imel problemov, pa dodatno računaj!

lp
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2687
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 17 Dec 2007, 22:56

Lahko pripravim seveda, vendar kar nekaj stane en kos glej http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/403
fatmir
Prispevkov: 40
Pridružen: 07 Nov 2005, 12:34

OdgovorNapisal/-a fatmir » 17 Dec 2007, 23:05

Kar daj še to, bo manj dela! Naslov imaš pod dodatni komentar!
fatmir
Prispevkov: 40
Pridružen: 07 Nov 2005, 12:34

OdgovorNapisal/-a fatmir » 18 Dec 2007, 20:55

A se te tri glave stiskajo med sabo, da bo sprejem dober.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2687
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 18 Dec 2007, 21:05

Objemke se ne tiščijo, stisneš pač kolikor pusti LNB in stvar je gotova. In na metrski je to ravno prav, na 85 pa je optimalno če se stisnejo kovinske objemke kar pa pri ozkem TWINU ni izvedljivo. šele danes popoldan sem pripravil kable tako da gre jutri naprej. Ker gre na eni strani za krimp na drugi strani pa kompresijske konektorje sem jih že potegnil čez roko antene in čez strehce LNB.

Slika
fatmir
Prispevkov: 40
Pridružen: 07 Nov 2005, 12:34

OdgovorNapisal/-a fatmir » 18 Dec 2007, 21:41

Se pravi W2 satelit točno v center. Ostala dva pa zraven, razmaka med lnb-ji ni, rad bi nastavil preden bi dal anteno na drog, ker imam kar neprijetno lokacijo.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2687
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 18 Dec 2007, 21:54

To se obvezno na tleh naredi, potem samo merilnik na povezovalni kabel recimo HB, naciljaš v piko in delajo vse tri. Noter sem vrgel en list papirja za en drug komplet kjer je napisano kater satelit kaj lovi (ono stokrat že povedano levi desni in srednji gledano proti satelitu) sicer pa je podrobno že napisano na http://www.antene-zupancic.si/phpBB2/vi ... .php?t=888, kamor lahko naprej postavljaš vprašanja
fatmir
Prispevkov: 40
Pridružen: 07 Nov 2005, 12:34

OdgovorNapisal/-a fatmir » 27 Dec 2007, 22:15

Sem montiral, za ulovit signal imam enga humax va-fox, ki je odličen za take stvari. Vsi trije sateliti okoli 95% signal z humaxovim va-fox sprejemnikom, kar je več kot odlično!
Seveda, brez dreamboxa ne gre!
bostjanh
Prispevkov: 3
Pridružen: 03 Jan 2008, 13:59

OdgovorNapisal/-a bostjanh » 04 Jan 2008, 15:50

Pozdravljeni,
da dodam še moje izkušnje in probleme z HUMAX 5400 in tremi ALPS konverterji.
:)
Antena Gibertini 100cm, trije ALPS konverterji. Prva montaža kako leto nazaj. Vse skupaj namontiral, potegnem .hnf za Humax-a in glej ga zlomka DELA :D. TV kanalov po naloženi listi okrog 3000 - z vseh treh satelitov: 13-16-19. Kakih 1500 dela brez problema, pri drugih Hmx nekaj jamra. Humaxov Signal meter kaže 90% na HotBird-u in signal quality kakih 30%. Pri drugih satelitih vidim le signal level, signal quality je 0 - nula!!!!! Mislim si, zihr je treba še kaj nastavit - in iščem, nalagam, nastavljam LNB,... NI
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2687
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 04 Jan 2008, 16:45

Kaj pa povezava preko spojke ali direktno na LNB?Izklopiti v Humaxa vs astikala in naložiti fabriški SW. Kaj pravi na to drugi sprejemnik.
Ali pa! Ko bo tisti ALPS ki dela delal v redu ga fizično odstraniti in na njegovo mesto dati drugega ne da bi pipnil anteno ali spreminjal nastavitve! Drugi dela na njegovem mestu??
bostjanh
Prispevkov: 3
Pridružen: 03 Jan 2008, 13:59

OdgovorNapisal/-a bostjanh » 05 Jan 2008, 17:59

Poskusil tudi zamenjavo LNB-jev med sabo. Zadeva res ni ponovljiva. V srednji lokaciji za 16 st. (Eutelsat W2) nikoli nič ne lovi. HB lovi, a ne hkrati z Astro. Je treba anteno zasukat. Očitno nekaj ne štima? :?:
Kaj na nosilcu je treba LNB.je dat eden do drugega ali na označenih luknjah? :?: :?
še kakšna ideja :idea: - je dobrodošla :!:
Hec je v tem, da ko daš search na Humax-u v trenutko še pokaže v spodnji vrstici modro, a takoj zatem nič.. javi le še searching fail...

Lp B.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2687
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 05 Jan 2008, 19:25

Se orientirate na nebu?
SavoS
Prispevkov: 54
Pridružen: 09 Okt 2006, 19:43
Kraj: Ĺ kofja Loka
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a SavoS » 06 Jan 2008, 15:40

Takole pri meni zgleda sprejem z 4 ih satelitov...

Samo malo potrpljenja pri nastvaljanju pa se vse da....

Slika



Ja vem... ni najlepše... a deluje.... bom spomladi nabavo eno multifeed anteno..mogoče celo wavefrontierko... :lol:
Octagon SF 918HD, WaveFrontier T90, 11x Diavolo

45° E - 1° W
bostjanh
Prispevkov: 3
Pridružen: 03 Jan 2008, 13:59

OdgovorNapisal/-a bostjanh » 07 Jan 2008, 12:05

Mi je že jasno. LNB-ji morajo biti povsem skupaj (pri mojih dimenzijah antene 4,2cm narazen=3st.)

Bom še to probal prestavit. :)
LP B.
fatmir
Prispevkov: 40
Pridružen: 07 Nov 2005, 12:34

OdgovorNapisal/-a fatmir » 04 Jun 2008, 21:24

A se da dogradit še 28.2E na tisiti gibertinki, ki so že montirani astra w2 in hotbird, ker je še en plac frej na diseq stikalu.

Vrni se na “Podpora kupcem SAT opreme”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov