Modeli TV, ki podpirajo MPEG4 z ustreznim modulom

TV, AV komponente, hišni kini, projektorji, snemalniki, kamere ..
genijus
Prispevkov: 2
Pridružen: 04 Sep 2008, 22:44

OdgovorNapisal/-a genijus » 15 Dec 2008, 12:33

Tole okrog Avstrije zelo koristen napotek.



Imam TV/LCD Monitor LCD 22" Philips 220TW9FB s režo CI in DVB-t mpeg-2 spejemnikom. Probal sem modul Neotion "free to air", kateriega TV ne podpira (nisem pa izbrisal prej kanalov, to bom še storil).Imam nastavljeno državo na Italijo, ker sem bliz Itaije, ali naj probam z drugo, če dam na Slovenijo mi ne išče digital. signala samo analogni?

Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2673
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 15 Dec 2008, 13:18

Ste modul kupili pri meni in kdaj?
genijus
Prispevkov: 2
Pridružen: 04 Sep 2008, 22:44

OdgovorNapisal/-a genijus » 15 Dec 2008, 14:47

modul imam na izposoji ga še nisem kupil ampak ga bom, če bi deloval
Dragon1981
Prispevkov: 7
Pridružen: 03 Dec 2008, 07:20

OdgovorNapisal/-a Dragon1981 » 16 Dec 2008, 01:08

Imamo LCD LG 42LG2000 model in kartica Neotion Conax ne deluje. Poskusil vse v moji moči vendar ne najde nobenega hdtv programa, čeprav vem da mi kabelski opereter nudi 4 ali 5 kanalov v HD.
Modul imam na izposoji, bom rešil zadevo če ga zamenjam za drugega ali ga preprosto vrnem in kakšne so rešitve okoli tega .....

Hvala...

Kabelski operater
http://www.elektroprom.si/index.php?page=pages&id=6
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2673
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 16 Dec 2008, 07:25

In kaj pravi operater? Ali je dovolj da kupite nekakšen modul za podporo MPEG4 ali morate imeti TV ki ki že zmore HD? Ali so programi kodirani?
Dragon1981
Prispevkov: 7
Pridružen: 03 Dec 2008, 07:20

OdgovorNapisal/-a Dragon1981 » 16 Dec 2008, 09:56

Programi niso kodirani, kolker vem, če bi bili bi mi to v njihovi trgovini povedali da so. Imajo drugače na razpolago neke HD sprejemnike, vendar me moti to ker imajo samo možen priklop preko skarta. Kolker vem je baje slika preko skarta slabša kolker preko hdmi priklopa.
Sprejemnik ki ga majo je pa DVB-C MPEG-4 nevem kere firme.

To je z njihove strani skopirano:
Novi LCD televizorji z vgrajenim DVB-C sprejemnikom in priključeni na
kabelsko omrežje EVJ Elektroprom ponujajo popoln užitek gledanja visoko kvalitetnega signala HD v popolni 1080p ločljivosti.

Ali je potem takem napaka v tem da ima naš LCD LG DVB-T sprejemnik in ne DVB-C ? In po tem takem modul mpeg4 ne deluje ?
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2673
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 16 Dec 2008, 12:49

Tako nekako
Dragon1981
Prispevkov: 7
Pridružen: 03 Dec 2008, 07:20

OdgovorNapisal/-a Dragon1981 » 16 Dec 2008, 13:38

Potem takem vam bom vrnil modul, ker je popolnoma neuporaben. Hvala vseeno....


Lp
Borut
Dragon1981
Prispevkov: 7
Pridružen: 03 Dec 2008, 07:20

OdgovorNapisal/-a Dragon1981 » 16 Dec 2008, 16:38

No po dolgem premlevanju je zadeva sledeča.

Neotion Conax mpeg4 modul deluje brezhibno na lcd LG 42LG2000 modelu za gledanje hdtv kanalov preko zunanje antene. Preko kabelske ne gre, ker ima operater DVB-C signal, lcd pa sprejema le DVB-T.
Sem pa preko sobne antene dobil Slo1,2,3, ter PopTV in Kanal A. S sliko sem bil zelo zadovoln ampak za moje potrebe se bo treba obrniti na sprejemnike DVB-C mpeg-4 v prihodnje, namreč rad bi sprejemal HDTV preko kabelske.

yamaha
Prispevkov: 3
Pridružen: 20 Nov 2008, 21:28

OdgovorNapisal/-a yamaha » 16 Dec 2008, 19:17

Ima kdo rešitev za LCD 42LG6000,gledanje slovenskih TV programov.
Sem poskusil CI kartico CONAX in se ne zgodi nič,na tvju črna slika in napiše HD storitev.Mogoče kdo ve kakšna mora biti minimalna moč signala?

Moč signala 42%
Kvaliteta signala 100%

Hvala.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2673
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 16 Dec 2008, 19:42

Kaj zvok dobite?
yamaha
Prispevkov: 3
Pridružen: 20 Nov 2008, 21:28

OdgovorNapisal/-a yamaha » 16 Dec 2008, 20:05

Zvoka tudi ni.

(je možno objaviti slike)
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2673
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 16 Dec 2008, 21:14

Dragon1981
Prispevkov: 7
Pridružen: 03 Dec 2008, 07:20

OdgovorNapisal/-a Dragon1981 » 16 Dec 2008, 22:46

Imam 42LG2000 model in imam s to kartico lepo sliko z zvokom. Poskusi prestaviti v nastavitvah na državo Avstrija.... Me je pa motilo ker je skos skakala ikonca po zaslonu - HD storitev - . Zelo moteče!!!
yamaha
Prispevkov: 3
Pridružen: 20 Nov 2008, 21:28

OdgovorNapisal/-a yamaha » 17 Dec 2008, 18:37

Državo imam nastavljeno na Avstrijo,ker če je država nastavljena na Slovenijo sploh ni DVB vklopljen.Ostali programi Avstrija,Hrvaška delajo brez problema,slika in zvok čista kot se šika.
Zanima me samo ,če ima kdo tak televizor 42LG6000 LCD in mu stvar deluje.
Mogoče je finta v anteni,antena je INGLAR TLP 3524 navadna brez vseh dodatkov,kabel direkt od antene do TV.

Hvala za odgovore.

Vrni se na “TV, AV komponente, SIOL TV, T-2 ...”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov