Ojačevalnik kanalni IV pas dvostopenjski

Zunanje in sobne antene, združilniki, ojačevalniki ...
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2747
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Ojačevalnik kanalni IV pas dvostopenjski

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 10 Dec 2005, 13:35

Ojačevalnik kanalni IV pas dvostopenjski

UHF kanalni 2-stopenjski ojačevalnik KO-241

Frekv. območje: 470-600 MHz (kanal 21-37)
Ojačanje: 24 - 26 dB nastavljivo
šum: 4 dB
Max. izhodni nivo: 100 dB/uV
Poraba: 9 mA
št. tranzistorjev: 2
št. vhodov: 1

Karkoli vas zanima vprašajte lahko pa pogledate tudi na tej strani http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/114
Matjaž- ANTENE online - 041 542 020 - - Izkoristite tedenski popust v spletni trgovini  »
B99
Prispevkov: 34
Pridružen: 22 Jul 2006, 14:07

OdgovorNapisal/-a B99 » 26 Jul 2006, 10:28

Sem iz okolice Tržiča in me nekaj zanima glede kanalnega ojačevalnika.
Imam elrad širokopasovno anteno obrnjeno približno proti Krimu.Anteno imam priklopljeno na širokopasovni ojačevalnik TKO 2074.
Lovim programe:
SLO1-31 KANAL-OCENA 5
SLO2-44 KANAL-OCENA 5
POP TV-62 KANAL-OCENA 4
A KANAL-55 KANAL-OCENA 5
RTL-46 KANAL-OCENA 5
PRVA TV-54 KANAL-OCENA 3
NOVA-66 KANAL-OCENA 3
DTV-51 KANAL-OCENA 5
PIKA-60 KANAL-OCENA 3
HRT 2-43 KANAL-OCENA 2
HRT 1-7 KANAL-OCENA 3(DRUGA ANTENA VHF)
Sedaj me pa zanima ali se lahko z kanalnim ojačevalnikom ojača
signal PRVA TV in NOVA TV.Drug problem, ki ne vem kako ga rešiti
je HRT2.Slika bi bila namreč zelo lepa,če je ne bi motil A KANAL,ne vem
iz katerega oddajnika.Sedaj imam sliko v sliki,pa me zanima,če se da
signal A KANALA zadušiti ali kako drugače rešiti ta problem.Hvala
za odgovor in lep pozdrav.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2747
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 27 Jul 2006, 08:40

Seveda se da , saj takšen je tudi njegov namen.
Ali je pri vas potreben pa tako na daljavo ne morem oceniti.
Za takšne probleme kot jih imate okrog akanala pa rešitve skoraj ni, morda merilec za vrat pa po strehi , pa na drugi strani hiše in še kje na vrtu pa poiskat prostor , kjer moteča frekvenca najmanj kvari željeni kanal.
Matjaž- ANTENE online - 041 542 020 - - Izkoristite tedenski popust v spletni trgovini  »
B99
Prispevkov: 34
Pridružen: 22 Jul 2006, 14:07

OdgovorNapisal/-a B99 » 27 Jul 2006, 11:34

Koliko pa stane tak kanalni ojačevalec,če bi ga naročil pri Vas?Kako se stvar montira ?Ali bo to kaj vplivalo na ostale programe?
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2747
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 28 Jul 2006, 10:15

Nekaj posebnih znanj pri montaži je pa le potrebnih. Prvenstveno je mišljen da se vgrajujejo posamični moduli kot je na spodnji shemi. V vašem primeru pa se montira pod širokopasovni ojačevalnik kot samostojen modul s posebnim antenskim dovodom in se preko njega spelje 12 V še ostale kanale od zgornjih anten, kretnic in ojačevalnikov ali pa v kolikor je potreba po tem nad širokopasovnim ojačevalnikom ali pretvornikom. Tu pa je treba omogočiti napajanje in pa seveda paziti pri tem , da vse skupaj le ni premočno , kar sploh nio dobro in v kolikor mi je še v spominu ta vaš ojačevalnik (če se ne motim v črni omarici , zeleno tiskano vezje ) vaš ojačevalnik ni primeren za zadnjo varianto .
Krasno se da delati in narediti s temi ojačevalniki, vendar pa tudi sam kljub temu da imam kar nekaj let antenskega staža , dostikrat naletim na kakšno specifiko , kje rbrez dodatne alternativne opreme in kvalitnega merilca skoraj ne gre.
Cena je v trgovini , tja pridete preko zgornjega linka, in še enkrat opozorilce , če niste poplnoma sigurni ali to potrebujete in če niste ravno vajeni teh opravil raje ne kupujte, ker se dogaja da zaradi nepravilnega pristopa pri montaži (na vsak način porabiti in uporabiti poleg še stare naprave rezultat ni vredu oz. zaradi nepazljivosti in neuporabe potrebnih zaključnih uporov ali ločilnih členov te stvari enostavno nekateri skurijo.In potem dopisovanja in prepričevanja kako so naprave zanič in pokvarjene in pa varstvo ne vem kakšnih pravic in svoboščin. Kako so te stvari lahko pokvarjene nove pa vem zelo dobra sam kot monter. V skoraj dveh desetletjih nobeden.

