Počitniška prikolica - tv antena

Zunanje in sobne antene, združilniki, ojačevalniki ...
Odgovori
primafac
Prispevkov: 2
Pridružen: 02 Maj 2006, 11:30

Počitniška prikolica - TV antena

Odgovor Napisal/-a primafac »

v campih je običajno z sobno TV anteno zelo slab sprejem zemeljske TV, če drugega ne, signal motijo druge prikolice in avtodomi. Prišel sem na zamisel, da potrebujem drog cca 3-5 m (po možnosti teleskopsko raztegljiv), na katerega bi pritrdil ustrezno zunanjo TV anteno, nekaj metrov kabla in vse skupaj naslonil na bližnje drevo ali na svojo prikolico. Ideja je v SLO in CRO campih gledati mundial, se pravi lokalne TV postaje in ne SATV. Ali mi lahko svetujete glede antene in tudi sestavite tako zadevo ? Prosim za čimprejšnjo ponudbo, zadevo bi rad imel v cca 14 dneh.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 3032
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Antena za prikolico

Odgovor Napisal/-a ANTENE »

Dobra zamisel, če res tista pločevina pod borovci z njimi vred omejujejo sprejem.
Vendar pa vam priporočam namestitev spodnje TV antene [http://www.antene-zupancic.si/karavan-i ... c-320.html]Karavan antene[/url] ki jo vidite na sličici in , ki je primerna za počitniške prikolice,avtodome, vikend hišice, tovornjake, prekooceanke in čolne... Iz več razlogov .
-ima že vgrajen malošumni ojačevalnik, kateri omogoča sprejem ekstremno šibkih signalov. Usmernik je že v kompletu in ga lahko priključimo na omrežno napetost 230 V ali pa kar na 12 voltni akumulator
-sprejema signale iz več smeri hkrati in jo ni potrebno ves čas sukati in posebej usmerjati proti neznanim oddajnikom. Tako nadomesti 4 usmerjene antene.
-pokriva celo frekvenčno TV področje in je tudi že pripravljena za sprejem DVB-T signalov (digitalnih zemeljskih) , kar vsaj na področju Istre in bližine ITALIJE ni brezpredmeten podatek.Celo za v razmislek in kupiti še DVB-T sprejemniK in če je že vse digitalno pa naj bo še dopust digitalen z mundialom :wink:
-zgleda vesoljsko in sodobno za razliko od potrebne večpasovne logaritmične antene, ki spominja nekatere na oporo za kumare in jo je kar nerodno transportirati in pri tem paziti , da se krhke, mehke špice ne povijajo.

V kolikor vztrajate pri klasični anteni na drogu , pa povem da vam lahko pripravim aluminijasto cev v enem kosu,pa še kakšno objemko in nerodno prej omenjeno logaritmično anteno in nekaj kabla.

Slika
Matjaž za spletno trgovino ANTENE

KONTAKTI: Pošlji e-mail; Pošlji zasebno sporočilo; tel: 041542020

Slika
primafac
Prispevkov: 2
Pridružen: 02 Maj 2006, 11:30

Antena za kamp prikolico

Odgovor Napisal/-a primafac »

odlična novica. Za tole caravan anteno sva definitivno zmenjena, okoli dig. sprejemnika pa mislim še malo počakati, razen če ocenjujete, da bi mi v danih okoliščinah prav prišel. Ker bo mundial na HRT 2 in SLO 2 ter A kanalu, bi me to zanimalo, če bi z digitalcem lahko sprejemal te oddajnike. Sicer ne vidim zaenkrat kakšne velike uporabne vrednosti (razen če bi z njim sprejemal tudi navadne, analogne kanale ob slabšem signalu) Dajte prosim pogruntati nekaj okoli tega alu druga (morda bi bil sestavljiv), anteno pa mora biti enostavno nanj montirati in demontirati. Javite mi skupen znesek, nakazal vam bom preko klika nlb, potem pa pridem zadevo k vam iskati. Bo šlo v cca 10 dneh ?
Odgovori