Kakšno anteno kupiti za DVB-T sprejem?

Zunanje in sobne antene, združilniki, ojačevalniki ...
Uporabniški avatar
gost
Prispevkov: 834
Pridružen: 03 Apr 2008, 10:15

Kakšno anteno kupiti za DVB-T sprejem?

OdgovorNapisal/-a gost » 13 Jun 2008, 09:55

Spoštovani,
V prilogi Dela Vikend magazin,5.6.2008, sem na str. 16 zabavna elektronika prebral prispevek N. Pečenka z naslovom Digitalna televizija je tu. V njem avtor navaja, da si je za sprejem prizemne dig. televizije pri vas sposodil klasično TV anteno. Navaja tudi, da je z njo našel kar 12 Tv programov (5 domačih in 7 avstr.).
Glede na to, da jaz stanujem na podobni lokaciji (videm, Dol pri Lj.) z neposrednim pogledom na oddajnik Krvavec smatram, da bi lahko z že omenjeno anteno dosegel isti učinek. Mi lahko sporočite za kakšno anteno v tem primeru gre, oz. kaj vse ostalo bi moral še nabaviti pri vas v tem sklopu ?
Hvala za čimprejšnji odgovor.
Lep pozdrav
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2822
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 13 Jun 2008, 10:03

Načeloma so vse klasične antene primerne tudi za sprejem DVB-T( na antenah ponavadi komercialni pripis "ready for DTT").
Avtor članka je sicer v najinem prvem kontaktu okrog primerne antene pravilno razmišljal o zelo dobrih antenah Fraccaro serije BLU, ki jih tudi seveda najdete v moji spletni trgovini, vendar sem mu glede na dejstvo da jo namerava nameščati nekam na balkon in seveda na podlagi mojega "antenskega nosu" predlagal neko drugo cenejšo anteno iz moje ponudbe. Vse skupaj sem mu potem še uredil tako da sem priključil anteno na kvaliteten tanek digitalni kabel DG80 in seveda nadel še primerne konektorje. Za namestitev na balkonsko ograjo sem priložil nek nosilec, primernega lahko izbirate med mehanskim priborom.
Matjaž- ANTENE online - 041 542 020 - - Izkoristite tedenski popust v spletni trgovini  »

Vrni se na “DVB-T, DAB+ in FM sprejem preko oddajnikov”

Kdo je na strani

Po forumu brska: Bing [Bot] in 0 gostov