Slika
Matjaž- ANTENE online - 041 542 020 - - Izkoristite tedenski popust v spletni trgovini  »
B99
Prispevkov: 34
Pridružen: 22 Jul 2006, 14:07

OdgovorNapisal/-a B99 » 28 Jul 2006, 11:50

Hvala za izčrpn odgovor,sem mislil da je bolj preprosto.Bi pa vprašal še nekaj,če lahko.Ali mislite,da ima smisel naštimati dve širokopasovni
anteni in Vaš M036 ojačevalec.Anteni bi bili obrnjeni v različne
smeri.To sprašujem,ker sem ugotovil,če anteno obrnem v drugo
stran rešim problem HRT2-A KANAL(slika v sliki)hkrati pa se mi poslabšajo ostali programi.Zato sta mi na misel prišli dve anteni.
Najlepša hvala za Vaš trud in še veliko poslovnih uspehov.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2747
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 28 Jul 2006, 15:26

En primer, najbolj preprost, kako vežemo, dve logaritmični anteni in eno radijsko preko MA 036 .Lahko , da bi se v tej varianti oba UHF lepo skladala in da ne bo potrebno dodajati kakšnih posebnih dodatkov.
Podatke sem vzel izpred kakšnega leta iz okolice škofje Loke:(shema z napravami je zgolj hipotetična na podlagi izkušenj in ne velja kot 100 % zanesljivo za področja kjer so prisotne te frekvence)

kanal 5 78 dB slo1
kanal 21 67 dB slo2
kanal 34 62 dB Kanal A
kanal 58 52 dB pop TV
kanal 68 62 dB prva TV
kanal 51 43 dB Loka TV ( z druge smeri, lokalni pretvornik)

Slika

Potrebujete:-A ANTENA -B ANTENA -C ANTENA -D KRETNICA -E [url=http://antene-zupancic.si/trgovina/catalog/sitemap.php] OJA
Matjaž- ANTENE online - 041 542 020 - - Izkoristite tedenski popust v spletni trgovini  »
B99
Prispevkov: 34
Pridružen: 22 Jul 2006, 14:07

OdgovorNapisal/-a B99 » 31 Jul 2006, 21:53

Ali mislite na skici( pod D-KRETNICA) kretnico z oznako KVU-03 ali z oznako KVU-02.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2747
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 31 Jul 2006, 22:40

Kliknete zgoraj na besedilo D KRETNICA (in na ostale besede) in se vam odprejo linki na potrebno opremo.
Gre za najbolj osnovno kretnico, ki služi prvenstveno za združevanje VHF in UHF anten . V našem primeru jo obrnemo na glavo in v njo speljemo signal z večpasovne logaritmične antene , kretnica opravi selekcijo in iz nje vodimo "očiščen"VHF na VHF vhod na ojačevalniku in drugi UHF na UHF vhod. S tem nam ni potrebno dodajati posebej VHF antene za SLO 1.
V kolikor nimamo pri roki ravno take kretnice je dober vsak delilnik za dva TV ali celo odcepnik s katerega izhod ki je slabljen priključimo na sorazmerno močan VHF signal. Tudi satelitski delilnik je v redu , sploh če imamo v anteni predojačevalec in s tem poskrbimo za napajanje , proti drugi anteni pa -v kolikor je logaritmična-prekinemo napajanje z ločilnim členom.
V mnogih primerih lahko uporabimo tudi KVU-03 z mejo ki jo rabimo kjerkoli višje na 4 ali celo 5 bandu, in s tem poceni in z dobrim rezultatom porežemo UHF frekvence , ki jih ne sme ena izmed dveh UHF anten nositi s seboj na enega izmed obeh 21-69 vhod, zaradi česar pride do poznanega kvarjenja slik kadar priključujemo dve antene z dveh smeri z vsemi frekvencami.

PRIMER:
Matjaž- ANTENE online - 041 542 020 - - Izkoristite tedenski popust v spletni trgovini  »
B99
Prispevkov: 34
Pridružen: 22 Jul 2006, 14:07

OdgovorNapisal/-a B99 » 02 Avg 2006, 18:33

Najlepša hvala za vso pomoč.Po nakupu ojačevalca MA036 pri Vas, sem
rešil vse probleme s katerimi sem Vas moril po forumu.Tako,da
ne bom potreboval več kretnic in ostalega materiala. :D Zato še enkrat
hvala za Vaše nasvete.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2747
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 03 Avg 2006, 07:56

Fino. Hvala tudi vam.
Tudi sam redkokdaj v kombinaciji s tem ojačevalnikom sploh potrebujem kakšno kretnico, pri zgornjem primeru je bila prikazana zgolj kot razdružilnik za signale z ene antene, namesto dveh anten na stolpu.

Matjaž- ANTENE online - 041 542 020 - - Izkoristite tedenski popust v spletni trgovini  »
B99
Prispevkov: 34
Pridružen: 22 Jul 2006, 14:07

OdgovorNapisal/-a B99 » 03 Avg 2006, 15:25

Mislim da imam pravega 12V/200mA. Ali ima mogoče preveč mA?
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2747
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 03 Avg 2006, 16:29

Dober je, pravi je.
Matjaž- ANTENE online - 041 542 020 - - Izkoristite tedenski popust v spletni trgovini  »
B99
Prispevkov: 34
Pridružen: 22 Jul 2006, 14:07

OdgovorNapisal/-a B99 » 10 Avg 2006, 10:08

Rad bi še vprašal,za kaj je namenjeno levo stikalo na ojačevalniku MA036.Ali mora biti v zgornjem ali spodnjem položaju za pravilno
delovanje.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2747
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ANTENE » 10 Avg 2006, 12:51

Stikali morata biti izklopljeni. Služita za vklop napajanja proti zgornjim ojačevalnikom ali predojačevalnikom in ker vi tega nimate morata biti izklopljena (off). V nasprotnem ga lahko skurite.
Matjaž- ANTENE online - 041 542 020 - - Izkoristite tedenski popust v spletni trgovini  »

Vrni se na “DVB-T, DAB+ in FM sprejem preko oddajnikov”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost